خبرگزاری برنا- گروه علمی و فناوری؛ پروفسور محمدامین شکرالهی برگزیده دومین دوره جایزه مصطفی(ص) با اشاره به نقش جهان اسلام در رشد علم و فناوری گفت: زمانی که اروپا و سایر نقاط جهان در تاریکی به سر میبرد، جهان اسلام رشد چشمگیری در علوم مختلف داشت؛ اما در سدههای اخیر به دلایل مختلف، پیشرفت علمی اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: امروز در مرحلهای هستیم که علم کاملا جهانی شده و نمیتوان مانع پیشرفت علم در هر نقطهای از جهان شد. کشورهای اسلامی میتوانند با داشتن سرمایههای ملی و معنوی بهخوبی پیشرفت کنند.
پروفسور شکرالهی با اشاره به نقش جایزه مصطفی(ص) در پیشرفت علم و فناوری در کشورهای اسلامی اظهار داشت: جایزه مصطفی(ص) یک مشوق خوب برای بازگشت دانشمندان مسلمان و کشورهای اسلامی به ریشههای تاریخی خود است.
استاد دانشگاه فدرال لوزان سوئیس بازگشت به دوران شکوفایی تمدن اسلامی را نیازمند گذشت زمان عنوان کرد و افزود: بازگشت به دوران طلایی تمدن اسلامی، اندکاندک میسر میشود و بهراحتی امکانپذیر نخواهد بود؛ زیرا پیشرفت علم در دنیا نسبت به گذشته متفاوت شده است.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین اقدامات برای تحقق این امر، این است که دانشمندان کشورهای اسلامی بتوانند مسیر علمی را طی کرده و با دانشمندان دیگر کشورها بهراحتی همکاری کنند.
شکرالهی با اشاره به اهمیت جایزه مصطفی(ص) یادآور شد: این جایزه میتواند مشوقی برای دانشمندان اسلامی باشد که به ریشههای خود بازگردند و به پیشرفت کشور خود کمک کنند.
وی با تاکید بر اهمیت وقف علمی افزود: اگر علم به جامعه تعمیم داده نشود، جامعه پیشرفت نخواهد کرد. خوشبختانه حداقل در ایران، علم در جایگاه مهمی قرار دارد. اعتقاد ندارم فقط دولت باید هزینههای علمی را تامین کند و فکر میکنم وقف و مردم خیر هم در این زمینه نقش بسیار مهمی دارند.
محمدامین شکرالهی ریاضیدان ایرانی است که در زمینه ریاضیات محاسباتی، نظریه کدگذاری و نظریه پیچیدگی محاسباتی کار میکند. او عضو هیاتعلمی دانشگاه فدرال لوزان و موسس اولین مدرسه تابستانی علوم کامپیوتر در تهران است. شهرت وی بیشتر به خاطر تحقیقاتش روی روشهای تکراری (iterative) کدهای بر مبنای گراف است.
وی همچنین در سال 1396 (2017) و در دومین دور برگزاری جایزه مصطفی(ص) این جایزه را در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات و به دلیل تلاش در زمینه کدهای رپتور (Raptor Code) دریافت کرد . این کدها که در شبکههای اطلاعاتی استفاده میشود، چند سال پیش توسط شرکت کوال کام خریداری شد و در حال حاضر در سطح جهانی کاربرد دارد.
گفتنی است پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی(ص) روز دهم مهرماه 1402 در اصفهان برگزار خواهد شد. این نخستین باری است که جایزه مصطفی(ص) خارج از تهران برگزار می شود و اصفهان به عنوان یکی از مهمترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان این جایزه خواهد بود.
علاوه بر شهر اصفهان که مرکز این رویدادهای علمی است، رویدادهای پراکندهای نیز در دانشگاههای شهرهای مختلف کشور برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/