در کشور ما رئیس جمهور یک شبه تصمیم می گیرد باید وزارت خانه های ادغام یا تفکیک شود

خبرگزاری برنا دوشنبه 02 مرداد 1402 - 10:31
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره لزوم تشکیل وزارت بازرگانی در شرایط حال حاضر کشور پرداخت.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ محمد رضا صباغیان بافقی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در برنامه تهران بیست گفت: در این شرایط موافق تشکیل موافق وزارت بازرگانی هستم، با کوچک سازی و چابک سازی دولت موافق هستیم ولی در این شرایط صلاح را در این می دانیم که این وزارت خانه تشکیل شود. 

وی در ادامه بیان کرد: حدود ۴۰ سال ما وزارت بازرگانی جدا داشتیم یعنی تا سال ۹۰، اما ادغام وزارت بازرگانی به معنی کوچک سازی دولت نیست. شرایط حال حاضر ایجاب می کند که وزارت بازرگانی را تشکیل دهیم. 

وی در ادامه بیان کرد: تغییر ساختار وزارت خانه ها در جهان به چهار شکل جهشی، تعدیلی، تدریجی و تلفیقی است که در کشور ما جهشی اتفاق می افتد و یک شبه ریس جمهوری تصمیم می گیرد که وزارت خانه ای ادغام یا تفکیک شود. در بیشتر کشورهای دنیا بازرگانی از سایر وزارت خانه ها جدا است. 

وی ادامه داد: وزارت بازرگانی ما ۴۰ سال وجود داشته ولی از سال ۹۰ که این وزارت خانه ادغام شد آیا وضعیت واردات، صادرات، تنظیم بازار ما بهتر شد؟ درحال حاضر مردم از قیمت ها و وضعیت اقتصاد ناراضی هستند و کمترین نیرو در وزات صمت، در زمینه بازرگانی است و صادرات در این مدت نابود شده است. 

صباغیان با طرح این سوال که آیا این روال باید ادامه پیدا کند؟ افزود: ما باید مدیریت واحد شهری ایجاد کنیم و کارها را به شهرداران بسپاریم تا کوچک سازی انجام شود. به عنوان مثال هند ۵۰ وزارت خانه و اندونزی ۳۰ وزارت خانه دارد، تعداد وزارت خانه ها مهم نیست، تشکیل وزارت بازرگانی دولت را بزرگ نمی کند. باید تحولی صورت بگیرد تا مردم از این وضعیت رهایی پیدا کنند. 

وی ادامه داد: ۵ هزار میلیارد هزینه برای تشکیل وزارت بازرگانی در مقابل هزینه های اضافی که مردم می پردازند عدد بزرگی نیست. ما به دلیل شرایط موجود خسارت زیادی خورده ایم و باید این جراحی را صورت بدهیم. 

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: سال ۹۰ یک شبه تصمیم گرفتند که وزارت بازرگانی را ادغام کنند. تشکیل سازمان بازرگانی را وقتی پیشنهاد دادند من مخالفت کردم ولی با تشکیل وزارت بازرگانی موافق هستم. وقتی وزارت بازرگانی را داشتیم این شرایط نابسامانی بازار وجود نداشت. برنامه پنجم توسعه دولت را موظف کرد ۵ وزارت خانه با هم ادغام شوند تا دولت کوچک شود.

صباغیان ادامه داد: واردات ما سروسامان ندارد و به همین دلیل بود که وزیر صمت و کشاورزی را دولت عوض کرد، چون با بن بست مواجه شد. اینکه هر وزیر صمت مدت کوتاهی مدیریت می کند و برکنار می شود نشان دهنده این است که از پس وظایف خود برنمی آیند. این طرح تصویب شده و رای آورده است پس تشکیل می شود.

 

جمع آوری 31 امضا برای مسکوت ماندن وزارت بازرگانی/تفکیک وزارت بازرگانی 3 سال زمان و 15 میلیارد هزینه دارد/جنگ اقتصادی فرماندهی واحد اقتصادی می خواهد

ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در ادامه برنامه زنده تهران بیست درباره تشکیل وزارت بازرگانی گفت: مخالف تشکیل وزارت بازرگانی هستم. اگر قرار بود که وزارت بازرگانی اقدام موثری برای کاهش قیمت ها و نظارت بر بازار داشته باشد که اصلا ادغام نمی شد‌ با تفکیک این وزارت خانه دو وزارت صمت و کشاورزی تحت تاثیر قرار می گیرند و به شعار سال هم ضربه وارد می کنند.

وی در ادامه بیان کرد: ما باید مدیریت واحد واردات و صادرات داشته باشیم وقتی بخواهیم بازرگانی را تفکیک کنیم حداقل ۳ سال طول می کشد که این تفکیک عملیاتی شود، کار مردم روی زمین می ماند. به جای اینکه در سال رشد تولید تمرکز بر رشد تولید باشد وضعیت بر عکس می شود.

ابوترابی ادامه داد: در حال حاضر حق مصرف کننده در حال ضایع شدن است. وزارت صمت بدنه بزرگ و فشلی دارد و باید اصلاح شود. ۵ سال پیش مرکز پژوهش ها گزارش داد که ۵ میلیارد برای تفکیک وزارت بازرگانی از صمت نیاز است که در حال حاضر احتمالا این رقم به ۱۵ هزار میلیارد رسیده باشد. گفته اند که قرار نیست هیچ نیروی به وزارت بازرگانی اضافه شود که اگر قرار نیست اضافه شود پس چطور قرار است مشکلاتی که به خاطر آن وزارت بازرگانی تشکیل شده، حل شود.

وی افزود: ماده ۲۸ قانون برنامه ششم اجازه نمی دهد که این وزارت خانه تشکیل شود. ادغام وزارت خانه ها راهکار حل مشکل نیست. ما قانون انتزاع را که آوردیم روحانی جلوی اینکه این قانون به وزارت جهاد کشاورزی برود را گرفت و نگذاشت این قانون در حیطه اختیارات وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد.

ابوترابی در ادامه بیان کرد: نماینده مجلس وکیل مردم است نه دولت. اگر قرار است با همین عِده و عُده و همین نیرو و ساختمان وزارت خانه جدید تشکیل شود پس چه کاری است که بازرگانی را از وزارت صمت تفکیک کنیم. ما در جنگ اقتصادی هستیم و در این شرایط نیازمند فرماندهی واحد برای تصمیم گیری و حل مسائل هستیم. ما در حال پیچیده تر کردن بروکراسی اداری هستیم.

ابوترابی ادامه داد: ۳۱ امضا گرفته ایم که یک سال این طرح را مسکوت بگذاریم و تصمیم گیری در این امر منوط به نظر معاون پارلمانی است.

/////////////

هاشم سوداگر کارشناس سیاست کشاورزی و تنظیم بازار در ادامه این برنامه گفت: مخالف تشکیل وزارت بازرگانی هستم، به این دلیل که از بعد کشاورزی ما قانون انتزاع را داشتیم که همه اختیارات را به جهاد کشاورزی داده ایم. کشاورزی باید مسئول حکمرانی و سیاست گذاری کل حوزه کشاورزی باشد. 

 

وی در ادامه بیان کرد: در قانون بهره وری دولت موظف شده شئون تنطیم بازار را به تشکل ها کشاورزی واگذار کند که هنوز این واگذری به طور کامل انجام نشده و اگر وزارت بازرگانی تشکیل شود باز این مسیر رفته از بین می رود. 

این کارشناس کشاورزی ادامه داد: تا قبل از اینکه قانون انتزاع تصویب شود، در حوزه تنظیم بازار و واردات نهاده ها مشکلات مطرح می شد وزارت جهاد کشاورزی به گردن وزارت صمت می انداخت و برعکس. اما با یکپارچگی به وجود آمده ریشه مشکلات مشخص می شود.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری برنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.