خبرگزاری مهر، گروه استانها- یحیی بیابادی: مرز ۳۷۱ کیلومتری مشترک با کشور عراق کرمانشاه را از دیرباز قدمگاه زائران حسینی و علوی کرده و سال هاست که این دیار عناوین «دروازه کربلا» و «دروازه نجف» را یدک میکشد.
در سالهای اخیر که شر داعش از منطقه کم شده، مرز خسروی که قدیمی ترین مرز با کشور عراق است و بزرگترین پایانه مرزی خاورمیانه محسوب میشود میزبان زائران اربعین حسینی شده تا بار دیگر مردم این دیار خاک پای زوار حسینی را توتیای چشمانشان کنند.
سال گذشته با وجود کارهای خوبی که صورت گرفته بود اما زیرساختها برای تردد و همچنین محدودیت در تردد روزانه مشکلاتی برای زوار به وجود آورد.
خبر ۲۴ ساعته شدن مرز خسروی برای تردد از اردیبهشت ماه سال جاری شور و شوقی در دل عاشقان ثارالله در استان کرمانشاه به وجود آورد، که امسال ویژهتر از سال گذشته قرار است میزبان زائران اربعینی باشند.
با اوج گرفتن ترددها به سمت کشور عراق و ازدحام در پایانههای مرزی به ویژه مرز مهران، توصیههای مسئولین برای انتخاب مرز خسروی برای تردد به کربلا آغاز شد.
زیرساختهای جادهای مناسب به ویژه مسیر بزرگراهی تا شهر قصرشیرین این برتری را به مرز خسروی داده تا با خیالی راحت تر زائرانی که با خودروی شخصی رهسپار اجتماع بزرگ میشوند، انتخاب کنند.
فضاسازی مناسب از دیوار نویسی و نصب پرچم گرفته تا موکبهای پذیرایی و اسکان متنوع همه و همه دست به دست هم داده تا حال و هوای اربعینی که هرساله با ورود به کشور عراق به زائران دست میداد، در این سوی مرزها به سراغ زائران برود.
آغاز رسمی خدمترسانی به زوار در مرز خسروی
خدمت رسانی خادمان اربعین از ورودی شهر قصرشیرین به شکل رسمی آغاز میشود و پس از هدایت خودروهای شخصی به پارکینگهای آماده شده، اتوبوسهای متعدد آماده رساندن زائران از این نقطه به پایانه مرزی هستند.
آخرین وضعیت پارکینگهای خودرو در مرز خسروی
با آماده سازی زیرساختهای پایانه مرزی خسروی، بیش از ۱۲۰ هزار جای پارک در پارکینگهای قصرشیرین تدارک دیده شده است؛ تصاویر هوایی از آخرین وضعیت پارکینگها مشاهده کنید.
از ورودی سه راهی نصرآباد پارکینگهای قصرشیرین آغاز شده و مردم میتوانند بدون مشکل از آنها استفاده کنند سپس با اتوبوسهای درون شهری راهی مرز خسروی شوند.
ظرفیت پارکینگهای قصرشیرین ۱۲۰ هزار خودرو است و هزینه روزانه آن ۲۵ هزار تومان است.
محمدمهدی احمدی نماینده قرارگاه مرکزی حمل و نقل وزارت کشور در مرز خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در راستای تسهیل در حمل و نقل زائران اربعینی در مرز خسروی، تعداد ۱۵۰ دستگاه اتوبوس شهری در مسیر پارکینگهای شهر قصرشیرین به سمت پایانه مرزی خسروی خدماتدهی میکنند.
وی افزود: کرایه اتوبوس از پارکینگهای قصرشیرین تا مرز خسروی مبلغ ۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
محل پیاده شدن زائران از اتوبوسها فاصله کوتاهی تا گیت های تردد به کشور عراق دارد، اما برای گرمای هوا که هرچقدر گرم باشد به حرارت قلوب زائران نمیرسد هم در این مرز فکر شده و مسیری مسقف با مه پاش های فعال دمای هوا را کنترل میکنند.
فریبرز کرمی مدیرکل راهداری حملونقل جادهای استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۱۲ هزار مترمربع سایبان مجهز به فن، مهپاش، روشنایی در مسیر تردد زوار احداث شده است.
از تونلهای خنک که بگذری ۹۰ گیت فعال گذرنامه در انتظار زائران است تا بدون معطلی مهر در گذرنامهها زده شود و زائران به کشور عراق وارد شوند.
۱۰۰ اتوبوس در مرز منذریه برای خدمت رسانی به زوار اربعین
محمدمهدی احمدی در ادامه گفتگویش با خبرنگار مهر اظهار کرد: به منظور تقویت ناوگان حمل و نقل زائران در مرز خسروی و در قسمت خارجی مرز، با موافقت دولت عراق ۱۰۰ دستگاه اتوبوس به این کشور اعزام شد.
وی افزود: اتوبوسهای اعزام شده در مسیر مرز منذریه به حسینیه بغداد خدمت رسانی خواهند کرد.
نماینده قرارگاه مرکزی حمل و نقل وزارت کشور در مرز خسروی تصریح کرد: نرخ کرایه برای مسافران در این مسیر ۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: ظرفیت اعزام ۳۰ دستگاه دیگر اتوبوس به خاک عراق را داریم که در صورت نیاز و موافقت دولت عراق نسبت به اعزام آنها اقدام خواهیم کرد.
در کنار خدمت رسانی خادمان نیروهای جمعیت هلال احمر و فوریتهای پزشکی که در حال خدمت رسانی به زائران هستند هم به چشم میخورد و آمادگیهای مرز خسروی مسئولین کشوری را وادار به توصیه برای تردد از این مرز میکند.
جمعیت هلال احمر کرمانشاه پس اعلام خبر کاهش سطح هوشیاری کودک ۲ ساله وارد عمل شده و این کودک را به مرز خسروی انتقال و به بیمارستان صحرایی ارتش تحویل دادند.
این عملیات با درخواست درمانگاه جمعیت هلال احمر خانقین کشور عراق انجام گرفت.
«مرز خسروی» از مرزهای مناسب برای تردد زائران اربعین حسینی است
بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در بازدید از مرز خسروی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مرز خسروی از مرزهای بسیار آماده و مناسب برای تردد زائران اربعین حسینی است.
وی با اشاره به تردد روان و بدون مشکل زوار در مرز خسروی، افزود: زوار بدون دغدغه و نگرانی در حال تردد از این مرز زمینی هستند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر تصریح کرد: خدمات ارائه شده و اقدامات انجام شده در این مرز قابل مقایسه با سال گذشته نیست و پیشرفتهای قابل توجهی داشته است.
وی با توصیه به زائرین اربعین برای انتخاب مرز خسروی جهت تردد به کشور عراق، گفت: حجم بالای زوار در مرز مهران باعث ازدحام در مرز شده و زائران با خیال راحت میتوانند مرز خسروی را برای تردد انتخاب کنند.
محمودی خاطرنشان کرد: آمادگی زیرساختهای مرزی در مرز خسروی سبب شده با توجه به حجم بالای زائران عبوری از این مرز، آمار بسیار کمی در حوزه آسیب دیدگی در مرز خسروی به ثبت رسیده است.
آمادگی اورژانس کرمانشاه در اربعین
مسعود قلعه سفیدی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز اظهار کرد: از آماده باش ویژه نیروهای اورژانس همزمان با شروع عملیات اربعین خبر داد و افزود: در همین راستا ۵۰۰ نیروی اورژانس در مسیر تردد زوار به حالت آماده باش درآمدهاند.
وی از استقرار ۱۱۲ پایگاه ثابت و سیار در مسیر تردد زوار خبر داد و افزود: این پایگاهها از ورودی استان تا مسیرهای منتهی به دو مرز خسروی و مهران مستقر شدهاند.
قلعه سفیدی گفت: با توجه به احتمال افزایش تصادفات در مسیر تردد زوار، ۱۰۰ دستگاه آمبولانس، پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس، سه دستگاه موتورلانس و دو بالگرد اورژانس هوایی در ایام اربعین در استان بکارگیری میشوند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه از تقویت زیرساختهای اورژانس در مرز خسروی خبر داد و با اشاره به ساخت ساختمان دو طبقه اورژانس در این مرز گفت: در اربعین امسال طبقه اول این ساختمان به مساحت هزار مترمربع افتتاح خواهد شد.
قلعه سفیدی گفت: همچنین چهار اتاق سرد هم برای درمان فوری بیماران گرمازده در مرز خسروی در نظر گرفته شده است.