وزیر نفت گفت: با استحصال اتان ۹ پالایشگاه مجتمع گازی پارس جنوبی، سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار درآمد برای کشور ایجاد خواهد شد.

به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، آقای جواد اوجی، وزیر نفت در آیین امضای تفاهمنامه طرح افزایش استحصال گاز اتان ۹ پالایشگاه مجتمع گازی پارس جنوبی با بیان اینکه روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز از میدان پارس جنوبی برداشت میکنیم افزود: با تولیدی شدن طرح توسعه فاز ۱۱ این میدان مشترک تولید افزایش خواهد یافت.
وزیر نفت ادامه داد: هماکنون ۶۶ درصد اتان تولیدی در پالایشگاههای پارس جنوبی استحصال میشود که با عملیاتی شدن این طرح استحصال اتان به ۷۸ درصد میرسد.
اوجی با اشاره به تولید سالانه ۱.۱ میلیون تن اتان در ۹ پالایشگاه پارس جنوبی توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: سود حاصل از اجرای همه طرح ها در این ستاد یا دوباره در زنجیره ارزش همان طرح سرمایهگذاری میشود یا در بخش اجرای طرح های مردمی همچون راهاندازی کارخانههای تولید داروهای خاص سرمایهگذاری میشود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هم در این مراسم از افزایش تولید سالانه اتان به ۵ میلیون تن خبر داد و گفت: با راهاندازی طرح افزایش استحصال اتان ۹ پالایشگاه مجتمع گازی پارسجنوبی، افزون بر افزایش تولید، بخشی از کمبود احتمالی این محصول با ارزش در سالهای آینده جبران میشود.
آقای مجید چگنی با تأکید بر اینکه اکنون ظرفیت تولید سالانه ۷.۲ میلیون تن اتان در کشور وجود دارد افزود: تا سال ۱۴۰۶ با مازاد اتان رو به رو هستیم و از ۱۴۰۶ به بعد با توجه به اجرای طرحهای پتروشیمی کیان، هرمز، پارسیان سپهر و سیراف انرژی و طرحهای دیگر با کمبود خوراک اتان رو به رو خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: هماکنون سالانه حدود ۴.۲ میلیون تن اتان تحویل مجتمعهای پتروشیمی میدهیم که این عدد در آیندهای نزدیک به ۵ میلیون تن میرسد.
وی افزود: طرح استحصال اتان از ۱۸ فاز مجتمع گاز پارسجنوبی بهمنظور افزایش بازده بازیافت اتان در ۹ پالایشگاه این مجتمع اجرایی میشود. استحصال اتان از پالایشگاههای فازهای هجدهگانه پارس جنوبی بر اساس طراحی ۶۶ درصدی است که با اجرای این طرح، به ۷۸ درصد ارتقا خواهد یافت.
چگنی ادامه داد: اتان یکی از محصولات راهبردی شرکت مجتمع گاز پارسجنوبی است و ظرفیت تولید روزانه ۱۵ هزار و ۵۰۰ تن از این محصول در مجموعه ۱۳ پالایشگاه وجود دارد که به پتروشیمیهای منطقه ارسال میشودکه پتروشیمیهای مروارید، کاویان و جم مصرفکنندههای این محصول هستند.
منبع خبر "
صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.