به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ یک دانش آموز ژاپنی با کشف شیوه جدید استفاده از پسماند میوه در تولید خمیر کاغذ توانست این محصول را جایگزین الیاف چوب درختان جنگلی کند.
"یوتو" دانش آموز خلاق ژاپنی به طور اتفاقی برای انجام تکلیف تعطیلات تابستانی با استفاده از پسماند چند میوه، خمیری درست کرد که توانست با آن کاغذ بسازد.
مادر این دانش آموز نیز پس از اینکه فرزندش در تولید این خمیر موفق شد با وی همکاری کرد تا با آزمایشهای تکمیلی و مستندسازی خواص کاغذهای ساخته شده از پوست ۳۰ نوع میوه و سبزی برای نخستین بار، خمیر جدید تولید کاغذهای چند منظوره را تهیه کنند.
ساخت کاغذی که مواد تشکیل دهنده اش به جای الیاف پوست درختان از پوست میوه و سبزیجات همسو با حفظ محیط زیست است.
شرکتهای بزرگ تولید کاغذ با بهره گیری از یافته دانش آموز خلاق ژاپنی و استفاده از پساماندهای میوه و سبزیجات به عنوان منبعی جدید، اقدام به تولید انواع کاغذهای چند منظوره کرده اند.
بنا بر اعلام کارشناسان استفاده از این شیوه نوین و باصرفه، سالانه از دور ریز میلیونها تن پسماند گیاهی و غذایی در این کشور جلوگیری میکند.
تولیدکنندگان این کاغذ جدید با توسعه استفاده از پسماندهای میوه و سبزی در تولید کاغذهای سنتی چند منظوره از پوشش جنگلی این کشور محافظت میکنند.
گرچه تولید حرفهای "واشی" به عنوان کاغذ سنتی ژاپن با قدمت ۱۵۰۰ ساله در معرض فراموشی قرار گرفته بود، اما مدتی است که با جایگزینی بافتهای رنگارنگ و منحصر به فرد پوست میوهها و سبزیجات، جان دوبارهای گرفته است، کاغذی که در ساخت عایق صدا برای نصب روی دیوار و سقف، انواع کاغذ دیواری، کاغذ کادو، پاکتهای ضخیم، چترهای رنگی، بادبزن، صنایع دستی، مجسمه، مانکن، جعبههای تزئینی و ظروف یکبار مصرف به کار میرود.
۱) یوتو - دانش آموز خلاق ژاپنی
۲) ایگاراشی ماسامی - مادر یوتو
۳) آکتسو توموشیرو - تولیدکننده کاغذ واشی
-------------------