به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد فناوری نانو، این یافتهها نشان میدهد این رویکرد ظرفیت مؤثری در برابر تومورهایی دارد که قبلاً در سایر قسمتهای بدن گسترش یافته است.
سلولهای سرطانی از راهکارهایی برای خاموش کردن مراحل مختلف چرخه ایمنی سرطان استفاده میکنند، فرایندی که برخی سلولها را برای از بین بردن سلولهای سرطانی آموزش میدهند. محققان میگویند این محیط سرکوبکننده سیستم ایمنی که مانع فعال شدن برخی سلولهای سرطان میشود، اجازه میدهد تومورها رشد کنند.
محققان از انواع جدیدی از نانوذرات چربی برای ارائه دو روش درمانی mRNA استفاده کردند تا اطمینان حاصل کنند که این سلولها به اندازه کافی فعال شدهاند که چرخه ایمنی سرطان را تقویت کنند.
محققان نشان دادند که راهبرد آنها نه تنها این چرخه را فعال میکند بلکه موانع را در مراحل دیگر نیز حذف میکند. این امر باعث تغییر در ریز محیط زیست تومور شد و آنها را از داشتن توانایی دستکاری سلولهادر مبارزه با سرطان باز داشت.
فراتر از یافتههای مثبت در نمونههای موش مبتلا به ملانوما، محققان آزمایشهای بیشتری را برای ارزیابی اثربخشی این روش روی شروع مجدد چرخه ایمنی سرطان به طور گسترده انجام دادند. تحقیقات آنها نتایج دلگرمکننده را نشان داد، زیرا این روش رشد تومورها را در نمونههای موش به ۸۳ درصد کاهش میدهد. آنها همچنین این روش را در نمونهای موش مبتلا به سرطان سینه آزمایش کردند، جایی که تقریباً نیمی از موشها به طور مطلوب پاسخ دادند.
در مرحله بعد، محققان در حال برنامهریزی برای امکان استفاده از این فناوری در آزمایشات بالینی هستند.