به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، محسن مهدیان معاون خبر خبرگزاری فارس در نشست پاتوق انقلاب با موضوع جوانگرایی از دولت تا شورای شهر با حضور جلیل محبی معاون حقوقی و سیاسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: ید طولایی در نابودکردن انگارههای جدید مفهومی در فضای اجتماعی، خاصه در حافظه تاریخی ملت و گفتارهایی همچون عدالت، آزادی، مهرورزی و جوانگرایی وجود دارد و به سمتی میرود که مردم از عناوین بیزار شوند.
وی با اشاره به تبیین مفهوم جوانگرایی توسط رهبری انقلاب و اینکه منظور ایشان اهمیت حضور باتجربهها، ریش سفیدهای انقلاب و عدم منظور سن در این موضوع گفت: مردم مفهوم جوان گرایی را به خوبی درک میکنند که شور و خروش جوانی در کنار تجربههای ریش سفیدان است که منطق سادهای هم دارد.
این کارشناس رسانه بیان کرد: این نامطلوب است که بسیاری از جوانان ما از بیانیه گام دوم برداشت رانتی داشتهاند و گویا رهبری فرمودهاند که جوانان از کوچه و در پشتی جوانان وارد شوند و فرش قرمزی برای ورود آقایان پهن شود.
مهدیان ضمن رد این ادعا و اشاره به اینکه بیانیه گام دوم ارتقای جوان از آتش به اختیاری به جوان در حاکمیت است، عنوان کرد: این ورود به حاکمیت و قدرت البته باید کاملاً طبیعی در فرآیند مردم سالاری، رقابت و ایجاد پایگاه اجتماعی باشد و این همانند مثال بازار اقتصادی است که باید نظم طبیعی بازار حاکمیتی مسؤولیتی حفظ شود.
وی با اشاره به شاخص کلیدی تجربه در جمهوری اسلامی به دلیل فراوانی متغیرهای موجود در یک موضوع ادامه داد: برداشت بنده از بیانیه گام دوم که احساس غفلت بدان نیز بوده، این است که این بیانیه نه نسخهای، بلکه حقیقتی را نشان میدهد که در گفتمان سازی و توجه به بیانیه نگاه کاملاً کلیشهای و از سرباز کردن است.
معاون خبر خبرگزاری فارس با اشاره نمایش عصر جوانی در بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبری انقلاب خاطرنشان کرد: جوان الزاماً مربوط به سن نبوده و امروز پس از گذشت بیش از ۴۰ سال دوره تثبیت انقلاب اسلامی و تشکیل دولت اسلامی است.
مهدیان با اشاره به ارتقاء جایگاه جوان از مطالبهگری به دولت سازی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و دوران ظهور جوان انقلابی گفت: عدالت خواهی صرفاً اعتراض نیست و تحول یعنی حتی در بهترین حالت ممکن نیز راضی به وضع موجود نباشی و تحول رخ دهد و دوران تثبیت انقلاب دوران تحول است و لذا این موضوع با موتور حرکت جوان محقق میشود.
وی با طرح سوأل ترویج تحقق یا عدم تحقق گفتمان حاکم بر گام دوم اضافه کرد: اگر گفتمان تحول خواهی حاکم شود آن زمان است که مردم درست انتخاب میکنند و عطش تحول به جای عطش هیجان دارند.
معاون خبر خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه در صورت تحقق گفتمان تحول، طلب جامعه به سمت انسانی که ولو پیر هم باشد همچون حاج قاسم میرود، تشریح کرد: یکی از ویژگیهای جوان عدم بیگانگی با جامعه و آنچه که واجب بوده تبدیل تحولخواهی برای رسیدن آن به دست جامعه برای انتخاب صحیح است.
محسن مهدیان در ادامه نشست با اشاره به اختلاف روشی و سیاستورزی طی ۴۰ سال گذشته بیان کرد: رهبران انقلاب اصلاح را از دالان تغییر اجتماعی دنبال کردهاند و با عکس عمدتاً سبک مهندسی کردن وجود دارد تا مردم متوجه نوع و الزام رفتار خود شوند.
وی با اشاره به عدم نقش آفرینی خواص جامعه در ایجاد دو قطبیهای کاذب افزود: امروز رهبری نیز نشان میدهد که زمانه زمان تحول خواهی است و باید مردم تحول را بخواهند که این بر خلاف عطش مردم جا نیفتاده است و ما نتوانستهایم به آن زبان ترجمه کنیم.
معاون خبر خبرگزاری فارس با اشاره به عدم دید درست نسبت به مسائل جامعه و دید تغییر افراد در مناصب برای حل آنها ابراز کرد: با آمد و شد افراد تغییری ایجاد نمیشود و معتقدم که همین افراد فعلی قابل استفاده هستند.
مهدیان با اشاره به عدم وجود افراد مناسب و مرد میدان برای اجرای قانون همچون ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه و قانون اعلام داراییهای مسؤولان یادآور شد: لذا اگر بتوانیم گفتمان گام دوم انقلاب را در جامعه جاری کنیم و مردم عطش اصلاح را داشته باشند و این متفاوت از این است که وضع موجود کشور را متلاشی ببینیم.
وی افزود: شفافیت آرا را مسئله کارآمدی نمیدانم و اصلاً به معنای شفافیت نمیدانم و بسیاری از موضوعات در جمهوری اسلامی وجود دارد که نه کسی درباره آن فکر و نه به سمت آن میرود.
مهدیان با اشاره به نیاز گفتمان تحول خواهی در جامعه و درک مردم برای مطالبه تحول و پاسخ از سوی افراد بر سر مسند، اذعان کرد: با مطالبه تحول دیگر نمیتوانند صحبتهای بدون مبنا، چارچوب و مصرف و صرفا کلیات ابوالبقاء را مطرح کنند.
انتهای پیام/ش/پ/س