سیستان و بلوچستان بر روی ریل توسعه‌

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 27 تیر 1402 - 07:57
موقعیت جغرافیایی استان سیستان و بلوچستان باعث شده تا مسیری کوتاه و سودآور برای تجارت کشورهای همسایه باشد.

سیستان و بلوچستان با وجود موقعیت خاص جغرافیایی در جنوب شرق کشور قرار داشته، استانی که شرایط ویژه‌ای از نظر نقش آفرینی در مبادلات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای کالا و تعامل و ارتباط با حوزه‌های پیرامونی بویژه کشورهای واقع در شمال و شرق خود را دارا است.

راحت‌ترین راه دسترسی کشورهای آسیای میانه و نیز کشور افغانستان به آب‌های آزاد جهانی از طریق سیستان و بلوچستان و بندر چابهار است که این امر مزیت تجاری بسیار مطلوبی را برای این استان و کشورهای یادشده فراهم کرده است.

کشورهای حوزه آسیای میانه و افغانستان نیز می‌توانند کالاهای خود را از مسیرهای خشکی و از معبر رسمی میلَک در شمال سیستان وارد کرده و از طریق بندر چابهار در جنوب این استان به آب‌های آزاد جهانی برسانند.

توسعه بزرگراه‌ها در سیستان و بلوچستان علاوه‌ بر اهمیت‌های کشوری در موقعیت داخلی استان نیز تأثیرات بسزایی گذاشته و توانسته شاخص‌های رفاه اجتماعی را در این منطقه بالا برده و این استان را از محرومیت‌های اجتماعی دور کند.

سیستان و بلوچستان بر روی ریل توسعه‌

استاندار: چهره سیستان و بلوچستان در آینده نزدیک تغییر خواهد کرد

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اکنون این استان به یک کارگاه سازندگی بزرگ تبدیل شده و به زودی شاهد تغییراتی گسترده در چهره این منطقه خواهیم بود.

محمد کرمی در خصوص پیشرفت منطقه‌ای سیستان و بلوچستان اظهارکرد: به دلیل پهناوری و پراکندگی روستایی در استان نظام بودجه‌ریزی باید با دقتی بیشتر انجام شود.

وی با تاکید بر به اتمام رساندن پروژه‌های نیمه تمام افزود: ۲ هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه تمام در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که باید به اتمام برسد.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به مساله کم آبی در استان ادامه داد: ما قطعاً می‌توانیم از روش‌های مختلف آب منطقه سیستان و شهر زاهدان را تامین کنیم، بنابراین ما در تامین آب مشکلی نخواهیم داشت.

وی افزود: اکنون ۱۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز به بودجه داریم تا پروژه‌های نیمه تمام استان سیستان و بلوچستان به پایان برسد.

کرمی ادامه داد: در حوزه تجارت، معادن، کشاورزی، شیلات و سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان اقدامات زیادی صورت گرفته اما باید تلاش بیشتری انجام تا در حوزه‌های مختلف از ظرفیت‌های فراوان موجود در استان استفاده شود.

استاندار سیستان و بلوچستان همچنین گفت: این استان دارای ظرفیت‌های خوبی در حوزه شیلات و آبزی پروری است و مرکز تحقیقات شیلات آب‌های دور می‌توان بازوی توانمند توسعه منطقه باشد.

کرمی اظهارکرد: ظرفیت‌های فراوان بالقوه شیلاتی در استان وجود دارد و تاکید رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر انجام پژوهش قبل از هر اقدام توسعه‌ای و تولید محصولات دانش بنیان به منظور جلوگیری از خام فروش است.

وی افزود: نقش مرکز تحقیقات شیلات سیستان و بلوچستان در بالفعل کردن ظرفیت های بالقوه شیلاتی و اقدامات تاثیرپذیر و تحول آفرین منطقه بسیار مهم است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برخورداری از مرز آبی و زمینی، همجواری با چند کشور و برقراری ارتباط با کشورهای دنیا از طریق مرز آبی و برنامه‌ریزی برای توسعه همه جانبه استان با استفاده از این ظرفیت‌ها در حال انجام است.

محمد کرمی اظهارکرد: فعال بودن تمام کارگاه‌ها در زمینه راه‌آهن، فعالیت قرارگاه خاتم در حوزه ترانزیت شمال و جنوب، توسعه جاده‌های بین شهری و روستایی؛ عامل گسترش صنعت حمل و نقل و به تبع آن توسعه همه جانبه استان است.

وی بیان کرد: استفاده از لفظ محرومیت به هیچ عنوان شایسته سیستان و بلوچستان نیست زیرا این استان داری ظرفیت‌های زیادی در زمینه توسعه است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این استان جوان‌ترین استان کشور است، افزود: نیروی انسانی یک مبحث بسیار مهم در توسعه هست و هر جایی توسعه می‌خواهد اتفاق بیفتد؛ نیاز به نیروی جوان خلاق است.

وی با اشاره به توافقات صورت گرفته با وزیر صنعت و تجارت کشور افغانستان افزود: فرآوری مواد معدنی افغانستان در داخل ایران به دلیل وجود زیرساخت‌ها، استفاده از ظرفیت تجاری و مرزی، ایجاد شرکت‌های مشترک با قطر، چین و افغانستان و توافقات لازم در حمل و نقل بخشی از این توافقات است.

کرمی تصریح کرد: اقدامات لازم برای تبدیل مرزهای استان سیستان و بلوچستان به مرکز صادرات و واردات کشور در دستور کار مسوولان قرار دارد.

وی گفت: در زمینه معادن توافق با کشورهای آفریقایی، آغاز ساخت‌کارخانه‌های فرآوری، فعال کردن معادن مس و طلا، فعالیت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، مجموعه هلدینگ فولاد و سایر شرکت‌های بزرگ برای توسعه معادن و صنایع وابسته در این استان در حال انجام است.

استاندار سیستان و بلوچستان به ظرفیت‌ شیلات، سواحل، صنعت کشاورزی و کاشت محصولات خاص استان و اقدامات صورت گرفته در زمینه کاشت محصولات به صورت وسیع اشاره کرد.

سیستان و بلوچستان بر روی ریل توسعه‌

اجرای ۷۲۱ طرح عمرانی و اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان

معاون محرومیت زدایی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور نیز در گفت وگو با ایسنا- از افتتاح ۷۲۱ طرح عمرانی و اشتغالزایی در شمال سیستان و بلوچستان خبر داد.

علی اکبر جعفری اظهارکرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پنج عرصه عمرانی و اشتغالزایی حدود ۱۳ هزار و ۵۸۱ طرح مختلف در سیستان و بلوچستان اجرا کرده است.

معاون محرومیت زدایی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور ادامه داد: ساخت و توسعه زیرساخت راه‌های روستایی، ساخت و مرمت و بازسازی منازل مسکونی ویژه محرومان، ایجاد اشتغال، احیای اراضی مستعد کشاورزی، تکمیل فضاهای آموزشی و جهاد آبرسانی از جمله طرح‌هایی هست که توسط سبزپوشان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صورت ویژه در این خطه از کشور انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه خدمت به محرومان جامعه و محرومیت‌زدایی از افتخارات نیروی زمینی سپاه است، گفت: ارائه خدمات اجتماعی در حوزه‌هایی مانند توزیع جهیزیه، توزیع سبد کالا و موضوعات بهداشتی و درمانی از دیگر اقداماتی است که تاکنون حدود یک میلیون و ۵۰۵ هزار نفر از آن بهره‌مند شده‌اند.

جعفری بیان کرد: در راستای ارائه خدمات بی منت سپاه تاکنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ پروژه اجرایی در سیستان و بلوچستان طی ۲ سال گذشته برنامه‌ریزی و اجرایی شده که بخشی از آنها در قالب پروژه‌های آبرسانی و محرومیت زدایی ماه گذشته در منطقه بلوچستان افتتاح شد.

معاون محرومیت زدایی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور تصریح کرد: در منطقه سیستان در مجموع ۲ هزار و ۱۴۴ هزار طرح برنامه ریزی، در دستور کار و اجرا قرار دارد که از این تعداد، ۷۱۲ طرح امروز به بهره‌برداری رسید.

به گفته وی، ساخت بیش از ۲۸ مدرسه، ساخت ۲ مسجد، تکمیل و بازسازی ۱۱ مدرسه، آبرسانی کامل به ۳۸ روستا با انجام ۱۹۰ کیلومتر خط توزیع و انتقال شبکه، احداث ۸۲ استخر پرورش ماهی خاکی، حفر ۴۲ عدد چاهک، ایجاد یادمان شهدا در شهر علی اکبر، ساخت ۱۸ زمین ورزشی به همراه چمن مصنوعی، ایجاد ۲ کارگاه اشتغال تولیدی، توزیع ۱۲۰ تن علوفه برای هر دامدار سه تن، ساخت ۲ باب خانه عالم و ۱۳ خانه محروم، مرمت ۴۸ خانه محروم، ایجاد ۲۴۳ سرویس چشمه بهداشتی و حمام در روستاها وساخت ۳۵ چشمه سرویس بهداشتی ویژه مدارس، تکمیل سه حوزه علمیه و ۲۱ مسجد، نصب سه تصفیه‌کن آب در روستا بخشی از آنها است.

جعفری از آغاز رسیدگی به راه های روستایی در قالب جهاد عظیم به صورت ویژه خبر داد و گفت: سپاه در این زمینه نیز اجرای حدود هفت هزار کیلومتر راه روستایی را در دستور کار قرار داد.

وی افزود: توزیع ۱۱۰ سری جهیزیه بین نوعروسان شیعه و سنی سیستان و بلوچستان یکی دیگر از اقدامات سپاه در این خطه است که امروز ۵۰ سری جهیزیه بین نوعروسان منطقه سیستان توزیع شد که هر جهیزیه برای سپاه ۳۰ میلیون تومان هزینه در برداشته است.

سیستان و بلوچستان بر روی ریل توسعه‌

تعهد سیستان و بلوچستان ایجاد بیش از ۳۵ هزار شغل

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان نیز در گفت وگو با ایسنا- گفت: این استان امسال متعهد به ایجاد شغل برای ۳۵ هزار و ۸۴۰ نفر است.

خلیل‌احمد سلامی بیان کرد: اشتغال در دولت سیزدهم یکی از مهمترین موضوعاتی هست که با حساسیت و اهمیت زیادی دنبال می‌شود و نقش و وظایف دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در آن مشخص شده است.

وی افزود: در سال گذشته با همت و تلاش و هماهنگی ارکان مختلف اجرایی، میزان تعهد اشتغال سیستان و بلوچستان محقق شد که امیدواریم این هم افزایی و هماهنگی در سالجاری نیز ادامه یابد.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: تعهد اشتغال استان برای امسال ۳۵ هزار و ۸۴۰ نفر هست که از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی بین شهرستانی و بین دستگاهی تقسیم شده است.

وی بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند اشتغال ایجادی خود را در سامانه رصد اشتغال به ثبت برسانند، چرا که منبع آمار اشتغال کشور این سامانه است.

سلامی خاطرنشان کرد: از ابتدای اردیبهشت که فرآیند ثبت آمار اشتغال ایجادی سال ۱۴۰۲ در سامانه رصد اشتغال فراهم شده تا امروز اطلاعات سه هزار و ۳۲۲ نفر به عنوان شاغل جدید توسط دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط در سامانه به ثبت رسیده و انتظار می‌رود تا پایان تیرماه این روند با شتاب بیشتری پیگیری شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.