رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد: در مزارعی که علائم این بیماری مشاهده شده دیگر امکان کنترل وجود ندارد و تنها در مزارعی که کاشت دیرهنگام سیب زمینی داشتند میتوانیم راهکارهای پیشگیرانه را با سمپاشی انجام دهیم.
رنجبر اقدم تصریح کرد: در دوران نهفتگی این بیماری که هنوز در برگهای سیب زمینی علائم آن ظاهر نشده امکان کاهش خسارت وجود دارد اما در حال حاضر به دلیل شیوع این بیماری در مزارع و نمود آن در برگ سیب زمینی امکان به حداقل رساندن خسارت وجود ندارد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: ما باید ارتباط زارعین و باغداران را با کارشناسان این حوزه تقویت کنیم تا در سایه اعتمادسازی خسارتهای کمتری را در مزارع و باغات شاهد باشیم.
رنجبر پیشنهاد اول خود را ضرورت راه اندازی قرارگاه مقابله با تهدیدات زیستی شمالغرب با اولویت اردبیل اعلام کرد و گفت: در ایرانشهر سیستان و بلوچستان اولین قرارگاه مقابله با تهدیدات زیستی کشور راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: با راه اندازی این قرارگاه استانهای شمالغرب کشور در تجهیز امکانات و نوسازی ناوگان سمپاشی به نحوی عمل کنند تا در صورت بروز آسیبها و تهدیدهای کشاورزی به سرعت مقابله با آنها مورد توجه قرار گیرد.