میزان مصرف شیر خشک در سیستان و بلوچستان بیش از سایر استان هاست/تفاوت قیمت عامل قاچاق

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 09 مرداد 1402 - 10:54
مدتی است تهیه شیرخشک برای خانواده های دارای فرزند شیرخوار به یکی از دغدغه های مهم تبدیل شده است و داروخانه ها علت را عدم توزیع شیر خشک از سوی شرکت ها عنوان می کنند، این در حالیست که دانشگاه علوم پزشکی استان می گوید به اندازه کافی ذخیره از این کالا در استان وجود دارد.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: کمبود جدی در زمینه شیر خشک وجود ندارد و همواره اطلاعات لازم از معاونت‌های غذا و داروی استان‌ باید دریافت شود.

دکتر صالحی زاده در بازدید از برخی داروخانه های سطح شهر زاهدان افزود: در حال حاضر موجودی شیر خشک در کشور کافی است و در عین حال ظرفیت تولید نیز مناسب است.

وی در ادامه گفت: علت برخی کمبود ها این است که از آنجایی که قیمت شیر خشک دستوری است‌، قیمت از سوی سازمان حمایت از مصرف‌کننده و سازمان غذا و دارو تعیین می‌شود و بر این اساس قیمت شیر خشک پایین است و از طرفی هم مصرف غیرمنطقی شیرخشک در سبد خانوار وجود دارد. پیش از این خانواده‌ها تلاش می‌کردند که بعد از شش ماهگی به تدریج نوزاد را با غذای سفره آشنا کنند، اما اکنون خانواده‌ها تا دو سالگی هم برای نوزاد شیر خشک استفاده می‌کنند و از آنجایی که قیمت شیر خشک ارزان است، خرید بیش از حد انجام می‌دهند و مصرف بالایی برای شیر خشک وجود دارد.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار کرد: میزان مصرف شیرخشک مصنوعی در استان سیستان و بلوچستان ، بالاتر از سایر استان ها است.

وی تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان دارای بیشترین موالید در کشور است که نیاز بسیار زیادی به تهیه و توزیع شیر خشک مصنوعی با توجه به سطح درآمد و تغذیه مادران در آن احساس می شود به همین علت میزان مصرف شیرخشک در این استان بالاتر از سایر استان ها است.

دکتر صالحی زاده افزود: با توجه به قیمت پایین شیر خشک مصنوعی و اختصاص ارز به آن ، تفاوت چشمگیری با کشورهای همسایه داشته که این موضوع نیز موجب قاچاق از مبادی داخل و خارج استان می شود که پرونده های رسیده به معاونت غذا و دارو موید این مطلب می باشد .

وی افزود: در بررسی‌های انجام شده در حال حاضر یک نوع شیر خشک بعلت تعطیلی دو هفته‌ای شرکت تولید کننده در استان کمیاب شده است و سایر شیر خشک ها در داروخانه ها موجود است.

وی ادامه داد: با هدف نظارت و تحویل شیر خشک به مصرف کنندگان واقعی ، طرح ارائه کد ملی نوزاد در داروخانه ها از طریق سازمان غذا و دارو و ثبت در سامانه تی تک در حال ابلاغ است ، که بزودی در کشور اجرا خواهد شد.

سامانه ۱۹۰ پاسخگوی همشهریان اعلام شده است .

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.