مراسم ویژه بزرگداشت پیروزی انقلاب اسلامی در اسپانیا برگزار شد

ایرنا شنبه 25 بهمن 1399 - 12:43
لندن – ایرنا– مراسم چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی امسال در قالب سه ویژه برنامه افتتاح نمایشگاه مجازی هنر قرآنی، رونمایی از کتاب «انقلاب اسلامی، مبانی و ویژگی ها» و همچنین پخش زنده جشن و اجرای موسیقی در اسپانیا برگزار شد.
مراسم ویژه بزرگداشت پیروزی انقلاب اسلامی در اسپانیا برگزار شد

به گزارش روز شنبه ایرنا، این مراسم که به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا  برگزار شد با استقبال گسترده هموطنان مقیم، علاقه مندان به ایران در اسپانیا و نیز ایرانیان داخل کشور روبرو گردید.

مشروح این مراسم در قالب سه ویژه برنامه از این قرار است:

افتتاح نمایشگاه هنری قرآن کریم در فضای مجازی

در روز ۱۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با مشارکت موسسه آل البیت مادرید اقدام به افتتاح یک نمایشگاه مجازی از آثار هنرمندان ایرانی با موضوع آیات و سوره های کلام الله نمود. این نمایشگاه شامل ۲۵ اثر نقاشی‌خط از سه هنرمند و استاد برجسته آقایان علی تن، حسین نوروزی و پیمان پیروی بود که طی مراسمی در محل موسسه آل البیت با حضور سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران حسن قشقاوی، محمدمهدی احمدی رایزن فرهنگی و رئیس موسسه آل البیت آقای ابوعمار افتتاح گردید.

در این مراسم، رایزن فرهنگی کشورمان به اهمیت و ضرورت برگزاری نمایشگاه قرآن اشاره کرد و در این باره گفت در شرایطی که جامعه ما و تمام دنیا با بحران های اخلاقی و فتنه ها و انحرافات مواجه است بزرگان ما، پیامبر مکرم اسلام و ائمه اطهار، توصیه کرده اند که تنها راه نجات بشر تمسک به قرآن است. پیامبر می فرمایند هرگاه فتنه همچون شب تار شما را فرا گرفت بدانید که تنها راه نجات قرآن است. لذا ما باید با هر زبانی قرآن را در جامعه مطرح کنیم. ما با این نمایشگاه تلاش کرده ایم این کار را با زبان هنر انجام دهیم.

احمدی سپس به معرفی نمایشگاه و آثار به نمایش درآمده در آن پرداخت و بیان کرد که این نمایشگاه مجازی به مدت دو ماه میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

ابوعمار مدیر موسسه آل البیت مادرید نیز طی سخنانی ضمن اشاره به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) تاکید کرد که جایگاه ایشان نزد پیامبر اسلام و در نتیجه در نزد همه مسلمانان جایگاهی رفیع و عظیم است.  این سخنران همچنین به ضرورت توجه به قرآن، خواندن قرآن تدبر و تفسیر آیات قرآن به عنوان اصل و اساس دین اسلام اشاره و تاکید کرد که تمسک به قرآن و عترت عامل سعادت بشری است.

وی سپس تقارن ولادت فرخنده حضرت زهرا(س) با ایام دهه فجر و و پیروزی انقلاب اسلامی که مبنای آن توجه به اهل بیت و تعالیم آنان بوده است را به فال نیک گرفت و ابراز خرسندی کرد که در چنین مناسبت مبارکی جلسه افتتاح نمایشگاه قرآنی شکل گرفته است. مدیر موسسه آل البیت در پایان سخنان خود از رایزنی فرهنگی برای تدارک این نمایشگاه و از قشقاوی سفیر ایران در اسپانیا برای حضور در مراسم در موسسه آل البیت تقدیر و تشکر نمود.  

حسن قشقاوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا نیز در سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از افتتاح نمایشگاه قرآنی در مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) و نیز ایام دهه فجر اظهار امیدواری کرد که مخاطبان بتوانند از زحمتی که به صورت مشترک توسط رایزنی فرهنگی و موسسه آل البیت کشیده شده در فضای مجازی استفاده کنند واز دیدن آثار هنری قرآنی لذت ببرند. این مراسم در پایان با کلیک بر روی آدرس مجازی نمایشگاه http://revera.ir/app/proj۱۷ در فضایی معنوی به اتمام رسید.

رونمایی از کتاب «انقلاب اسلامی، مبانی و ویژگی ها»

در روز سه شنبه ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۹ مراسمی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا به منظور گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و نیز رونمایی از کتاب انقلاب اسلامی، مبانی و ویژگی ها برگزار شد. در این مراسم جمعی از کارکنان سفارت و نیز مهمانانی از جامعه دانشگاهی اسپانیا حضور داشتند و در جشنی که به دلیل محدودیت های کرونایی به صورت کوتاه و کم تعداد برگزار شده بود شرکت کردند.

این مراسم با پخش تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز و با سرود ملی جمهوری اسلامی ایران رسمیت یافت. سپس فیلم کوتاهی به زبان اسپانیولی و با محوریت تاریخ انقلاب اسلامی، شکل گیری جمهوری اسلامی ایران و نیز دستاوردهای این نظام نوپا در دوران چهل و دوساله مقاومت خود در برابر فشارهای خارجی برای حضار به نمایش درآمد.

سپس سفیر کشورمان طی سخنان کوتاهی ضمن خیر مقدم به مهمانان اسپانیایی و نیز همکاران سفارت و رایزنی گفت که توفیقات انقلاب اسلامی به جز در حوزه دفاعی/نظامی و نیز زیرساخت ها مربوط است به ماهیت فرهنگی آن از جمله احترام به افراد و به مذاهب، شکل گیری گفت وگوی بین تمدن ها و فرهنگ ها حول محور آزادی و استقلال بوده که تا امروزنیز تدوام داشته است. به این ترتیب مبارزه با استبداد رژیم پهلوی برای رسیدن به استقلال و آزادی مهمترین دستاورد برای انقلاب اسلامی بوده است.

قشقاوی در ادامه سخنان خود با اشاره به فضای خفقان و دیکتاتوری در دوران رژیم گذشته از برخی خاطرات مقامات سابق رژیم پهلوی و نیز سفرای وقت کشورهای آمریکا و انگلیس به عنوان سندهایی برای صحه گذاشتن بر این جو سرکوب و خفقان و وضعیت نامطلوب آن دوران در زمینه آزادی نام برد و تاکید کرد که در مقایسه با آن دوران، انقلاب اسلامی به اهداف خود به ویژه در زمینه های فرهنگی دست پیدا کرده است.

وی همچنین به ورود انقلاب اسلامی ایران به چهل و سه سالگی خود اشاره کرد و گفت که چهل سالگی را معمولا دوران بلوغ و شکوفایی می دانند. در مورد انقلاب نیز در چهار دهه گذشته تلاش شده تا نقاط ضعف برطرف شوند و نقاط قوت نیز مورد تقویت قرار گیرد.

قشقاوی سپس به تجربه طولانی خود در مسئولیت های مختلف به عنوان یک دیپلمات اشاره نمود و گفت این تجارب، من را به این نتیجه رسانده اند که قطعا استقلال مهمترین اصل سیاست خارجی برای هر جامعه و کشوری است. او در پایان سخنان خود از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که کار تهیه و انتشار کتاب انقلاب اسلامی مبانی و ویژگی ها را بر عهده داشته است تشکر و قدردانی نمود.

در بخش دیگری از این مراسم محمد مهدی احمدی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا به آثار بسیار خوبی که بر انقلاب اسلامی مترتب است اشاره کرد و به عنوان نمونه به چهار اثر مهم که به واسطه انقلاب اسلامی امروز با آنها مواجهیم پرداخت.

رایزن فرهنگی کشورمان اصالت دادن به مردم را به عنوان اولین اثری که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفته است برشمرد و گفت با ظهور مردم سالاری دینی یا دموکراسی مردم به عنوان اصل حاکمیتی شناخته می شوند و به همین دلیل نیز مظاهر حضور مردم در حاکمیت مثل برگزاری انتخابات و یا تظاهرات و حضور در صحنه یکی از ویژگی های اصلی نظام است. برخلاف دوران رژیم پهلوی که شیوه حاکمیت از بالا به پایین بود و مردم عملا در حاشیه بودند.

وی به مفهوم استقلال به عنوان اثر دومی که برآمده از انقلاب اسلامی است اشاره و گفت در ایران قبل از انقلاب، ما با یک ایران ابزاری مواجه بودیم. به این معنی که سیاست های آمریکا در منطقه به ایران دیکته می شد و شاه به عنوان ژاندارم منطقه باید این سیاست ها را که تنها منافع آمریکا را تامین می کرد به اجرا می گذاشت. اما ایران امروز، ایرانی مستقل است نه ابزاری. سیاست های حاکمیت از درون خود حاکمیت شکل می گیرد نه از بیرون و با فشار نیروهای خارجی.

سومین اثری که بر انقلاب مترتب است از نگاه رایزن فرهنگی کشورمان ارتقای هوش سیاسی مردم در تمام طبقات بوده است. احمدی در توضیح این نکته گفت پیش از انقلاب همه مردم دارای هوش سیاسی نبودند و قدرت تحلیل مسائل را نداشتند. اما بعد از انقلاب و به برکت این رخداد عظیم همه اقشار جامعه قدرت تحلیل پیدا کردند. از دانشجو و دانش آموز تا اقشار دیگر امروز درباره مسائل اجتماعی و سیاسی آگاه هستند و نظر می دهند.

رایزن فرهنگی کشورمان، حقوق شهروندی را به عنوان چهارمین اثر پیروزی انقلاب اسلامی معرفی کرد. او با اشاره به حقوق بشر و حقوق شهروندی به عنوان یک اصل شناخته شده توسط انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن گفت که از همین رو می بینیم که در قوه مجریه رئیس جمهور حقوق شهروندی را به عنوان یک منشور ابلاغ می کند و یا در قوه قضائیه معاونتی با عنوان معاونت حقوق بشر تاسیس شده است.

وی در پایان سخنان خود از سفیر جمهوری اسلامی ایران که میزبانی این جلسه را بر عهده داشت و نیز سرکار خانم ولدخانی مترجم کتاب تشکر کرد.

در ادامه جلسه، ولدخانی مترجم کتاب «انقلاب اسلامی، مبانی و ویژگی ها» نوشته محمد حقی ضمن اشاره به دلیل پذیرفتن کار ترجمه کتاب گفت پیشنهاد اولیه این ترجمه از سوی آقای اسماعیلی رایزن سابق فرهنگی ایران در اسپانیا صورت گرفت و من نیز وقتی دیدم این کتاب هم از لحاظ محتوایی و هم ساختاری با کتاب های دیگری که درباره انقلاب اسلامی نوشته شده متفاوت است این کار را قبول کردم.

وی سپس به ویژگی محتوایی این کتاب اشاره کرد و گفت از نظر محتوا این اثر به ریشه های انقلاب اسلامی می پردازد و آن را در فقه شیعه و فلسفه و عرفان جستجو می کند. این سخنران به ساختار کتاب اشاره کرد که برخلاف کتاب های مشابه به شکل مجموعه مقالات نیست بلکه یک کار پژوهشی با ساختاری علمی است. به این معنی که مقدمه ای علمی دارد، فصلی را به مفهوم شناسی کار اختصاص داده است و در پایان نیز فصلی را به نتیجه گیری اختصاص داده است.

خانم دکتر ولدخانی همچنین به دشواری های کار ترجمه این کتاب اشاره کرد و گفت وقتی وارد کارزار ترجمه این کتاب شدم دیدم که کار بسیار دشواری در پیش رو دارم. به عنوان مثال نویسنده در بخشی از کتاب به ارتباط فلسفه ملاصدرا با انقلاب اسلامی و نتایج حاصله از آن می پردازد که بیان مفاهیم عمیق این فلسفه به زبان اسپانیایی چالش بزرگی است و در این زمینه کمک های آقای خواکین رودریگز از همکاران رایزنی فرهنگی قابل تقدیر است. او در پایان از آقای قشقاوی سفیر جمهوری اسلامی ایران و دکتر احمدی رایزن فرهنگی برای برپا کردن این جلسه رونمایی از کتاب تشکر نمود.     

در بخش دیگری از مراسم «گوستاوو مورالس» روزنامه نگار، نویسنده و استاد دانشگاه طی سخنان کوتاهی به دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه های مختلف فرهنگی اجتماعی و سیاسی اشاره نمود.

مورالس سخنان خود را با ارائه تصویر منطقه در پیش از انقلاب آغاز کرد و گفت آمریکا در خاور میانه سه پایگاه مهم داشت: ایران، اسرائیل و ترکیه. با ظهور انقلاب اسلامی آمریکا این پایگاه مهم خود را از دست داد.

او گفت چنین دستاوردی برای ایران بی هزینه نبود. از جمله تحمیل شدن جنگ هشت ساله که عملا مورد حمایت هر دو ابرقدرت وقت یعنی آمریکا و شوروی بود.

این سخنران در ادامه بیان داشت که با وجود این هزینه ها و فشارها، ایران از خودش دفاع کرد. در واقع ایران نه تنها از خود دفاع کرد دست به ابتکاراتی نیز زد. نمونه ای از ابتکار ایران را می توانیم در سال ۱۹۸۲ و شکل دادن حزب الله در جنوب لبنان ببینیم. ایده ای که در سال های بعدی نیز ادامه پیدا کرد و امروز نتیجه آن را در قالب گروه های مقاومت در کشورهای مختلف منطقه از عراق تا سوریه و یمن شاهد هستیم.

وی افزود: باید تاکید کنیم که انقلاب اسلامی ایران تحت فشار زیادی که از سوی قدرت های جهانی وارد آمده توانسته به راه خود ادامه بدهد. لذا باید گفت انقلاب اسلامی به عنوان یک پدیده فرهنگی بسیار موفق بوده است.

مورالس سپس به عنوان یک نمونه از دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی به وضعیت زنان اشاره کرد و گفت پیش از انقلاب مطابق آمارها حدود ۶۰ درصد از بانوان ایرانی بی سواد یا کم سواد بودند. در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد افراد دانشگاهی را در ایران بانوان تشکیل می دهند.  

در پایان این مراسم نیز آیین رونمایی از کتاب منتشر شده به انجام رسید و سپس نسخه ای از کتاب به رسم یادبود به هرکدام از مهمان های خارجی مراسم اهدا شد. گفتنی است در این مراسم آقایان کمال حلاوی، ماجد دیبسی، کارلوس پاز، گوستاوو مورالس، خوان آنتونیو آگیلار، یوسف فرناندز، ابوعمار و خانم روت سیدونچا حضور داشتند.

پخش اینترنتی برنامه جشن پیروزی انقلاب اسلامی

در شب ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ از ساعت ۷ بعدازظهر (۹:۳۰ شب به وقت تهران) مراسمی از اجراهای موسیقی محلی ایرانی و اجرای گروه های موسیقی به همراه پیام سفیر، رایزن فرهنگی و یوسف فرناندز بر روی فضای مجازی و در اختیار مخاطبان قرار گرفت.

این مجموعه شامل اجرای سه گروه مختلف موسیقی محلی ایرانی شامل گروه بوشهری نی-مه، گروه آوای طبری و گروه موسیقی آذری بود که در بین این اجراها پیام تبریک سفیر جمهوری اسلامی، رایزن فرهنگی سفارت (هر دو با زیرنویس اسپانیایی) و نیز توضیحات فعال رسانه ای اسپانیایی آقای یوسف فرناندز درباره اهمیت دهه فجر، انقلاب اسلامی و رهبری امام خمینی(ره) در این پیروزی به سمع و نظر مخاطبان برنامه رسید.

این برنامه با مشارکت بنیاد فرهنگی رودکی و با کیفیت مطلوبی تهیه شده بود و مورد استقبال خوب علاقه مندان اسپانیایی و نیز ایرانیان مقیم این کشور قرار گرفت.

لازم به ذکر است که ویدئوی کامل این مراسم در آدرس https://www.youtube.com/watch?v=dKW-UPC۳P۵Q&feature=youtu.be     قرار دارد و همچنان مورد بازدید علاقه مندان قرار می گیرد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.