دلیل گران شدن قیمت نان چیست؟

گسترش نیوز دوشنبه 16 مرداد 1402 - 16:22
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران درباره گران‌شدن قیمت نان تأکید کرد: آرد در این ‌بین نقش اندکی داشته و عموماً به هزینه‌ های جاری نانوایی باز می‌گردد.

فاطمه نظری، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با اعلام این که نرخ برخی استان ها در قالب نوع یک، دو و سه نان اعلام شده است، افزود: نوع سه آزادپز هستند و نوع یک و دو نیز یارانه ای بوده و نرخ آنها داده شده است.

وی افزود: در نوع یک، دو و سه افزایش قیمت داشته ایم و در برخی استان های اطراف دنیا نیز طرحی را به صورت پایلوت اجرایی کردیم و قرار است نتیجه آن بررسی شود.

نظری با بیان این که کمک هزینه نیز ارائه شده ولی کفاف هزینه های نانواها را نمی دهد، گفت: نرخی که سال ۱۴۰۰در نظر داشتیم مربوط به سال ۹۹ بود و در پایین نرخ نامه نیز نوشته شده ملاک عمل تا زمانی خواهد بود که هزینه ها افزایش پیدا نکند.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران درباره گران شدن قیمت نان اضافه کرد: هزینه ها شامل خمیرمایه، خوراک کارگری و دستمزد و بیمه و برق و آب و مالیات می باشد؛ ولی طرح اجرا شده خوب بوده که اطلاع رسانی اندکی درباره آن صورت گرفته است.

به گفته نظری نانواها از بدو ورود دستگاه کارت خوان ویژه نانوایی، اطلاع درستی درباره کارکرد آن نداشتند.

وی افزود: اثر آرد روی نان ۱۰ تا ۱۲ میباشد و اگر آرد را رایگان به نانوا بدهند، تأثیری بر روی نرخ نان ندارد. از طرفی تورم هر سال ۱۴۰ درصد است و یارانه نانوا را صرفاً ۴۰ درصد تعیین کردند.

 

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.