الدیهی: بایدن اشتباهات ترامپ را تکرار نکند

صدا و سیما یکشنبه 26 بهمن 1399 - 19:25
معاون جمعیت اسلامی الوفاق بحرین، از دولت جدید آمریکا خواست اشتباهات دولت سابق این کشور را جبران کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، شیخ حسین الدیهی در سخنرانی خود به مناسبت دهمین سالگرد انقلاب بحرین گفت: در این روز‌ها یک دهه از مطالبات و تحرکات دموکراتیک مردمی که اکثریت سیاسی ملت بحرین آن را آغاز کردند، می‌گذرد. ملت بحرین با پایداری، صبر و اصرار بیشتر بر تحقق خواسته‌های عادلانه مان تاکید دارد. به شهدای بحرین و خانواده‌های آنان و به همه فرزندان ملت بحرین از قشر‌های مختلف درود می‌فرستم. به شخصیت‌های بازداشت شده از جمله شیخ علی سلمان دبیرکل الوفاق و زندانیان و خانواده‌های صبور آن‌ها درود می‌فرستم.
 
معاون جمعیت اسلامی الوفاق بحرین افزود: به همه کسانی که مجبور به کوچ اجباری از بحرین شدند و برای نجات کشورشان تلاش می‌کنند، درود می‌فرستم. آن‌ها تصاویر زیبایی از مبارزه، فداکاری و پایداری در داخل و خارج ترسیم کردند. به کادر پزشکی و کسانی که در خط مقدم مبارزه با همه گیری کرونا هستند، درود می‌فرستم. آن‌ها ارتش واقعی بحرین هستند که کارآیی خودشان را ثابت کردند. به ملت بحرین هم برای نقش آن در زمینه همبستگی اجتماعی در سایه همه گیری کرونا و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن، درود می‌فرستم. ملت ما به سخاوتمندی معروف است. مهم است که این همبستگی اجتماعی مستمر باشد. بر لزوم پایبندی به تدابیر پیشگیرانه تاکید می‌کنیم.

الدیهی افزود: با گذشت یک دهه، چه چیزی تغییر کرد؟ آیا نظام حاکم در کشور از نظر سیاسی، اقتصادی، امنیتی، اجتماعی، معیشتی و دیپلماتیک پیشرفتی داشته است. اجازه بدهید ارزیابی سریع و ساده‌ای از نتایج همه تحولات با گذشت یک دهه از آغاز مبارزه ملت بحرین، داشته باشیم. با توجه به اینکه مردم به حاشیه رانده می‌شوند و در تصمیم سازی‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مالی مشارکت ندارند، باعث فروپاشی اوضاع معیشتی و سیاسی کشور شده و بحرین را به یک کشور ضعیف تبدیل کرده که حداقل نیاز‌های لازم برای پیشرفت و توسعه پایدار و شراکت سیاسی را نداشته است. نشانه‌های شکست آشکار است و مردم به علت استبداد و سلطه طلبی، به هیچ وجه منشا اختیارات قضایی، مقننه و مجریه نیستند. همچنین در برابر ما بحرینی ها، نمونه‌هایی از فساد در سراسر این کشور خسته و فرسوده به چشم می‌خورد.

بدهی‌های عمومی از تولید ناخالص ملی بیشتر شده و به حدود ۱۵ میلیارد دینار رسیده است. هیچ چشم اندازی هم برای کسری بودجه وجود ندارد و خبر‌هایی درباره دزدی و غارت در صندوق بازنشستگی می‌شنویم و شهروندان تاوان سنگینی با پرداخت مالیات‌ها و کاهش حقوق ها، پرداخت می‌کنند. عوارض دولتی به حدی زیاد شده است که شبیه تدابیر تنبیهی در حق شهروندان است. امروز از شهروندان خواسته می‌شود، هزینه شکست و ناکامی مقامات و فساد و طمع ورزی آن‌ها را پرداخت کنند. کافی است به این موضوع اشاره کنیم که کسری بودجه از زمان آغاز بحران سیاسی در بحرین در سال ۲۰۱۱، چند برابر شده و فراتر از توان کشور کوچکی مانند بحرین است و کشور را در سلطه طلبکاران از عرب‌ها و بیگانگان قرار می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: تحلیل دقیق نشان می‌دهد که کشور با توجه به اوضاع فعلی مالی، با سه خطر جدی روبروست. خطر اول، ادامه و افزایش کسری بودجه کشور است. خطر دوم، افزایش استقراض داخلی و خارجی است که بیشتر از تولید ناخالص داخلی بحرین شده است. خطر سوم هم آن است که سازمان‌های امنیتی و دفاعی بحرین، بخش بزرگی از اعتبارات مالی را به خودشان اختصاص می‌دهند، به گونه‌ای که بیش از ۴۰ درصد از مخارج در بحرین مربوط به این سازمان هاست. این شرایط و نیز متوقف کردن فساد و غارت، راهی جز شراکت واقعی سیاسی ندارد. ملت باید منشا قدرت باشد.
 
کنار گذاشتن الوفاق و مخالفان در بحرین در یک دهه گذشته ادامه داشته است. اما اگر به رای مردم احترام گذاشته می‌شد و چندصدایی سیاسی وجود داشت، اوضاع بحرین به این سطح از وخامت سیاسی نمی‌رسید. اما حکومت به عمد، مخالفان را حذف کرد و این اقدامات ما را به این شرایط رساند.

تصور کنید اگر الوفاق و مخالفان در صحنه سیاسی بحرین حضور داشتند. آیا نتیجه بدی به همراه می‌داشت؟ اطمینان داشته باشید اوضاع و شرایط کاملا متفاوت بود. شرایط فعلی نتیجه استبداد و کنار گذاشتن مخالفان با آتش و آهن است. شاهد درخواست‌های مردم مناطق مختلف بحرین، درباره فساد، فقر، پارتی بازی، ظلم و محرومیت هستیم که نتیجه طبیعی، استبداد و نبود مشارکت سیاسی است. می‌خواستند کاری کنند که ملت، برای تامین حداقل نیاز‌های خودش هم التماس کند. در مقابل، آنچه الوفاق و مخالفان خواهان آن هستند آن است که ملت عزیز، عزتمدار و تصمیم گیرنده باشد. ما دیدگاه‌ها و ابتکار‌هایی را برای بازسازی نظام به صورتی که برای مردم شایسته باشد، ارائه کردیم. اما نظام، فرصت‌ها را از دست داد.

الدیهی گفت:‌ای ملت عزیز! حکومت، ده‌ها فرصت برای خارج کردن بحرین از بحران‌های سیاسی، حقوقی، اقتصادی و دیپلماتیک داشت، اما نظام به تکبر و لجبازی ادامه داد و تنش آفرینی بر صحنه بحرین حاکم بوده و بحرین را در همه سطوح به بن بست رسانده است. بار دیگر می‌گوییم، ذهنیت افراطی همچنان چوب لای چرخ می‌گذارد و آینده تاریک و ترسناکی را ایجاد می‌کند. شاید عده ای، دیدگاهی برای بهبود نسبی اوضاع داشته باشند، اما اراده تندرو‌ها در حکومت همچنان قویتر است، زیرا می‌خواهند منافع خاص خودشان را محقق کنند. همه ما باید فرصت دعوت امیر سابق کویت برای گفتگو و توافق ملی و نیز دعوت‌های سازمان ملل و اتحادیه اروپا را غنیمت می‌شمردیم.
 
وی افزود: باید توصیه‌های شورای حقوق بشر و کمیته حقیقت یاب در بحرین را گوش می‌کردیم که فرصتی برای دستیابی به راه حل و تحقق گشایش بود، اما آن‌ها متاسفانه به قلدرمآبی و خصومت ورزی ادامه دادند، زیرا از شایستگی ملی و تفکر درست برای ارزیابی منافع کشور برخوردار نیستند. در دو سال اخیر، میانجی گری‌ها و تماس‌هایی با هدف حل و فصل اوضاع ناکام سیاسی در بحرین صورت گرفت و ما برای تامین منافع کشورمان، تعامل مثبت و مسئولانه‌ای با آن‌ها داشتیم. الوفاق همواره بر این موضوع تاکید کرده است. اما نظام همه این‌ها را رد می‌کند و برای فرار از بحران‌هایی که آن را محاصره کرده است، تلاش می‌کند تا به سلطه امنیتی خودش ادامه دهد. می‌خواهم به این موضوع اشاره کنم که با حکومت درباره چگونگی اداره کشور تا این لحظه اختلاف داریم، اما در عین حال، از گزینه گفتگو و مذاکره هم حمایت و بار دیگر تاکید می‌کنیم برای همکاری در ساختن یک نظام مبتنی بر قانون و نهاد‌ها آمادگی داریم. نظام عادلانه و فراگیر که مبتنی بر پایه‌های توافق ملی باشد و مشارکت جدی و ثبات پایدار سیاسی را محقق کند.

وی خاطر نشان کرد: ما در این سالگرد بر محوریت مسئله فلسطین تاکید می‌کنیم. عادی سازی روابط برگه‌ای در صندوق‌های انتخاباتی ترامپ بود، اما او سرنگون شد و اهدافش هم به شکست کشانده شد. فلسطین همچنان قطب نمای ملت بحرین باقی خواهد ماند و از پایبندی به آن، در مسیر تحقق ملت فلسطین، چشم پوشی نخواهیم کرد. ترامپ رفت و آرزو‌ها و رؤیا‌های شما با او رفت. نزد ملت‌های خودتان بازگردید. از موضع اصولی ملت بحرین در مخالفت با معامله قرن و مخالفت با توافقنامه‌های عادی سازی و توافقنامه‌های ذلت با رژیم اشغالگر، قدردانی می‌کنم. این فرصت را غنیمت می‌شمارم تا به ملت مبارز و صابر و همه ملت‌های حامی مسئله فلسطین و در راس آن‌ها ملت یمن، درود بفرستم. با ملت یمن در رنج‌های آن اعلام همبستگی می‌کنیم. این ملت که در برابر مصیبت‌های جنگ صبر کرده، به خواست خدا پیروزی شرافتمندانه‌ای به دست خواهد آورد. هر فرد منصفی در بحرین باید به نیاز‌های ضروری برای تحول و پیشرفت نظام سیاسی نگاه کند.
الدیهی تاکید کرد: شکست نظام فعلی در برابر آزمون‌ها به دور از تحولات و دخالت‌های بین المللی و منطقه‌ای که نظام خودش را متکی به آن‌ها کرده بود، ثابت شد. نظام حاکم با توهم خودش را در آغوش سیاست‌های ترامپ و صهیونیست‌ها انداخته بود، اما شکست آن ثابت شد و به باری بر دوش آن‌ها تبدیل شده است. یاد نگرفتن از تحولات و تجربیات مصیبت بزرگی است که بحرین را گرفتار کرد. بحرین امروز نیاز زیادی به پیشرفت، گشایش و ثبات سیاسی دارد. دولت جدید آمریکا باید در اشتباهات دولت سابق بازنگری و آن اشتباهات را که پوششی برای تشدید موج سرکوب سیاسی و فرار از تحول دموکراتیک بود، اصلاح کند. باید شعار‌هایی که درباره ارزش‌های دموکراسی و حقوق بشر مطرح شد، به واقعیت عملی تبدیل شود که اوضاع انسانی، حقوقی و سیاسی بحرین را اصلاح کند. بر اساس سنت‌های الهی، ملت بحرین با فداکاری و ایثار قطعا به تحقق اهداف و آرزوهایش در داشتن آینده بهتر خواهد رسید. کسانی که برای تحقق این خواسته ها، وقت کشی می‌کنند باید از در هم شکسته شدن اراده ملت ما ناامید شوند. ما به صبر و پایداری و استقامت ادامه می‌دهیم.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.