راز لاغری کسانی که هرچقدر می خورن چاق نمی شوند چیست؟

بهداشت نیوز پنج شنبه 30 بهمن 1399 - 11:41

به گزارش بهداشت نیوز، همیشه به ما گفته اند برای حفظ وزن سالم باید حواسمان به میزان خوردن و ورزش مان باشد، اما همه ما حداقل یک نفر را می شناسیم که خود را در خوردن دونات و پیتزا غرق می کند هیچ ورزشی هم انجام نمی دهد با این حال هرگز یک سانتی متر به سایز دور کمرش اضافه نمی شود. این مورد اغلب باعث می شود مردم تعجب کنند راز نهفته پشت لاغری آنها دقیقا چیست فقط مربوط به متابولیسم آنهاست یا چیز دیگری؟ به گزارش تایمزسوفاندیا، در اینجا سعی کردیم رمزگشایی کنیم چرا برخی از افراد هرچه بخورند هرگز چاق نمی شوند.

راز لاغری آنها

متابولیسم سریع تنها دلیل آن نیست، پاسخ به این سوال پیچیده است زیرا عوامل مختلفی در این زمینه نقش دارند. ژنتیک، تغذیه و حتی عوامل رفتاری در لاغری این افراد نقش دارند که به آنها در حفظ وزن مناسب کمک می کند. نحوه حفظ وزن هر فرد به این واقعیت بستگی دارد که عوامل ذکر شده چقدر در زندگی روزمره آنها دخالت دارند، همچنین اغلب افرادی که جلوی شما زیاد غذا می خورند در واقع به اندازه شما غذا می خورند. اینکه آنها هر روز جلوی شما شیرینی می خورند به این معنی نیست که آنها بیشتر غذا می خورند ممکن است بعد فقط با دو وعده غذا در روز این زیاده روی را جبران کنند، این بدان معنی است که کالری دریافتی روزانه آنها همان میزان کالری شماست.

تحرک بدنی نیز مهم است

عامل دیگری که می تواند به افراد لاغر در حفظ وزن کمک کند سطح فعالیت بدنی آنها است در اینجا تحرک بدنی فقط به معنای گذراندن ساعت ها برای ورزش نیست. در واقع یعنی باید بیشتر در طول روز حرکت کنید یا به کارهای خانه بپردازید. برخی مطالعات نشان می دهد برخی از افراد تحت تاثیر ژنتیک بیش از دیگران بدن خود را به حرکت در می آورند که به آنها کمک می کند مقدار قابل توجهی کالری بسوزانند و وزن سالم را حفظ کنند. علاوه بر این، برخی از افراد با انجام همان تمرین در مقایسه با دیگران کالری بیشتری می سوزانند این امر کاملا به ژنتیک آنها بستگی دارد.

نقش ژنتیک در افزایش و کاهش وزن

ژنتیک نقش عمده ای در تمایل فرد به افزایش یا کاهش وزن دارد. بر اساس مطالعه ای که در سال 2019 در “PLOS Genetics” منتشر شد، بیش از 250 منطقه مختلف دی ان ای می تواند با چاقی مرتبط باشد. برای این مطالعه، محققان داده های جمع آوری شده از هزار و 622 فرد سالم با شاخص توده بدنی کم، هزار و 985 فرد با چاقی شدید و 10 هزار و 433 نفر با وزن طبیعی را بررسی کردند. در پایان مطالعه، آنها نتیجه گرفتند شرکت کنندگان لاغر ژن های کمتری مرتبط با چاقی دارند، اما ژن ها تنها چیزی نیستند که در افزایش یا کاهش وزن نقش داشته باشند، همچنین در طول مطالعه محققان برخی از افراد را که دارای تعیین کننده های ژنتیکی برای چاقی بودند یافتند، اما تعداد آنها بسیار کم بود.

 

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.