سید « علی آقازاده» روز چهارشنبه در کارگروه گندم، آرد و نان استان مرکزی در اراک افزود: آموزش خبازان و زیرمجموعه کارخانهجات آرد نقش موثری در افزایش کیفیت نان دارد و این مهم باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه هرچه رنگ نان تیرهتر باشد، کیفیت و مواد مغذی آن بیشتر است، اظهار داشت: شرایط نگهداری گندم در سیلوها نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است و آموزش در این بخش نیز امری ضروری است تا کیفیت نان هر چه بیشتر افزایش یابد.
استاندار مرکزی ادامه داد: تلاشهای خوبی در خصوص خرید گندم در سال جاری صورت گرفت و این منطقه جزو ۱۰ استان برتر کشور در خرید این محصول بود.
آقازاده اظهار داشت: هنوز قیمت خرید گندم از کشاورزان برای سال آتی نهایی نشده اما امید است قیمت به گونهای باشد که با توجه به افزایش هزینههای کشاورزی و تورم، برای کشاورزان صرف داشته باشد.
آقازاده بیان کرد: گرانی کود یک تهدید جدی برای بخش کشاورزی است که باید تدابیر ویژهای در این خصوص اندیشیده شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز گفت: دولت در چند سال اخیر اقدامات خوبی در راستای خرید گندم از کشاورزان داشته و تامین منابع مالی آن را به خوبی انجام داده به طوری که در ۲ سال گذشته هیچگونه بدهی در خصوص خرید گندم از کشاورزان وجود نداشته است.
« سعید فرخی» با بیان اینکه کیفیت آرد تولیدی استان مرکزی مناسب است، اما در حد عالی نیست، افزود: همکاری مشترکی در راستای افزایش کیفیت آرد در استان شکل گرفته است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: امسال ۳۴۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در استان خریداری شد که نسبت به سال قبل ۱۴ درصد افزایش داشته است.
« غلامرضا ملکی» افزود: استان مرکزی در زمینه خرید گندم از کشاورزان در سال جاری، رتبه هشتم کشور را به خود اختصاص داد و سیاستگذاری بهتری برای سال آتی در خصوص خرید این محصول انجام شده است
وی بیان کرد: مصرف سالانه گندم استان مرکزی ۱۵۰ هزار تن است و ۲۵۰ هزار تن نیز از این استان به سایر استانها ارسال میشود و برای ارتقای کیفیت آرد نیز ۶۰ هزار تن گندم از استانهای دیگر وارد شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی ادامه داد: سه مدل فروش گندم در استان با نرخ ۶ هزار و ۶۵۰ ریال، ۹ هزار ریال و ۲۷ هزار ریال (برای مصرف صنف و صنعت) وجود دارد و در این استان ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن آرد یارانهای توزیع شده است.
ملکی اظهار داشت: استان مرکزی در زمینه کنترل سبوسگیری حساسیتهای زیادی دارد و در این راستا جزو استان های مطلوب است.
وی گفت: آموزش خبازان استان مرکزی در دستور کار جدی قرار دارد و نخستین دوره آموزشی ۱۴ بهمن ماه جاری برای ۵۰ خباز به صورت آنلاین برگزار شده و دومین دوره آموزشی پنج اسفندماه برگزار میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی اضافه کرد: ۲۰۰ واحد خبازی این استان تقاضای تسهیلات دریافت کرده اند که تاکنون ۱۰۶ واحد موفق به دریافت این تسهیلات شده و نیاز است بانک های عامل در پرداخت به سایر واحدها همکاری بیشتری به کار گیرد.
استان مرکزی دارای ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.