به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران با اشاره به شرایط کرونای اصفهان اظهار داشت: از اواخر آذرماه شرایط خوبی در استان مانند سایر استانها داشتیم و بهترین حالت را در اواخر دیماه داشتیم به طوری که امیدوار به فروکش نهایی بیماری بودیم ولی از اوایل بهمن با افزایش تعداد مراجعات به کلینیکها و اورژانسهای سرپایی مواجه شدیم.
وی افزود: به مرور چرخه ایجاد شد، ابتدا افزایش مراجعات به مراکز درمانی، سپس افزایش مثبت شدن تستها، افزایش بستریها و در پایان هم موارد حاد و فوتی با شیب صعودی همراه میشود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر میزان موارد بستری در استان رو به افزایش است گفت: در هفتههای گذشته کمتر از 400 بیمار کرونایی بستری بودند که در حال حاضر این تعداد به بیش از 450 نفر رسیده است.
وی ادامه داد: بعضی از شهرستانها هم تغییر رنگ دادند و به سمت بدتر شدن شرایط کرونایی پیش رفتند و در حال حاضر 14 شهرستان زرد، 2 شهرستان نارنجی و 8 شهرستان آبی در استان اصفهان وجود دارد، در حالی که تعداد شهرستانهای آبی در ماه گذشته حدود دو برابر بودند.
نجیمی تصریح کرد: خیز ملایم کرونا نه تنها در تهران و خوزستان دیده میشود بلکه در استان اصفهان هم اوضاع کرونا به همین صورت است.
وی با اشاره به عادی انگاری در جامعه و شیب صعودی ملایم کرونا اظهار داشت: کووید 19 تحت تاثیر رفتارهای اجتماعی است و زمانی که از نظر مسئولان اجرای پروتکلها آسانتر گرفته میشود و همچنین رعایت شیوهنامهها از سوی مردم کاهش مییابد بعد از یک الی دو هفته شاهد افزایش مراجعات به کلینیکها میشویم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: این موضوع نه تنها یک بار بلکه به تجربه 3 باره اتفاق افتاده، زمانی که پیک کرونا در خرداد، اوایل مهر و ابتدای بهمن در استان اصفهان دیده شد گویای همین عادی انگاری است.
وی افزود: عدم رعایت نکات بهداشتی که نیاز به تحقیق و پژوهش هم ندارد و به صورت مشاهدهای در جامعه قابل دیدن است و در واقع ویروس کرونا تابع رفتارهای اجتماعی تک تک افراد جامعه است.
نجیمی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد خیز ملایم کرونا هستیم، گفت: هر لحظه امکان دارد با یک موج بسیار سنگین در سالگرد ورود کووید 19 به کشور مواجه شویم که اصلا اتفاق خوبی نیست و امیدواریم با یک تغییر نگرش اساسی و اینکه پروتکلها بخشی از سبک زندگی باشد بتوانیم مانع از این موج سهمگین کرونا بشویم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نباید با تزریق واکسیناسیون کووید 19 به کادر درمان بیماری را تمام شده بدانیم و این نگرانی هم به سایر نگرانیها اضافه شده که مردم فکر میکنند بیماری کنترل شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: شرایطی که همه کادر درمان در بیمارستانها و مراکز درمانی دارند بعد از یک سال توان مضاعفی ندارند و ضعیف شدند و کادر درمان را با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی همراهی کنیم تا دوباره وارد پیک سنگین و افزایش موارد بستری و فوتیهای کرونایی نشویم.
انتهای پیام/166/ح