۱۹.۵ درصد مدارس کشور تخریبی است/ مشارکت ۶۰۰ هزار نفر در طرح آجر به آجر

خبرگزاری فارس چهارشنبه 29 بهمن 1399 - 19:21
۱۹.۵ درصد مدارس کشور تخریبی است/ مشارکت ۶۰۰ هزار نفر در طرح آجر به آجر

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشمر، مهراله رخشانی مهر، امروز در جلسه با خیرین مدرسه ساز کاشمر در سالن همایش‌های مرکز آموزشی رفاهی این شهرستان با اشاره به اینکه با پیگیری و رایزنی‌ها موفق شدیم اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش را از ۱.۵ درصد سهم عمرانی کشور در سال ۹۶ به ۵ درصد افزایش دهیم، اظهار کرد: سهم ما از اعتبارات استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی ۵۰ درصد است که ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای نوسازی مدارس آورده دارد. 

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه دولت مکلف شده ۹ میلیارد تومان برای ساخت مدرسه در مناطق محروم با اولویت مسکن مهر تامین کند، گفت: خیرینی که در حوزه مدرسه‌سازی مشارکت می پ‌کنند، اقدامشان با سایر حوزه‌ها متفاوت است، چرا که مدرسه متفاوت با سایر فضاهاست و در آن آینده جامعه رقم می‌خورد. 

وی با بیان اینکه خیرین در سال جاری متعهد شدند که ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه مدرسه‌سازی مشارکت کنند، بیان کرد: این میزان تعهد در سال گذشته هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است که از رشد هزار میلیاردی برخوردار بوده است. 

رخشانی مهر با تاکید بر اینکه در راستای توسعه فرهنگ مدرسه‌سازی در کشور اقدام به اجرای طرح آجر به آجر کردیم، خاطرنشان کرد: در قالب این طرح افراد علاقمند به مشارکت در امر مدرسه‌سازی می‌توانند با خرید یک آجر به ارزش هزار تومان در این طرح شرکت کنند. 

وی با اشاره به مشارکت ۶۰۰ هزار نفر در قالب این طرح گفت: در طرح "آجر به آجر" ۲۰۰ هزار نفر و در پویش "من مادرم، بچه‌های ایران فرزند من" ۴۰۰ هزار نفر مشارکت کردند و امیدواریم به افق این طرح که مشارکت ۵ میلیون نفر است دست یابیم. 

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به افزایش سهم دولت در پروژه‌های خیرساز، اظهار کرد: بر اساس قانون بودجه سال جاری، ۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان برای مشارکت با خیرین اختصاص یافت که سهم خراسان رضوی از این رقم ۱۵۰ میلیارد تومان بوده است. 

وی با اشاره به تکرار این سهم اعتبار در بودجه سال ۱۴۰۰ تاکید کرد: بنا داریم سهم خراسان رضوی را از محل این اعتبارات در سال آینده نسبت به امسال افزایش دهیم. 

رخشانی مهر با اشاره به اینکه از سال ۹۶ تاکنون ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان با خیرین مشارکت کردیم، افزود: طی سال جاری نیز ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در حوزه مدرسه سازی هزینه شده است. 

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم بر اساس قانون با رعایت سهم ۳۰درصدی خیرین در مناطق روستایی و ۵۰ درصدی خیرین در مناطق شهری پروازهای تخریب و بازسازی بیشتری احداث کنیم. 

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه در سال ۸۹ حدود۷۰ درصد و در سال ۹۵ حدود ۳۰ درصد مدارس کشور تخریبی و نیازمند مقاوم سازی و نوسازی بودند، ابراز کرد: با تلاش‌ها و اقداماتی که در این زمینه با مشارکت و حمایت خیرین انجام شده، امروز ۱۹.۵ درصد مدارس کشور تخریبی است که امیدواریم با مشارکت خیرین نیز هیچ مدرسه تخریبی نداشته باشیم. 

وی همچنین از بسته شدن پرونده بخاری‌های نفتی در کشور خبر داد و تأکید کرد: تا پایان سال ۱۴۰۰ موضوع بخاری گازی را در مدارس، کشور حل خواهیم کرد. 

رخشانی مهر یادآور شد: از سال ۱۴۰۰ نیز اصلاح سیستم‌های گرمایشی فرسوده مدارس با تخصیص اعتبار مورد نیاز در دستور کار قرار می گیرد.

دولت‌ها بدون خیرین هیچ هستند

نماینده مردم شهرستان‌های کاشمر، خلیل آباد، بردسکن و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر معاون وزیر آموزش و پرورش به کاشمر و بازدید از پروژه‌های در دست احداث و مدرسه تخریبی در این شهرستان تاکید کرد: به دلیل محدودیت زمانی این بازدیدها به نمایندگی از شهرستان‌های حوزه انتخابیه انجام شده است.

حجت الاسلام جواد نیک‌بین با تقدیر از همراهی و مشارکت خیرین در پروژه‌های مختلف، خطاب به خیرین یادآور شد: دولت‌ها بدون خیرین هیچ هستند و اگر عملیات احداث پروژه‌ای آغاز می‌شود قطعا امیدشان به حمایت و مشارکت خیرین است.

وی با اشاره به ضرورت اتحاد بین مردم، مسوولین، خیرین و دولت فارغ از نگاه‌های سیاسی برای توسعه، عمران و آبادانی مناطق خاطرنشان کرد: اگر نسیم همدلی تبدیل به طوفان شود قطعا فعالیت‌ها و اقدامات بیشتری رقم خواهد خورد.

نماینده مردم کاشمر همچنین با اشاره به امضای تفاهم‌نامه فی‌مابین مسوولان شهرستان‌های منطقه با رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بیان کرد: بر این اساس در هر یک از شهرستان‌های حوزه انتخابیه یک پروژه تخریب و بازسازی، یک پروژه نیمه تمام تامین اعتبار خواهد شد و دانش آموزان این شهرستان‌ها از امکانات گرمایشی مطبوع بهره مند می شوند، همچنین در مسیر تحقق و اجرایی شدن اهداف سند تحول بنیادین در خصوص تجهیز مدارس مساعدت شد.

کمک ۸۴ میلیاردی خیرین کاشمری در قالب کمک‌های مؤمنانه

در ادامه فرماندار کاشمر با اشاره به نگاه و دغدغه اعضای شورای آموزش و پرورش شهرستان مبنی بر فراهم کردن زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری گفت: نگاهمان در حوزه آموزش و پرورش هزینه‌ای نیست، بلکه سرمایه گذاری است چرا که معتقدیم مدارس مراکز تربیت نیروی انسانی مورد نیاز در جامعه است.

مسلم ساقی با اشاره به اینکه حضور خیرین در حوزه‌های مختلف مثال زدنی است، ابراز کرد: تنها در موضوع کرونا، خیرین و نیکوکاران کاشمری ۸۴ میلیارد ریال در قالب تهیه و توزیع کمک‌های مومنانه و بسته‌های معیشتی برای خانواده‌های نیازمند و ساکنین مناطق محروم اهدا کردند.

فرماندار کاشمر بر ضرورت بستر لازم و ایجاد اعتماد برای مشارکت خیرین تاکید کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه توسعه و ارتقای فضاهای آموزشی در مناطق محروم و کم برخوردار باید بیشتر باشد، امیدوارم با حضور رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، کشور بتوانیم گام‌هایی در این حوزه برداریم.

پروژه ۱۰ ساله استخر کاشمر نیازمند اعتبار

مدیر آموزش و پرورش کاشمر نیز رونق پروژه‌های انجام شده و در دست احداث حوزه آموزش و پرورش در این شهرستان را مرهون و مدیون حمایت و کمک‌های خیرین دانست و گفت: اگرچه اداره کل نوسازی اعتباراتی برای این مهم اختصاص داده است، اما حجم بالای از پروژه ها توسط خیرین تکمیل و به بهره برداری رسیده است.

علی طاهریان با اشاره به امضای تفاهم نامه‌های متعدد برای احداث، توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی با خیرین تاکید کرد: با این روند مشارکت توقع خیرین از دولت بیشتر شده است و انتظارشان این است که پروژه‌هایی که عملیات آن آغاز شده است با تخصیص سهم دولت تکمیل شود.
مدیر آموزش و پرورش کاشمر با اشاره به تکمیل و بهره‌برداری ده‌ها پروژه خیرساز در این شهرستان تاکید کرد: امیدواریم با مساعدت سازمان نوسازی مدارس در تخصیص اعتبار بتوانیم پروژه استخر سرپوشیده کاشمر را که ۱۰ سال از آغاز عملیات آن می‌گذرد را تکمیل و به بهره‌برداری برسانیم.

مشارکت خیرین نبود، با بحران مواجه بودیم

امام جمعه کاشمر هم حضور مسوولین تلاشگر و جهادگر در نظام جمهوری اسلامی را امیدوار کننده دانست و گفت: کاشمر یک شهر کاری و آرام است که در سایه تعامل و همکاری مسوولین و مردم به توفیقات ارزشمندی در بخش‌های مختلف دست یافته است.

حجت الاسلام سیدکاظم طباطبایی وجود خیرین و مشارکت‌شان در انجام کارهای خیرخواهانه و خداپسندانه ابراز کرد: با توجه به افزایش جمعیت و نیاز جامعه به فضای آموزشی، قطعا توسعه این مدارس به تنهایی توسط دولت امکان‌پذیر نیست.

وی با بیان اینکه خیرین تاکنون قدم.های اثرگذاری در حوزه احداث، بهسازی و تجهیز مدارس و فضاهای آموزشی در این شهرستان برداشتند، تاکید کرد: اگر این همراهی و مشارکت ها نبود با یک بحران جدی در خصوص کمبود فضاهای آموزشی مواجه بودیم.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲/س

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.