نرخ بیکاری در آمریکا در ماه اوت افزایش یافت

صدا و سیما شنبه 11 شهریور 1402 - 06:47
میزان بیکاری در آمریکا در ماه اوت افزایش یافت و به بالاترین میزان از ماه فوریه ۲۰۲۲ رسید.

نرخ بیکاری در آمریکا در ماه اوت افزایش یافت   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، به گفته تحلیل گران، میزان بیکاری در آمریکا در ماه اوت به سه و هشت دهم درصد افزایش یافت، در حالی که در ماه ژوئیه میزان بیکاری سه و پنج دهم درصد بود. در این مدت ۱۸۷ هزار فرصت شغلی ایجاد شد که بیش از میزانی بود که پیش بینی می‌شد. این در حالی است که پیش‌تر وعده داده شده بود ۱۷۰ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.
در عوض ایجاد مشاغل در ماه ژوئن و ژوئیه کمتر از چیزی بود که انتظار می‌رفت، به طوری که در این دو ماه در مجموع ۱۱۰ هزار فرصت شغلی کمتر از آنچه در ابتدا وعده داده شده بود، ایجاد شد. پیشتر وعده داده شده بود در ماه ژوئن ۱۸۵ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد که بر خلاف آنچه اعلام شده بود، ۱۰۵ هزار فرصت شغلی ایجاد شد. در ماه ژوئیه نیز ابتدا اعلام شده بود ۱۸۷ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد که بر خلاف آن، ۱۵۷ هزار فرصت شغلی ایجاد شد.
وزارت کار آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد «فرصت‌های شغلی در خدمات سلامت، اوقات فراغت و هتلداری، مددکاری اجتماعی و ساخت و ساز افزایش یافته است، اما در بخش حمل و نقل و تدارکات فرصت‌های شغلی کاهشی بود».
میزان بیکاری با وجود ایجاد فرصت‌های شغلی زیاد به ویژه به این علت است که بیش از نیم میلیون نفر در ماه اوت به بازار کار وارد شدند.
روبیلا فاروقی، اقتصاددان ارشد موسسه "های فریکوئنسی ایکانمیکز" (High Frequency Economics) اعلام کرد «دستمزد‌ها کاهش یافته و میزان بیکاری به علت افزایش جمعیت فعال به بالاترین میزان از فوریه ۲۰۲۲ رسیده است».
کمبود نیروی کار بعد از کووید در واقع کارفرمایان را به افزایش دادن دستمزد‌ها وادار کرده بود. این خبر خوبی بود برای کارگران، اما همین امر موجب افزایش تورم نیز شده بود».
جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا اخیرا اعلام کرد بازگشت پایدار تورم به سطح قابل قبول با «برقراری آرامش در بازار کار» امکان پذیر است.
کاهش تورم از مقدم‌ترین وظایف بانک مرکزی است. ابزار اصلی بانک مرکزی برای رسیدن به این هدف افزایش نرخ بهره است که این سیاست بانک‌ها را نیز مجبور می‌کند به خانواده‌ها و شرکت وام‌هایی با نرخ بهره بالاتر پیشنهاد کنند. این امر موجب می‌شود مصرف یا سرمایه گذاری کاهش یابد و فشار از روی قیمت‌ها برداشته شود.
اکنون مسئله این است که بدانیم آیا بانک مرکزی در نشست ماه آینده خود که روز‌های ۱۹ و ۲۰ سپتامبر برگزار خواهد شد، این سیاست را ادامه خواهد داد یا خیر. بانک مرکزی آمریکا از مارس ۲۰۲۲ تاکنون ۱۱ بار نرخ بهره را افزایش داده است که از ۲۲ سال پیش تاکنون بالاترین نرخ بهره بوده است که از محدوده ۵ و ۲۵ صدم درصد تا ۵ و ۵۰ صدم درصد بوده است.
روبیلا فاروقی پیش بینی کرد در نشست ماه سپتامبر بانک مرکزی «کاهش فشار دستمزد‌ها و افزایش نرخ فعالیت‌ها دلگرم کننده است و نوعی آرامش در شرایط بازار کار را مطابق با آنچه که مقامات بانک مرکزی امیدوارند، تایید می‌کند. ما فکر می‌کنیم این داده‌ها از افزایش نیافتن نرخ‌ها حمایت می‌کند».

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.