حساب کشی درباره چرایی تلفات زیاد کرونا در انگلیس

صدا و سیما شنبه 10 تیر 1402 - 08:07
جیم برن تحلیلگر مسائل انگلیس گفت دولت بریتانیا همه گیری را جدی نگرفت و با بکارگیری شیوه مصونیت گله‌ای بریتانیا را به یکی از قربانگاه‌های اصلی کرونا در جهان تبدیل کرد.

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‏، از لندن، بررسی گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد وضعیت مهار همه گیری ویروس کرونا در انگلیس، بدتر از بسیاری از کشور‌های جهان است.

نارضایتی از چگونگی مهار همه گیری کووید، مقامات انگلیس را ناچار ساخته است در این باره، بررسی جامعی انجام دهند. در بخشی از این بررسی، دولتمردان پیشین هم باید پاسخگو باشند که چرا کشور را برای مهار یک همه گیری، آماده نکردند.

دیوید کامرون نخست وزیر اسبق انگلیس از جمله مقامات این کشور است که در بررسی چرایی تلفات زیاد همه گیری کرونا در انگلیس از او سوال شده و او پذیرفت که انگلیس در برابر کووید، آماده نبود.

دیوید کامرون در پاسخ به پرسش کمیته بررسی کننده می‌گوید: زمان زیادی صرف امکان همه گیری آنفلوانزا شد که در سالیان پیش از کووید، مشکلات فراوانی پدید آورده بود. در آن زمان تصور می‌شد آنفلوانزا، بزرگ‌ترین تهدید برای سلامت جامعه است امام درباره این که همه گیری‌های دیگری ممکن است پدید آید، بحث چندانی مطرح نشد که یافتن چرایی این موضوع، آسان نیست.

اما جورج اوزبورن، وزیر اسبق خزانه داری دولت کامرون که متهم است با آغاز اجرای سیاست ریاضت اقتصادی، بودجه بخش بهداشت و درمان را کاسته است، نظر دیگری دارد و می‌گوید: در سال ۲۰۲۰ دولت توانست حمایت‌های لازم را از مردم و مشاغل به عمل آورد و ۳۷۰ میلیارد پوند برای کمک به مردم و صاحبان مشاغل پرداخت. سیاست‌های مالی دوران ما این امکان را فراهم کرده بود. 

بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس یکی دیگر از مقاماتی است که به کمتیه بررسی عملکرد دولت در دوران همه گیری کووید فراخوانده شده است. او که این روز‌ها در گزارش مجلس اقدامات جنجالی او در نقض قوانین کرونایی در ساختمان نخست وزیری و دیگر ساختمان‌های دولتی بر ملا شده است. موارد متعدد برپایی جشن و گردهمایی‌ها در اوج دوران همه گیری کرونا که حتی افراد اجازه نداشتند به اعضای درجه خانواده خود که در حال احتضار بودند سر بزنند از جمله موارد فاش شده است.

اکنون مردم به ویژه بازماندگان قربانیان کووید و رسانه‌های انگلیس می‌گویند علاوه بر دولتمردان، همه مشاوران علمی دولت، باید به خاطر میزان بالای ابتلا به ویروس کرونا و مرگ ناشی از کووید، پاسخگو باشند.

یک شهروند انگلیسی در این باره می‌گوید: مردم مدام تردد می‌کردند از کشور‌های مختلف و بدون رعایت فاصله اجتماعی ورعایت ضوابط بهداشتی و ماسک، چون دولت همه ان‌ها را لغو کرده بود.

اومی افزاید: به نظرم دولت در لغوهمه محدودیت‌های کرونایی عجله کرد، برخلاف اغاز همه گیری که هم دیر وارد عمل شد و هم سیاست‌های نادرست به کار برد.
در جریان این بررسی، اشتباه‌های مرگبار دولت انگلیس در مهار همه گیری کووید، اشکارتر می‌شود مثلا گفته شد اجرای محدودیت‌های کرونایی و تعطیلی کسب و کار‌ها در این کشور یک هفته زودتر آغاز می‌شد احتمالا ۲۰ هزارنفر از قربانیان کووید، زنده می‌ماندند.

جیم برن تحلیلگر مسائل انگلیس در این باره می‌گوید: دولت بریتانیا در آغاز، همه گیری را جدی نگرفت، وقتی هم وارد عمل شد اصطلاحاْ شیوه مصونیت گله‌ای را در پیش گرفت. این سیاست‌ها بریتانیا را به یکی از قربان گاه‌های اصلی کرونا در جهان تبدیل کرد.

گزارش سازمان جهانی بهداشت نشان می‌هد شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، فقط با وضعیت چند کشور پرجمعیت جهان قابل مقایسه است.

بر اساس گزارش مرکز ملی آمار انگلیس تا این هفته حدود ۲۵ میلیون نفر از جمعیت حدود ۶۸ میلیون نفری انگلیس به ویروس کرونا مبتلا شدند و بیش از ۲۲۶ هزار نفر هم در این کشور به علت ابتلا به کرونا جان باختند.

اظهارات:
۱ – دیوید کامرون – نخست وزیر اسبق انگلیس
۲ - جورج اوزبورن – وزیر خزانه داری اسبق انگلیس
۳ - شهروند انگلیسی
۴ - جیم برن - تحلیل گر مسائل انگلیس



منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.