به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا از قزوین؛ نشست تخصصی بررسی ظرفیت های باغستان سنتی قزوین برای ثبت جهانی در جیاس سازمان خوارو بار کشاورزی ملل متحد(فائو) روز یکشنبه با حضورسلیم ذکری نماینده سازمان خوارو بار کشاورزی ملل متحد (فائو)، مهدی رجحانی معاون عمرانی استانداری قزوین، محمدحسین عطایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی، کیانی راد رئیس موسسه پژوهش های، برنامه ریزی اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی ، نماینده گان NGO حیات شهر، باغداران سنتی و کارشناسان فنی در باغستان برگزار شد.
سلیم ذکری در این نشست اظهارداشت: همانطور که تلاش می کنید باغستان سنتی در جیاس ثبت جهانی شود بایستی برنامه های صیانت از این میراث را همچنان ادامه دهید و حفاظت از آن را جدی بگیرید.
وی بیان کرد: حفظ و توجه به منابع طبیعی به ویژه آب و زمین باید در اولویت متولیان باغستان سنتی باشد و در کنار این موارد باغداران و جامعه محلی هم مورد حمایت ویژه قرار گیرند چرا که این افراد نقش مهمی در حفظ و نگهداری از باغات سنتی برعهده دارند.
سلیم ذکری گفت: باغستان سنتی اگرچه یک میراث سنتی است، اما نباید از تکنولوژی به دور باشد بلکه لازم است با ابتکار و خلاقیت و استفاده از فناوری نوین شرایط مناسبی را برای کشاورزان در این محیط فراهم کرد.
نماینده سازمان فائو تصریح کرد: پرونده طرح باغستان سنتی در جیاس وقتی در فائو مطرح شد، تمام اجزای این نظام سنتی در کنار یکدیگر بررسی شد و همه متولیان آن همانند قطعات منسجم برای حفظ باغستان سنتی مورد تاکید قرار گرفتند.
سلیم ذکری گفت: این که یک جمع کثیری تلاش می کنند باغستان سنتی حفظ شده و ثبت جهانی شود برای ما جالب و تحسین بر انگیز است و این که پروژه باغستان سنتی قزوین مورد توجه جوامع محلی و بخش خصوصی قرار دارد حتما می تواند موفقیت را دو چندان می کند.
نماینده سازمان فائو یادآورشد: بدون اغراق زیبایی باغستان سنتی قزوین به گونه ای است که گویی دروازه بهشت است و میوه های لذیذ این باغستان را بسیار مرغوب و سالم دیدم و تحت تاثیر پیشنهاد شما قرار گرفتم اما بدانید شما میراث گرانبهایی در اختیار دارید اما گاهی مردم ارزش چیزهایی که نزدیکشان هست را نمی دانند و به دورترها توجه می کنند ولی جامعه جهانی می تواند باغستان را مورد توجه بیشتر قرار دهد.
قزوین بدون باغستان معنای زندگی ندارد/ نظام باغستان سنتی موجب حیات و زندگی در قزوین شده است
وی اضافه کرد: جزئیات خوبی در این نشست ارائه شد اما پیشنهاد می کنم بیست ثانیه چشمان خود را ببندید و قزوین را بدون باغستان تصور کنید و ببینید چه چیز ارزشمند دیگری دارید؟
سلیم ذکری اظهارداشت: نظام باغستان سنتی قزوین موجب زندگی قزوین شده و باغات میوه آن که محصول آب است بسیار اهمیت دارد و باید صیانت از آن را جدی بگیرید.
وی گفت: باغستان سنتی امروز منبع درآمد و معیشت باغداران است و چشم انداز زیبا و هوای سالم و معیشت و رزق و روزی توسط باغستان حاصل شده و این همه مزیت می تواند شما را مجاب کند که از آن با جدیت صیانت کنید.
نماینده سازمان فائو به نحوه استفاده از آب در باغات سنتی قزوین هم اشاره کرد و اظهارداشت: یکی از خدمات رایگان در این باغات همین نگهداری آب در باغات سنتی قزوین است که باعث نفوذ آب به لایه های زیرین زمین شده و عاملی برای ذخیره سازی آب در لایه های زیرزمینی و تامین آب شرب آیندگان خواهد بود.
ذکری افزود: باغداران فعال در باغستان سنتی قزوین نباید فقط نگاه امرار معاش به این باغات داشته باشند بلکه لازم است حافظ یک نظام و میراث ارزشمند باشند که متعلق به همه جهانیان است.
وی یادآورشد: با ثبت جهانی باغستان سنتی قزوین در جیاس می توان امیدوار بود اتفاقات خوبی در این استان شکل گرفته و شاهد رونق صنعت گردشگری هم باشید.
نشست تخصصی و بازدید از باغستان سنتی برای ثبت در میراث زنده نیاکان (جیاس ،فائو) طی دو در قزوین برگزار می شود.
در صورت ثبت جهانی باغستان در جیاس به عنوان هفتاد و نهمین میراث زنده کشاورزی جهان این اقدام ضمن رونق گردشگری بویژه گردشگری کشاورزی به برند شدن محصولات کشاورزی استان و نیز افزایش صادرات این محصولات کمک خواهد کرد.
در صورتی که موارد پیشنهادی ارائه شده از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی در خصوص باغستان سنتی از سوی نماینده فائو تایید نهایی شود در سال آینده گواهی ثبت جهانی باغستان در «جیاس» صادر خواهد شد که اتفاق مهم و بزرگی برای استان خواهد بود.
انتهای پیام