به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمان صبح امروز به ریاست زینیوند استاندار کرمان و با حضور سیدمصطفی آیتاللهیموسوی معاون امورعمرانی استاندار و جمعی از مسئولان به منظور انجام پیشبینی لازم برای مقابله با هجوم ملخ صحرایی به استان کرمان در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری برگزار شد.
سیدمصطفی آیتاللهیموسوی معاون امورعمرانی استاندار کرمان در این جلسه با بیان اینکه این جلسه به منظور انجام پیشبینی لازم برای مقابله با هجوم ملخ صحرایی به استان کرمان برگزار میشود اظهار داشت: احتمال ریزش ملخ صحرایی به استان بر اساس گزارش فائو وجود دارد.
وی با بیان اینکه طی سال 98 بررسی و مقابله با ملخ صحرایی در یک میلیون و 800 هزار هکتار از اراضی استان کرمان انجام شده است تصریح کرد: بر اساس قانون وظیفه مقابله با ملخ صحرایی بر عهده جهاد کشاورزی است اما اعتبارات لازم به استانها داده نمیشود.
معاون امورعمرانی استاندار کرمان با اشاره به اینکه سال گذشته حدود یک میلیارد تومان برای مقابله با ملخهای صحرایی به استان کرمان اختصاص داده شد گفت: این در حالی است که دو برابر این مبلغ برای مقابله با ملخها در استان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه ماشینآلاتی که در برلی مقابله با ملخها به کار گرفتیم در مناطق صعب العبور خراب شدند افزود: هشداری که وجود دارد هجوم ملخها در آینده نزدیک است و باید پیشبینی لازم برای مقابله با آنها انجام شود.
در این جلسه علی جاویدی معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با بیان اینکه از سال 98 هجوم ملخهای صحرایی در استان را شاهد هستیم گفت: ردیابی و مبارزه با این ملخها هر ساله انجام شده است.
سعید برخوری مدیرکل جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه بر اساس گزارشات رسیده از فائو امسال هشدار حضور ملخهای صحرایی در استان کرمان بهویژه در جنوب استان وجود دارد اظهار داشت: در حال حاضر دستهجات ملخ در عربستان است و هر لحظه امکان حرکت آنها به سمت ایران وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه براساس سنوات گذشته یکی از خاستگاههای ملخ در جازموریان و جنوب استان کرمان است گفت: ناوگان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان بهدلیل مقابلهای که در دو سال گذشته داشتهایم کاملاً مستهلک شده و کارهای روزمره را هم نمیتوانیم انجام بدهیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه حدود 20 هزار لیتر سم برای مقابله اولیه با ملخهای صحرایی در انبارها داریم افزود: مشکل مهم ما در ماشینآلات است.
مرجان شاکری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان در این جلسه با بیان اینکه با سم پاشی هوایی مخالف هستیم اظهار داشت: در سمپاشی هوایی خیلی از حشرات مفید هم در خطر قرار میگیرند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه امسال بارندگی آنچنانی نداشتیم و راهها باز است گفت: پیشنهاد میشود که سمپاشی به صورت خودرویی انجام شود تا سایر حشرات مفید آسیب نبینند.
مجید سعیدی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری کرمان نیز در این جلسه با هزار و 800 هکتار سمپاشی هوایی در استان انجام شده است اظهار داشت: سمپاشی هوایی مقرون به صرفه نیست و تا جایی که امکان داشته باشد از سمپاشی هوایی استفاده نمیشود.
وی با بیان اینکه گسلهای زلزله در استان کرمان تاکنون کاملاً شناسایی نشده است گفت: اعتباری برای پژوهش در حوزه زلزله استان کرمان دیده شده و این مطالعات انجام میشود.
انتهای پیام/511/ش