به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحیم افروغ جمعهشب در آئین اختتامیه پنجمین سوگواره شعر عاشورایی تشان بیان کرد: جایی که کنگرههای ظلم، فساد و استکبار شروع به فرو ریختن کرد، نوید عصر جدید بشریت و حیات انسان داد آنجایی که انسان به جرم دختر بودن باید زنده به گور میشد وجودی مقدس و متعالی به دنبال تعالی اندیشه بشریت بود که این تفکر و اندیشه متعالی توانست مقدادها، عمارها و یاسرها را به جامعه انسانی در طول جامعه بشریت تقدیم کند.
وی افزود: در همین مقطع از حیات انسانی، همچنان شاهد و ناظر این تقابل فرهنگی هستیم و اصل مسئله این تقابل این است که ارکان جاهلیت امروز تجلی خودش را در جاهلیت مدرن نشان میدهد و مبنای تفکر اندیشه همین مقوله فعالیتهای فرهنگی است.
افروغ اظهار کرد: در دوران انقلاب اسلامی اهتمام ویژهای به عرصه فرهنگ و هنر شده و این توجه به مقوله شعر و ادب نیز بوده که امروز شاهد رونق این مسئله در این سرزمین هستیم.
افروغ ادامه داد: اگر نیم نگاهی به اعصار مختلف تاریخ ایران داشته باشیم امروزه شاهد رونق ادبیات فاخر زبان فارسی هستیم که سوگواری شعر عاشورایی تشّان مصداق عینی این رونق و این شکوفایی است که انشالله روز به روز هم شکوفاتر خواهد شد.
وی عنوان کرد: دولت سیزدهم و ارکان دولت تمرکز بر مسئله فرهنگ را خیلی جدی میدانند و اگر موفقیتهایی در پیمان شانگهای و در دیگر جبهههای مختلف به دست میآوریم به وجود موفقیت در عرصه فرهنگی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خاطرنشان کرد: آمادگی چاپ کتابهای پنج دوره سوگواره را داریم تاعلاوه بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حوزه شعر و ادب، برگزاری این رویداد نیز ادامهدار باشد.
دبیر پنجمین سوگواره شعر عاشورایی تشان نیز گفت: قلمهای سخاوتمندانه شاعران استان شایسته تقدیر است که به پنجمین دوره سوگواره جلوهای شکوهمند بخشیدند.
محمدرضا عبدی بیان کرد: فراخوان شعر عاشورایی تشان همزمان با اول ماه محرم منتشر شد که ۵۰ شاعر یکصد اثر ادبی در قالبهای مختلف به دبیرخانه ارسال کردند.
وی افزود: علاوه بر نکات و ویژگیهای بارز سوگواره در زمینههای مختلف، حضور هیأت داوران بود که هر سه نفر از پرچمداران شعر آئینی جنوب کشور هستند.
عبدی عنوان کرد: پنج دوره از شعر عاشورایی تشان برگزار شده و با تصمیم دبیرخانه این برنامه حسینی در سالهای آینده باشکوهتر اجرا خواهد شد.