خواص و مضرات بادام تلخ بسیار متفاوت است.شاید خیلی از ما در مورد خواص و مضرات بادام تلخ اطلاعاتی نداشته باشیم.در این مطلب از پارس نیوز با خواص و مضرات بادام تلخ آشنا میشوید.
almonds in a bag on an old wooden table[/caption]
آیا می دانید بادام تلخ برای چه چیزی خوب است ؟ در این مقاله می خواهیم مصارف یکی از انواع آجیل، بادام تلخ، و خواص و مضرات بادام تلخ را بررسی کنیم. آیا این بادام با بادام شیرین تفاوت دارد ؟ این تفاوت ها در نحوه ی مصرف هریک چه تاثیراتی دارند. و در نهایت خواص هریک را ذکر کرده و به توضیح آن پرداخته ایم.
این ماده در حالت خام خود دارای نوعی ماده شیمیایی سمی به نام اسید هیدروسیانیک است. هیدروسیانیک محلول سیانید هیدروژن و آب است. این اسید یک سم شناخته شده مشابه سیانور است. این بادام ممکن است سمی باشد از بدترین علائم خوردن زیاد آن می توان به از کار افتادن سیستم عصبی و مشکلات تنفسی اشاره کرد. مصرف این بادام به مقدار زیاد، حتی می تواند کشنده باشد.
بادام میوه درختی محبوب است که در دو نوع خشک و شیرین وجود دارد. بادام شیرین و بادام تلخ هر کدام از درخت های مجزا به عمل می آیند و فواید و خواص منحصر به خود را دارند. بادام تلخ دانه درختی به نام علمی Prunus dulcis است که بیشتر خواص درمانی دارد و بیشتر از روغن آن استفاده می شود.
بادام تلخ حاوی سمی به نام اسیدهیدروسیانیک Hydrocyanic acid است که در بدن به سیانید تبدیل می شود پس باید در مصرف آن نهایت دقت را به عمل آورد. خوردن فقط 7 عدد بادام تلخ که تحت فرآیند جداسازی سم قرار نگرفته است، سبب مسمومیت شدید فرد می شود.
بر خلاف بادام شیرین، نمیتوان از بادام تلخ به صورت خام استفاده کرد. بادام شیرین یکی از اعضاء اصلی در آجیل به شمار میرود اما بادام تلخ را نمیتوان به راحتی خورد. بادام تلخ تنها با داشتن مادهای با ترکیبات هیدروسیانیک طعمی متفاوت از بادام شیرین را دارد.
سم هیدروسیانیک خطرناک است و در بدن به سیانید یا همان سیانور تبدیل خواهد شد. از این رو باید در مصرف این مغز ملاحظات لازم انجام شود تا از مسمومیت پیشگیری شود.
جالب است بدانید اسید هیدروسیانیک که در بدن به سیانور تبدیل میشود، از جمله نیتریلهایی است که به شدت سمی است. از این ترکیب برای حشرهکشها و حتی جوندهکشها به کار میبرند. در صورت وارد شدن این سم به بدن انسان لازم است تا پادزهر آن فورا با مراجعه به مراکز بهداشتی به بدن رسانده شود.
با این وجود باید از بادام شیرین که گزینه بسیار خوبی برای میان وعده است بهره گرفت و اما این مغز را به صورت خوراکی تا جای ممکن نباید استفاده کرد.
اغلب برای بهرهمندی از خواص این بادام تلخمزه از روغن آن به صورت مستقیم یا در ترکیباتی مانند کرمهای مرطوب کننده و رژ لب استفاده میشود. شاید فقط بتوان کمتر از تعداد انگشتان یک دست از این مغز بادام خورد. زیرا این آجیل پر خاصیت به شدت تلخ است اما خواصی بیشتر از نوع شیرین آن را برای سلامتی دارد.
در پارس نیوز بخوانید : با خواص شگفت انگیز بادام خیس خورده آشنا شوید
در طب سنتی طبع بادام تلخ را گرم و خشک میدانند. از پودر و روغن آن در طب سنتی برای جنبههای درمانی مختلف به کار گرفته میشود. اغلب برای بهبود رشد مو، ترمیم پوست، ماساژ و بهبود دردها این روغن کاربرد بسیاری دارد.
از نظر شکل ظاهری، با بادام شیرین تفاوتهای بسیار کمی دارد. یعنی بادام تلخ کمی قد کوتاهتری دارد، برجستهتر و تپلتر از بادام شیرین دیده میشود. هر دو پوستی قهوهای روشن دارند و داخل آنها سفید است.
بادام شیرین طعمی لذیذ و خوشمزه دارد که در مقابل آن طعم بادام تلخ به شدت تلخ مزه است طوری که حتی گاهی نمیتوان آنرا جوید و قورت داد. به همین دلیل بهتر است از محصولات تهیه شده از آن برای سلامتی بهرهمند شد.
بادام تلخ به صورت خوراکی گاهی ممکن است منجر به مرگ شود. به همین دلیل برای بهرهمندی از خواص و مضرات بادام تلخ از روغن آن استفاده میکنند. این مغز بد مزه وقتی حرارت میبیند و پردازش میشود خاصیت سمی بودن خود را از دست میدهد.
این مغز و روغن آن بویی تند و قابل تشخیص دارند که میتوان برای بهرهمند شدن از خواص آنرا از سایر روغنها تشخیص داد. البته اغلب بهتر است به شکل موضعی آنرا مورد استفاده قرار داد و برای مصارف خوراکی نیز این روغن طعم مطلوبی ندارد. البته اگر جنبه درمانی مطرح باشد بهتر است طعم آنرا نادیده گرفت و استفاده کرد.
خواص و مضرات بادام تلخ بیشماری دارد که بهترین شکل مصرف آن استفاده از روغن بادام تلخ است. امروزه صابون، نرم کننده و لوسیون های زیادی با روغن بادام تلخ تهیه شده و در بازار به راحتی در دسترس است. برای بهره گیری از خواص بادام تلخ گاهی فقط به صورت یک عدد بادام تلخ مزه در میان بادام های شیرین تان میل کنید.
ضماد مخلوط بادام تلخ آسیاب کرده و سرکه برای رفع سر درد مفید می باشد. این ضماد را برای تقویت بینائی دور چشم خود بمالید.
خواص و مضرات بادام تلخ,برای رفع تنگی نفس، سرفه و ورم ریه بادام تلخ مصرف نمایید.
برای پاکسازی کبد و طحال بادام تلخ را با عسل ترکیب کنید و بخورید.
مصرف بادام تلخ با نشاسته و نعناع برای رفع درد کلیه ها مفید است.
برای رفع قولنج بادام تلخ را با عسل ترکیب کنید و میل کنید.
برای دفع سنگ کلیه و رهایی از ناراحتی های کلیه، خوردن مخلوط بادام تلخ با شیره انگور توصیه می شود.
برای صاف شدن صورت خود و از بین بردن لکه های صورت پودر بادام تلخ را با سرکه مخلوط کرده و آن را روی پوست بمالید. این مخلوط مانند اسکراب عمل می کند.
برای درمان زخم های کهنه خارش و مخملک پودر بادام تلخ را با سرکه مخلوط کرده و آن را روی پوست بمالید.
برای درمان انواع دردها، پاک کردن طحال، کلیه و دفع کرم روده پماد ریشه درخت بادام تلخ مفید است. تلخ برای پاک کردن طحال، و دفع کرم رودهمی توانید از دم کرده ریشه درخت بادام استفاده کنید.
تهیه خمیر بادام تلخ و استفاده از آن به جای صابون برای شستن نقاطی که مبتلا به اگزما است، سبب بهبودی اگزما می شود.
برای رفع بوی بد پا و زیر بغل از خمیر بادام تلخ استفاده نمایید.
اگر شکم شما سفت شده و اجابت مزاج ندارید، از روغن بادام تلخ استفاده نمایید که خاصیت مسهلی دارد.
یک قاشق غذاخوری از روغن بادام تلخ را درون کمی آب داغ بریزید و آن را درون گوش خود بچکانید تا مایع درون گوش نرم شده و گرفتگی و عفونت گوش برطرف شود.
روغن بادام تلخ دارای ماده سمی گلیکوسید آمیگدالین است که روی اعصاب اثر می گذارد و استعمال خارجی آن سبب بی حسی و آرام شدن درد می شود. برای درمان سردرد، ترکیب روغن بادام تلخ و سرکه را روی پیشانی و شقیقه ها بمالید.
برای درمان درد عضلات و اسپاسم زانو از روغن بادام تلخ استفاده کنید.
برای خروج مواد سمی موجود در بدن مقدار کمی روغن بادام تلخ بخورید. این کار سبب می شود که بدن برای دفع روغن از طریق ادرار، حجم ادرار را افزایش دهد و سموم بدن از طریق ادرار دفع شود.
هیدروژن سیانید یا اسید هیدروسیانیک موجود در روغن بادام تلخ با رشد سلول های سرطانی مبارزه و امکان رشد و ترمیم سلولهای سالم را فراهم می کند.
روغن بادام تلخ دارای هیدروژن سیانید و بنزآلدهید می باشد که ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروس است.
می توانید با تجویز پزشک از روغن بادام تلخ استفاده نمایید و از روغن بادام تلخ برای از بین بردن کرم روده استفاده کنید.
ترکیبات تلخ روغن بادام مانع رشد باکتری، میکروب و ویروس در بدن می شود و بنابراین می توان از دوزهای بسیار کم روغن بادام تلخ برای درمان تب استفاده کرد.
1. روغن بادام تلخ شکنندگی و آسیب مو را درمان می کند و درخشش آن را افزایش می دهد.
2. زدن چند قطره روغن بادام تلخ روی پوست سر و ماساژ آن، برای تقویت و درمان ریزش مو مفید است.
3. روغن بادام تلخ به کار رفته در محصولات آرایشی و بهداشتی برای ابرو، مژه، ریش و سبیل مفید است.
1. روغن بادام تلخ خاصیت آب رسانی دارد و برای درمان چین و چروک پوست و خشکی پوست مفید است.
2. روغن بادام تلخ برای درمان خشکی و تقویت ناخن ها، درمان پوسته پوسته شدن، پیری و چین و چروک دست مفید است.
3. مالیدن یک تا دو قطره از روغن بادام تلخ هر شب قبل از خواب به اطراف چشم برای کاهش تیرگی دور چشم مفید است.
4. برای از بین بردن جای جوش، رفع ترک پوست و لکه های پوستی از روغن بادام تلخ استفاده نمایید.
5. برای درمان عفونت پوستی، خصوصاً عفونت های مربوط به پا، روغن بادام تلخ مخلوط شده با آب را روی پوست ناحیه عفونی بمالید تا عفونت برطرف شده و رشد قارچ ها از بین برود.
6. برای در امان ماندن از آسیب اشعه ماورای بنفش، مقداری روغن بادام تلخ را روی پوست و مو، با دست گرم کنید تا به دمای بدن شما برسد و آن را روی پوست و موی خود بمالید.
روغن بادام تلخ، شفاف به رنگ زرد روشن است که دارای عطر قوی و تلخ است، این روغن در صورت کهنه شدن کدر می شود. روغن بادام تلخ را از فروشگاه معتبر بخرید. روغن این بادام رایحه بسیار تندی دارد و تلخی از بوی آن کاملا قابل تشخیص است. این روغن به راحتی با اکسیژن هوا اکسید می شود پس آن را در ظرف در بسته و در محیط تاریک و سرد نگهداری کنید.
ابتدا مغز بادام را خشک و خرد می کنند.
مغز بادام را بصورت خمیر در آورده و تحت فشار قرار داده و روغن آن را استخراج می کنند.
تفاله باقیمانده بادام از فشار اول را تحت حرارت و مواد شیمیایی قرار داده و روغن فشار دوم را بدست می آورند.
بادام شیرین که از ترکیبات آجیل است و طرفداران زیادی دارد. این بادام برای همه افراد آشناست و به ندرت افراد به بادام شیرین حساسیت دارند. ظاهر هر دو بادام شبیه به هم است اما طعم و بوی آنها متفاوت است.
سم هیدروسیانیک موجود در بادام تلخ 40 برابر بیشتر از بادام شیرین، است پس باید خیلی با احتیاط آن را مصرف نمود. مقدار سم هیدروسیانیک در بادام شیرین کم است و خوردن آن خطرناک نیست.
روغن هر دو بادام جزو اسیدهای چرب غیراشباع هستند اما عمر روغن بادام تلخ کوتاه تر است و باید زودتر استفاده شود.
برای گرفتن روغن بادام تلخ، از آب استفاده نشود زیرا بادام تلخ، دارای ماده سمی اسید سیانیدریک است و در صورتی که تحت اثر آب قرار گیرد، اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک تولید می شود که سمی است.
روغن بادام تلخ، دارای هیدروسیانیک اسیداست و سمی بوده و خوردن آن خطرناک است.
در کل بادام سنگین و ثقیل الهضم است و نباید در مصرف آن زیاده روی نمود.
بادام برای معده های ضعیف و سرد خوب نیست.
در طب سنتی مصرف خوراکی بادام تلخ به همراه عسل را موثر بر پاکسازی کبد و طحال معرفی کردهاند. اما لازم است شرایط فرد به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد و راه درمان درستی انتخاب شود.
مصرف خوراکی روغن بادام تلخ به تنهایی نمیتواند به درمان مشکلات بدنی مانند نیاز به تصفیه کبد منجر شود. حتی مصرف مقدار نامتعادلی از آن به شکل خوراکی میتواند آسیبهای بیشتری را نسبت به فوایدی که دارد به همراه داشته باشد.
بر خلاف نوع شیرین که خوردن آن ضرری ندارد و فقط باید با اعتدال مصرف شود، این مغز به شدت خطرناک است و خواص و مضرات بادام تلخ زیادی دارد و گاهی می تواند کشنده باشد. اسید هیدروسیانیک موجود در آن بعد از ورود به بدن و حتی ترکیب با بزاق دهن، آب یا اسید معده، به سیانید تبدیل میشود.
به همین دلیل در بسیاری از کشورها خوردن بادام تلخ را ممنوع اعلام کردهاند. مصرف 7 الی 10 عدد از این مغز فرآوری نشده، ممکن است خطر مرگ را به همراه داشته باشد. یعنی علائمی مانند تنگی نفس، از بین بردن سیستم عصبی و در ادامه آن منجر به مرگ خواهد شد.
نمیتوان بر اثر خطراتی که خوردن بادام تلخ دارد، از موارد مصرف برای بهره بردن از خواص و مضرات بادام تلخ صرف نظر کرد. این مغز هنگامی که پردازش شد، پخته شد و حرارت دید، اسید هیدروسیانیک خود را از دست میدهد. به همین دلیل میتوان از آن در بسیاری از موارد بهره گرفت.
در صنعت برای تهیه صابون، لوسیونهای زیبایی، شامپو، کرم، شوینده بدن و بسیاری از موارد موضعی استفاده میکنند. روغن استخراج شده از آن، در تهیه کره و عصاره بادام در مواد غذایی نیز کاربرد دارد.
این مغز دارای اسیدهای چرب اشباع نشده بسیاری است که احتمال فاسد شدن آنها وجود دارد. بهتر است برای جلوگیری از فاسد شدن، محصولات ساخته شده با آن را در محیطهای خشک و خنک نگهداری کرد. علاوه بر این مورد بهتر است در جای تاریک دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری شود تا خواص مفید آن از بین نرود.
در صورتی که برای مدت زمان طولانی نیاز به نگهداری از روغن بادام تلخ یا خود آن وجود داشت، بهتر است آنرا در ظروف در بسته و بدون هوا که ترجیحا در جای خنک است، نگهداری کرد. حتی میتوان آنرا در فریزر به صورت یخ زده نگهداری کرد که البته نباید داخل آن هوا وارد شود.
این بادام ها و اسانس آنها هرگز نباید خورده شوند زیرا حاوی اسید هیدروسیانیک هستند. این سمیت سیانید به اندازه کافی قوی است که یک فرد را بکشد. خوردن 7 تا 10 عدد از این بادام ها به اندازه کافی سمی است که کشنده باشد، به همین دلیل است که در برخی از نقاط جهان از جمله ایالات متحده آمریکا به شدت ممنوع است.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، سیانید به سرعت عمل می کند و آن را به طور بالقوه کشنده می کند. سیانید اکسیژن رسانی به سلول ها را مسدود می کند و منجر به مرگ می شود.
قرار گرفتن در معرض مقدار کمی سیانید به اندازه کافی قوی است که علائم تهوع، سرگیجه، فشار خون پایین، سردرد و ضربان قلب سریع را ایجاد کند. دوزهای بالاتر می تواند منجر به از دست دادن هوشیاری، تشنج، فشار خون پایین، نارسایی تنفسی و مرگ شود. مراقبت های فوری اورژانسی و دریافت پادزهر خاص می تواند به جلوگیری از کشنده شدن مسمومیت با سیانید کمک کند.
بادام تلخ برای تخلیه سموم قبل از استخراج روغن و اسانس از آنها فرآوری می شود. با این حال، هنوز آثاری از سیانور باقی مانده است که اعتقاد بر این است که قدرت شفابخشی دارد.
افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید از مصرف این بادام و اسانس دوری کنند زیرا ممکن است بدن آنها حتی به دوزهای کم سیانید حساس باشد. می تواند علائم ناخوشایندی ایجاد کند و باعث استرس شود.
سیستم پاسخ به استرس NeuroEndoMetabolic (NEM) مکانیسم طبیعی بدن شما برای مبارزه با استرس است. این یک سیستم از شش مدار و اندام های مختلف است که در هماهنگی نزدیک کار می کنند. در هنگام استرس، NEM به غدد فوق کلیوی شما سیگنال می دهد تا هورمون ضد استرس کورتیزول ترشح کنند.
با این حال، زمانی که بدن شما به طور مداوم در معرض استرس قرار می گیرد، فشار بیشتری برای تولید کورتیزول بر آدرنال شما وارد می شود. این می تواند آدرنال شما را بیش از حد بار کند و آنها قادر به ترشح مقدار کافی کورتیزول نباشند. در نتیجه، توانایی بدن در مبارزه با استرس کاهش می یابد و این می تواند باعث خستگی آدرنال شود.
هنگامی که اغلب خستگی شدید همراه با علائم اضطراب، سطوح پایین انرژی، مه مغزی، بی خوابی، مشکل در بیدار شدن از خواب، یبوست، سطوح پایین تمرکز، سبکی سر، افزایش وزن سرسختانه، یا هوس خوردن غذاهای نمکی و چرب را تجربه می کنید، آنگاه شانس شما وجود دارد. می تواند با سندرم خستگی آدرنال (AFS) سر و کار داشته باشد.
خواص و مضرات بادام تلخ افزون بر نوع شیرین آن دارد. اما بهتر است به علت مسمومیتی که ممکن است ایجاد کند، از آن بیشتر به صورت موضعی استفاده شود. برای تهیه و مصرف آن حتما از فروشگاه معتبر باید خریداری کرد. این نوع مغز بادام درختی پر خاصیت در درمان بسیاری از مشکلات پوستی میتواند موثر باشد اما بهتر است در مصرف آن جانب اعتدال رعایت شود.