در ادامه این مطلب قصد داریم درباره حسابداری این شرکتها صحبت کنیم. اگر شما هم برای ثبت هزینهها در حسابداری شرکتهای تولیدی با چالش و ابهام روبهرو شدهاید، مباحث مطرحشده در این مطلب دید بهتری از مفاهیم اصلی این شاخه از حسابداری در اختیار شما قرار میدهد.
برای تعریف حسابداری تولیدی باید گفت که این شاخه از حسابداری، به محاسبه دقیق قیمت کالا نهایی و مدیریت هزینهها میپردازد. در واقع، حسابداری تولیدی سعی دارد با پیشبینی هزینههای تولید، علاوهبر تخمین دقیق قیمت محصول نهایی، به بازگردانی سرمایه اولیه با کسب سود کمک کند. بهطورکلی، یکی از مهمترین قسمتهای ثبت هزینهها در حسابداری شرکت تولیدی، بخش مربوط به محاسبه قیمت نهایی یک محصول است.
تخمین قیمت نهایی باید با دقت تمام و با در نظر گرفتن هزینهها و داراییهای شرکت تولیدی انجام شود. دارایی شرکتهای تولیدی اقسام گوناگونی دارند؛ از جمله: وجوه نقد، مبالغ مربوط به بدهکاری، موجودیها، کالا و مواد اولیه و اموال و اثاثیه متعلق به شرکت، جزو داراییها محسوب میشوند. یک حسابدار حرفهای در شرکتهای تولیدی باید از راکد ماندن داراییها، خصوصا وجوه نقد جلوگیری کند.
در حسابداری شرکت تولیدی، برای محاسبه دقیق سود و زیان شرکت، باید هزینه تولید بهطوردقیق محاسبه شود. هزینه تولید شامل هزینههایی اساسی میشود که یک شرکت برای تولید محصول یا خدمات میپردازد. در ادامه به مهمترین موارد آنها اشاره میکنیم:
مواد خام یا مواد مستقیم، به مواد اولیهای گفته میشود که در تولید کالا نقش دارد و بخش قابلتوجهی را به خود اختصاص میدهد؛ در واقع قیمت و حجم این مواد اولیه قابل چشمپوشی نیست. درصورتیکه مواد اولیه مقدار یا قیمت قابلتوجهی نداشته باشند، در دستهبندی مواد غیرمستقیم قرار میگیرند که در ادامه آن را هم بررسی میکنیم.
در کلیه شرکتهای تولیدی، هر فردی که در تولید محصول نهایی نقش دارد، ماهانه باید به او حقوق و دستمزد پرداخت شود. علاوهبر این، پرداخت بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز بر عهده صاحب شرکت خواهد بود.
در حسابداری شرکت تولیدی، هر هزینهای بهجز هزینه مربوط به مواد اولیه و حقوق و دستمزد، جزو سربار در حسابداری شرکتهای تولیدی محسوب میشود. از جمله هزینههای سربار میتوان به هزینه حمل و نقل، دستمزد مدیران ارشد و سرکارگران، هزینه آب و برق و تعمیرات اشاره کرد.
حسابداران با ثبت هزینه ها در حسابداری شرکت تولیدی، قیمت نهایی محصول را برآورد میکنند؛ بهگونهای که مجموع هزینه تولید و سایر هزینهها منجر به کسب سود شود.
با بررسی اصول حسابداری متوجه میشوید که درآمد شرکت تولیدی به دو دسته اصلی و فرعی تقسیمبندی میشود. در ادامه هرکدام از انواع این درآمدها را بررسی میکنیم:
درآمدهای عملیاتی و غیرعملیاتی در فاکتور فروش ثبت میشوند و برای انجام محاسبات در اختیار تیم حسابداری شرکت تولیدی قرار میگیرند. در نظر گرفتن هزینهها، درآمد، قیمت تمامشده محصول و ثبت حسابداری فروش، نقشی اساسی در روند پیشبینی سوددهی شرکت دارد و جزو وظایف اصلی یک حسابدار در شرکت تولیدی محسوب میشود. در ادامه وظایف حسابدار شرکتهای تولیدی را بهطوردقیق بررسی میکنیم.
بهطورکلی، حسابداران در هر مجموعهای وظایف مشخصی دارند؛ بااینحال، به دلیل تفاوتهایی که در اصول حسابداری شرکت تولیدی با سایر شرکتها وجود دارد، شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی کمی متفاوت است. از جمله وظایف حسابدار یک شرکت تولیدی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
علاوهبر این موارد، حسابدار شرکت تولیدی باید ارزیابی دقیقی از موجودی کالاها و میزان کالاهای فروختهشده داشته باشد. همه این موارد با کدینگ حسابداری تولیدی در سیستمهای حسابداری ثبت میشوند. یکی از بهترین سیستمهایی که برای ثبت اطلاعات حسابداری یک شرکت تولیدی میتوانید از آن استفاده کنید، نرم افزار حسابداری سپیدار سیستم است. در ادامه توضیحات بیشتری را درباره این نرم افزار جامع و کاربردی ارائه میدهیم.
ثبت آسان اطلاعات حسابداری یک شرکت با نرم افزار سپیدار سیستم
مدیریت مالی یک مجموعه را میتوان جزو مهمترین ارکان آن به حساب آورد. اهمیت مدیریت دقیق امور مالی در شرکتهای تولیدی، به دلیل تعیین سیاستها بر اساس میزان فروش و صورت سود و زیان از اهمیت بسیاری برخوردار است. به دلیل تفاوتها و پیچیدگیهایی که در حسابداری شرکت تولیدی وجود دارد، استفاده از نرم افزار پیشرفتهای مانند سپیدار سیستم، مدیریت امور مالی را بسیار آسانتر میکند.
امکانات و ابزارهایی که در نرم افزار سپیدار سیستم تعبیه شده، امکان ثبت هزینه ها در حسابداری شرکتهای تولیدی، آمار کالاهای موجود و اطلاعات فروش، انجام محاسبات و برآورد سود و زیان مجموعه را به آسانترین روش ممکن کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این نرم افزار و سایر خدمات مجموعه سپیدار سیستم به سایت این مجموعه به نشانی sepidarsystem.com سر بزنید.