نهمین کنفرانس وزیران قلب آسیا در تاجیکستان برگزار می شود

ایرنا شنبه 25 بهمن 1399 - 12:56
تهران - ایرنا - روسای جمهوری افغانستان و تاجیکستان در یک گفت وگوی تلفنی موافقت کردند که نهمین نشست وزیران کنفرانس قلب آسیا در شهر دوشنبه برگزار شود.
نهمین کنفرانس وزیران قلب آسیا در تاجیکستان برگزار می شود

به گزارش ایرنا به نقل از آکی پرس ، امامعلی رحمان و اشرف غنی در این گفت وگو تلفنی توافق کردند که نهمین کنفرانس وزیران قلب آسیا- فرایند استانبول اواخر مارس به ریاست روسای جمهوری افغانستان و تاجیکستان برگزار شود.

"قلب آسیا – فرایند استانبول" ابتکاری سیاسی از سوی دولت‌های افغانستان و ترکیه است که بطور رسمی در کنفرانسی به میزبانی ترکیه در استانبول در روز دوم نوامبر سال ۲۰۱۱ آغاز شد. از آن زمان تاکنون افغانستان با حمایت ۱۴ کشور مشارکت  کننده از منطقه قلب آسیا و ۱۶ کشور پشتیبان فراتر از منطقه و نیز ۱۲ سازمان منطقه‌ای و بین‌المللی این فرایند را  هماهنگ کرده است. این فرایند سکویی برای همکاری امنیتی ، اقتصادی و سیاسی منطقه‌ای با محوریت افغانستان از طریق گفت‌وگو و مجموعه‌ای از اقدامات اعتمادساز است.

در بحبوحه شیوع جهانی کرونا ،‌ اولین نشست مقامات ارشد کنفرانس قلب آسیا – فرایند استانبول روز ۲۵ اوت سال گذشته میلادی از طریق ویدئو کنفرانس به ریاست مشترک معاونان وزیران خارجه افغانستان و تاجیکستان برگزار شد. تاجیکستان در سال ۲۰۲۰ در کنار افغانستان ریاست مشترک کنفرانس قلب آسیا را بر عهده داشت و معاونان وزیران خارجه دو کشور همچنین در یک نشست مجازی در اواسط ماه اکتبر درباره آماده‌سازی‌ها برای برگزاری نشست وزیران بحث و گفت و گو کرده بودند.

۱۵ کشور عضو قلب آسیا شامل جمهوری اسلامی ایران ، افغانستان ، پاکستان ، چین، روسیه ،هند ، قزاقستان ،قرقیزستان ،تاجیکستان، ترکمنستان ، ازبکستان ، ترکیه ، جمهوری آذربایجان ، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند. آمریکا، استرالیا ، کانادا، دانمارک ، مصر، فرانسه ،فنلاند، آلمان، عراق، ایتالیا، ژاپن ، نروژ، لهستان ،اسپانیا ، سوئد و انگلیس هم کشورهای حامی قلب آسیا به شمار می روند. نخستین کنفرانس قلب آسیا درسطح وزیران خارجه ، درسال ۲۰۱۱ به میزبانی استانبول برگزار شد. نشست های بعدی به ترتیب به میزبانی افغانستان ،قزاقستان ، چین و پاکستان درسالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ برگزار شد.

بر اساس این گزارش ،‌ یکی از محورهای اصلی گفتگوی تلفنی رحمان و غنی ،  روند مذاکرات و صلح میان افغان‌ها و یافتن راه‌های موثری برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان بود. رحمان خاطرنشان کرد که تاجیکستان همواره از دولت افغانستان در تلاش برای بازسازی صلح ، ثبات و اصلاحات حمایت کرده و در آینده موضع خود را تغییر نخواهد داد. روسای جمهوری دو کشور وعده تقویت و توسعه روابط دوجانبه سودمند در حوزه‌های مختلف را دادند و درباره همکاری امنیتی تبادل نظر کردند و همچنین همکاری‌های مرزی و مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر را مورد بحث قرار دادند. 

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.