گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا؛ روحالله دهقانی فیروزآبادی در گفتگوی اختصاصی که چند روز قبل با خبرنگار علمی و فناوری برنا انجام داد به تشریح نظرات خود پیرامون نحوه حمایت از جریانهای اصیل فرهنگی و ایجاد رقابت در زیست بوم استارتاپی کارآفرین برای ارتقا هویت ایرانی اسلامی در این زیستبوم پرداخت که شرح این گفتگو را در ادامه میخوانید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در رابطه با نحوه اثرگذاری تقویت فضای رقابتی میان دانشبنیانهای زیستبوم کارآفرینی استارتاپی بر ارتقا هویت فرهنگی آنها عنوان کرد: من بزرگترین عرصه را بستر کار و بزرگترین بازار را هم الگوسازی میدانم بنابراین معتقدم شرکت، مجموعه و دانشگاهی دارای اصالت است که به فرهنگ، تاریخ، آیین و دین خود باور دارد، آن شرکت بهترین الگو برای تکثیر شدن است با این وجود امکان دارد برخی شرکتها ضعفهایی در زمینه مورد اشاره داشته باشند اما راه اصلاح شرکتهای مذکور بستن و توقف فعالیتهای آنها نیست؛ بلکه باید زمینه شکلگیری الگوهای مناسب و موفق متناظری فراهم شود تا انحصار شکسته شود.
وی ادامه داد: ما باید در هر حوزه دانشبنیان همچنین کارآفرین استارتاپی، ۴ یا ۵ مجموعه موفق در سطح یکدیگر داشته باشیم تا آنها با یکدیگر رقابت کنند، در صورت تحقق چنین شرایطی علاوه بر اینکه کیفیت خدمات و محصولات شرکتها بالا میرود از ایجاد تک صدایی و تک جریانی نیز جلوگیری خواهد شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در خصوص تعریف خود از جریان اصیل فرهنگی تصریح کرد: تمام افرادی که به ایران عرق دارند، برای آبادانی کشور خود تلاش میکنند، مشکلات سبب از راه به در شدن آنها نمیشود و مردم ایران را دوست دارند از نظر من ذیل تعریف عبارت «جریان اصیل فرهنگی» قرار میگیرند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در همین رابطه تأکید کرد: جریانهای اصیل فرهنگی حتما مورد حمایت ویژه معاونت علمی خواهند بود؛ چرا که جریان و چهرههای ماندگار برای کشور هستند. حمایت از جریان مذکور نسبت به شرکت و جریانی که قصد فعالیت کوتاه مدت و خروج سرمایه خود از کشور را دارد (در صورتی که رشد شرکت خود را مدیون انرژی نیروی کار داخلی هستند) از اولویت بیشتری برخوردار خواهد بود.
این مقام مسئول در ادامه برای پاسخ به این سوال خبرنگار علمی و فناوری که معاونت علمی برای شناسایی این جریانهای اصیل در شهرهای دور از مرکز کشور چه اقداماتی کرده است، عنوان کرد: برای تحقق این مهم بنده یا جمعی از معاونینم در فواصل زمانی مشخص به استانهای مختلف سفر میکنیم و بازدید مستقیمی از پارکها و مجموعههای فناوری انجام میدهیم تا فرایند شناسایی و حمایت از شرکتهای فناور دارای ویژگیهای برشمرده شده برای جریانهای اصیل فرهنگی تسریع شود.
وی در ادامه اضافه کرد: بنده به شخصه میبینم که شرکتهای متعددی با وجود مشکلاتی که دارند، پای کشور خود ایستادهاند و البته با دیدن آنها غبطه میخورم که چگونه با تمام توان خود تلاش میکنند. برخی امکاناتی که در کشور وجود دارد، امکانات عمومی است و همه امکان برخورداری از آن را دارند اما همانطور که گفتم جریانهای اصیل فرهنگی برای دریافت حمایتهای تکمیلی از اولویت بیشتری برخودار هستند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه تأکید کرد: باید اذعان کرد که امکان بروز خطا توسط برخی از مجموعهها وجود دارد و این پدیده عجیبی نیست هرچند تعداد چنین شرکتهایی محدود است اما با وضع قوانین و تعیین این که چه کاری خطا است و چه جریمهای در پی دارد، میتوان با سهولت مشکلات را حل کرد اما نمیتوان انتظار داشت که همه شرکتها و مجموعهها بدون اشتباه پیش بروند اصولا در هر قشری از جامعه امکان بروز خطا وجود دارد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در خاتمه در پاسخ به این سوال برنا که آیا در حکمرانی زیست بوم استارتاپی کارآفرین اقتصاد دیجیتال خلا قانونی وجود دارد، تصریح کرد: به زعم بنده چنین مشکلی وجود دارد؛ چرا که این حوزه نوظهور است و مدت زیادی از ورودش به کشور نمیگذرد از طرفی سرعت رشد زیستبوم نسبت به سرعت وضع قوانین برای آن بیشتر است، همین موضوع سبب ایجاد قانونی برای مدیریتش میشود، جهت رفع مشکل مذکور نیاز است که شورای عالی فضای مجازی و مجلس شورای اسلامی ورودی هوشمندانه به مسئله داشته باشند و قواعدی جهت مدیریت زیستبوم وضع کنند تا همه آن را بدانند و رعایت کنند.
انتهای پیام/