جزئیات پیشرفت طرح‌های پیشران ومعادن

صدا و سیما شنبه 17 تیر 1402 - 15:35
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به تشریح جزئیات پیشرفت طرح‌های پیشران شرکت ومعادن پرداخت و گفت: سال گذشته این مجموعه ۷۰ هزار متر حفاری داشته است.
جزئیات پیشرفت طرح‌های پیشران ومعادنبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای اردشیر سعدمحمدی در جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه ومعادن گفت: سرمایه‌گذاری‌های ما در حال انجام است. هفت طرح پیشران داریم. طرح‌هایی که خودمان انجام می‌دهیم ۶ مورد است و مجموعاً آنچه با شرکت‌های دیگر انجام می‌دهیم به ۶۱ طرح رسیده است. 
 
وی افزود: طرح آهن اسفنجی و ذوب و فولادسازی کردستان به پیشرفت‌های خوبی رسیده و کارخانه گندله‌سازی شهرک ۶۲ درصد پیشرفت داشته است. همچنین پیشرفت کارخانه تولید آهن اسفنجی آرتاویل به بالای ۴۰ درصد رسیده است و تأمین ارز برای آن انجام شده تا امکان ترخیص برای ملزومات آن به وجود بیاید.
 
سعدمحمدی گفت: طرح کارخانجات مس در جانجا یکی دیگر از طرح‌هایی است که مربوط به سیستان و بلوچستان می‌شود. عناصر همراه موجب شده که مجموعه را جذاب‌تر کند و معدنکاری آن شروع شده و طراحی نیز صورت گرفته است. 
 
وی افزود: ما به ۳۴۴ میلیون یورو ارز برای طرح‌های مان در سال ۱۴۰۲ نیاز داریم. میزان منابع مورد نظر در سال ۱۴۰۲ مشخص است. همچنین طرح‌های در دست اجرای گل‌گهر جلو می‌رود. طرح نورد و لیچینگ با ظرفیت ۵ هزار تن شروع به کار کرده است و کارخانه ۱۰۰ هزار تنی را قرار است، سرمایه‌گذاری کند.
 
سعدمحمدی ادامه داد: قراردادی به مبلغ ۸۶ میلیون یورو داشتیم که آن را ریالی کردیم و به عنوان یک سود نهفته به شرکت آوردیم. اتفاق مهم دیگر این است که پارسال ۷۰ هزار متر کار اکتشافی در صبانور و جانجا انجام دادیم. 
 
وی افزود: کشف ذخایر جدید در سال ۱۴۰۱موجب شد که ذخیره سنگ آهن جدید به ۸۰ میلیون تن برسد. این اتفاق بسیار ارزشمند است. ارزش برجای این سنگ آهن ۲۵۰ میلیون دلار است، اما ارزش بالفعل آن متفاوت است. در نهایت اتفاق بسیار خوبی در سال ۱۴۰۲ خواهد افتاد.
 
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات گفت: طبق آمار‌هایی که برنامه‌ریزی کردیم بیش از ۲۰۰ هزارمتر حفاری شکل داده خواهد شد. این به عنوان یک ارزش است که قابلیت تبدیل به بالفعل شدن را دارد. حفاری که در شرکت جانجا انجام شده با دستگاه‌های نو بوده که خریداری شده است.
 
سعدمحمدی افزود: درباره تجلی باید گفت که در سال ۹۹ شکل گرفته و سود عملیاتی آن بیش از ۶ برابر ارتقا پیدا کرد.
 
وی ادامه داد: فولاد آرتاویل سال ۱۴۰۰ زمین بایر بوده که اکنون به پیشرفت‌های خوبی رسیده است. همچنین فولاد اقلید پارس نزدیک ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. 
 
سعدمحمدی گفت: شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان در توسعه معادن خیلی درگیر بوده است. سهم آن در بازار فولاد نزدیک صفر بود، اما در سال ۱۴۰۱ به ۲۶.۵ درصد از سهم بازار رسید. یک سرمایه‌گذاری در کاتالیست انجام دادیم که سهم ما در بازار و پتروشیمی را افزایش داد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.