«خلیل لطفیمقدم» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: هیئت ورزشهای جانبازان و معلولین در استان ایلام حدودا از سال ۱۳۷۰ به بعد به طور رسمی کار خود را آغاز کرد و حوزه کاری هیئت بیشتر ایجاد فعالیتهای متناسب با معلولین و جانبازان است.
رئیس هیئت ورزشهای جانبازان و معلولین با اشاره به اینکه ۱۲ رشته ورزشی فعال در هیئت استان داریم، تصریح کرد: مهمترین جامعه هدف هیئت، افراد با تواناییهای خاص است اما استان ایلام از برخی رشتههای ورزشی مخصوص جانبازان و معلولین به دلیل نبود امکانات مناسب محروم مانده است.
وی تصریح کرد: افرادی هستند که به دلیل شرایط زیرساختها و مسائل مالی از فعالیتهای ورزشی محروم ماندهاند. میطلبد به این بخش از جامعه توجه بیشتری داشته باشیم.
لطفی مقدم با اشاره به اینکه بودجه بسیار کمی به هیئت تعلق میگیرد، تصریح کرد: هزینههای بسیاری بر عهده هیئت است که با این بودجهی کم امکان پوشش مناسب همه کارها وجود ندارد. همچنین ما هیچ هزینهای از افراد ورزشکار دریافت نمیکنیم.
رئیس هیئت ورزشهای جانبازان و معلولین ادامه داد: بعد از شیوع کرونا و وضعیت بد اقتصادی ضربهی شدیدی به ورزش جانبازان و معلولین وارد شد، در سالهای نه چندان دور ورزشکاران این هیئت در عرصههای مختلف فعالیتهای مطلوبی را از خود برجای گذاشتهاند، برای مثال تیم بسکتبال با ویلچر مردان در لیگ دسته یک فعالیت میکرد. ورزشکاران انفرادی هم دارای عناوین کشوری بودند.
وی ادامه داد: در زمستان گذشته ۴ نفر از ورزشکاران ما به عنوان لژیونر فعالیت میکردند، ۳ نفر از این ورزشکاران در تیمهای ترکیه و یک نفر هم در فرانسه مشغول فعالیت ورزشی بودند.
لطفیمقدم تصریح کرد: استعدادها در استان فراوان است ولی مسائل اقتصادی باعث دوری این افراد از فعالیت حرفهای شده است.
وی افزود: تیمهای ورزشی هیئت نیاز به حمایت دارند برای مثال در حال حاضر خرید یک ویلچر مخصوص ورزش بسکتبال ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه دارد. جدا از هزینه خرید، این وسایل هزینههای تعمیر نیز دارند. همچنین رشته تیراندازی نیز یک رشته پرهزینه است. اسلحههای تمرینی ورزشکاران نیز فرسوده شدهاند.
لطفی مقدم گفت: در راستای تامین وسایل و برطرف کردن نیازهای ورزش جانبازان و معلولین نهادها و ادارههای متعددی همچون بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و اداره ورزش و جوانان میتوانند کمک کننده باشند.
وی گفت: تفاوت هیئت ورزش جانبازان و معلولین با دیگر هیئتهای ورزشی در این است که ورزشها و فعالیتهای بیشتری تحت پوشش هیئت است؛ به طوری که تنها یک ورزش خاص را پوشش نمیدهد. یکی دیگر از تفاوتها همراه داشتن وسایل و ملزومات خاص ورزشکاران است که این موضوع خصوصا هنگام اعزام به مسابقات خود را نشان میدهد. برای مثال ما هنگام اعزام بسکتبالیستهایمان باید به تعداد افراد، ویلچر و سایر وسایل را نیز اعزام کنیم. این میطلبد مسئولان یک نگاه ویژه به هیئت داشته باشند.
لطفی مقدم با اشاره به اینکه در سایر شهرستانها امکانات برای ورزش جانبازان و معلولین فراهم نیست، تصریح کرد: رایزنیهایی با سازمان بهزیستی و مدارس استثنایی صورت گرفته تا بتوانیم استعدادهای ورزشی این عرصه را جذب کنیم. از مهر سال گذشته تا به این لحظه توانستهایم ۴ استعداد را جذب کنیم.
وی به مسائل فرهنگی اشاره کرد و گفت: متاسفانه بسیاری از خانوادهها افراد معلول اجازه نمیدهند فرزندانشان در میان اجتماع، فعالیت داشته باشند.
لطفی مقدم ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات که گریبان اکثر رشتههای ورزشی خصوصا ورزش جانبازان و معلولین را گرفته، نبود حامی مالی (اسپانسر) است.
وی به وضعیت نامناسب مبلمان شهری برای افراد معلول و جانباز اشاره کرد و گفت: سوال این است آیا این افراد حقی در جامعه ندارند؟ وضعیت زیرساختهای شهر به صورتی است که حتی برای افراد سالم نیز گاهی سختی در تردد پیش میآید. مشخص است در خصوص این موضوع به درستی عمل نشده است.
رئیس هیئت جانبازان و معلولین گفت: تبلیغات در عرصه فعالیتهای جانبازان و معلولین مظلوم واقع شده است. میطلبد رسانهها به این حوزه یک نگاه ویژه داشته باشند.
وی تصریح کرد: ۲۰۰ ورزشکار سازمان یافته در ورزش جانبازان و معلولین فعالیت میکنند که ۳۵ نفر از این ورزشکاران خانم هستند. مشخصات تمامی ورزشکاران فعال در سیستم خیبر ثبت شده است.
لطفی مقدم در پایان گفت: به دلیل استقبال کم، معمولا کلاسهای آموزش داوران و مربیان در فدراسیون برگزار میشود. در حال حاضر ۱۰ داور و مربی در هیئت ورزشهای جانبازان و معلولین فعالیت میکنند.
انتهای پیام