بهشتی‌پور: عضویت ایران در بریکس یک موفقیت است/ بریکس با افزایش اعضا به یک قدرت اقتصادی تبدیل می‌شود

خبرگزاری برنا پنج شنبه 02 شهریور 1402 - 14:56
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: از لحاظ اقتصادی نیز چین و هند از قدرت‌های بزرگ دنیا و روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی به ترتیب دارای اهمیت بسیاری هستند، بریکس به تدریج خود را به عنوان یکی از قطب های اصلی اقتصاد دنیا مطرح کرده است مثل گروه 7 که هفت قدرت اقتصادی دنیا را تشکیل دادند.

حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در خصوص عضویت ایران در بریکس گفت: حدودا یک چهارم کل جمعیت دنیا عضو بریکس هستند و چین و هند به تنهایی حدود یک میلیارد و سیصد میلیون نفر جمعیت دارند و اگر ایران، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی را اضافه کنیم جمعیت قابل توجهی می‌شود؛ از نظر وسعت این کشورها از اولین ها هستند، جمعیت و وسعت از مولفه های قدرت محسوب می‌شود. 

وی افزود: از لحاظ اقتصادی نیز چین و هند از قدرت‌های بزرگ دنیا و روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی به ترتیب دارای اهمیت بسیاری هستند، بریکس به تدریج خود را به عنوان یکی از قطب های اصلی اقتصاد دنیا مطرح کرده است مثل گروه 7 که هفت قدرت اقتصادی دنیا را تشکیل دادند.

بهشتی‌پور با بیان اینکه " بریکس به تدریج با افزایش اعضا به یک قدرت اقتصادی تبدیل می‌شود" اظهار داشت: عضویت ایران در این گروه میتواند بالقوه زمینه‌های مثبتی را ایجاد کند؛ ما در رسانه‌ها وقتی تبلیغ یک موضوع را می‌کنیم در مخاطب این انتظار به وجود می‌آید که ایران عضو شانگهای شد چه تحولی به وجود آمد؟ حالا عضو بریکس هم می‌شود چه تحولی بوجود می‌آید؟

وی ادامه داد: باید به این دسته از مخاطبان واقع‌بینانه توضیح بدهیم یعنی بگوییم صرف عضویت در یک گروه یا یک سازمان برای اقتصاد کشور راهگشا نیست بلکه تعاملاتی که از این به بعد در چارچوب همکاری‌های سازمانی یا گروهی مورد توجه است؛ به هر حال کشورها سعی می‌کنند با عضویت در سازمان‌ها و گروه‌های اقتصادی، میزان تاثیرگذاری خود را افزایش بدهند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: اکنون بریکس با یک تعارض داخلی همراه است؛ از طرفی یک عضو آن به نام روسیه دچار شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی شده است و از طرفی دیگر کشورهایی همچون چین، هند و برزیل همکاریهای اقتصادی گسترده خود را با غرب ادامه می‌دهند و برای ادامه همکاری ها با آمریکا ناچار هستند همکاری‌های خود را با روسیه محدود کنند. 

بهشتی‌پور ادامه داد: محدود شدن مشکل‌هایی را ایجاد می‌کند؛ چنین گروه‌هایی در شرایط سخت باید به هم کمک کنند اما عملا چین هند برزیل و آفریقای جنوبی از ترس تحریمها همکاری های خود را به شدت محدود کرده‌اند؛ پس عضویت ایران در بریکس نباید این انتظار را بوجود آورد که تحریم‌های آمریکا را دور میزنند و یکدفعه همه چیز در ایران خوب می‌شود و ما میتوانیم با کشورها روابط بسیار بهتری را از روابط دو جانبه انتظار داشته باشیم، الزاما نیست. 

وی اظهار داشت: ما باید مجموعه اقداماتی که لازم است در داخل کشور و برداشتن تحریم‌های بین‌المللی را انجام بدهیم وصرف عضو شدن در بریکس معجزه رخ نمی‌دهد؛ عضویت ایران در بریکس یک موفقیت است چرا که میتواند در چارچوب همکاریهای بزرگتر فعالیت کند. 

انتهای پیام/

 

منبع خبر "خبرگزاری برنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.