به گزارش خبرگزاری برنا هرمزگان، حجتالاسلام والمسلمین محسن سالاری امام جمعه شهرستان سیریک در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار برنا اظهارداشت: حماسه دوران دفاع مقدس و ویژگیهای بیبدیل این افتخار ماندگار، به سالها سخن گفتن؛ سالها فیلم ساختن؛ سالها روایتگری؛ سالها درس گرفتن؛ سالها بیعت نمودن و سالها و سالها نوشتن نیاز دارد.
وی افزود: اما فرا رسیدن ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، بستر مناسبی را فراهم کرده تا از زاویه دیگری به حماسه دفاع مقدس نگاه کنیم، زیرا از منظرهای متفاوتی میتوان، قضیه هشتساله جنگ تحمیلی را واکاوی نمود و برداشتهای متفاوتی را از آن ارائه کرد.
حجت الاسلام سالاری اذعان کرد: یک برداشت این است که دشمنی متجاوز به نام «صدام» با تحریک و پشتیبانی کشورهای مستبد و استعمارگر، انگیزه تصرف مرزها و خاک این کشور تازه به استقلال رسیده را در سر پرورانده و با صرف هزینههای سنگینی، وارد معرکه حمله متجاوز کارانه به ایران عزیز شد.
وی گفت: برداشت دیگر این است که حماسه دفاع مقدس، جوانان و اقشار مختلف مردم را برای دفاع جانانه از خاک پاک این سرزمین، بسیج نمود و زمینهای برای تقویت روحیه مقاومت و ایثار و شهادتطلبی در همگان ایجاد نمود، به گونهای که برخی از خانوادهها در این مسیر الهی، چهار فرزند و برخی سه جگرگوشه خود را به آرمانهای بلند انقلاب تقدیم کردند و افراد زیادی توفیق یافتند تا کل هشت سال را در جبهه حاضر شوند و توانستند با ایمان و اعتقاد راسخ خود، در برابر دشمن بعثی ایستادگی کنند و اجازه ندهند تا یک وجب از خاک این سرزمین به تصرف دشمنان درآید.
ماهیت فرهنگ ایثار و شهادت
امام جمعه سیریک اضافه کرد: فرهنگ ایثار و شهادت، مجموعه دستاوردهای نظری و فکری است که بر اساس موازین الهی شکل گرفته و سبب جهت دادن به رفتارها و ارزشهای یک جامعه و موجب انسجام افراد و گروههای ولایی میشود و ملتی که با فرهنگ شهادتطلبی آراسته شده، شکستناپذیر است.
وی بیان کرد: یافتهها و دستاوردهای تاریخی از صدر اسلام تاکنون، بیانگر این واقعیت شگرف است که فرهنگ ایثار و شهادتطلبی به عنوان کارآمدترین و مؤثرترین عنصر در پیشبرد اهداف و حفظ ارزشها و مقابله با دشمنان داخلی و خارجی مطرح بوده است. تأثیر این فرهنگ پیشتاز، در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، نظامی و اقتصادی نیز قابل مشاهده است.
آثار و برکات دفاع مقدس ایثار و شهادتطلبی در انقلاب اسلامی ایران
حجت الاسلام والمسلمین سالاری تاکید کرد: یکی از عوامل مهم در هر قیام و یا در هر جنگی، شجاعت و نترسیدن سربازان و قیامکنندگان است. آموزههای اسلام در مواجهه با ظلم و دفاع از حق و حقیقت، پیروان خود را به جهاد با جان و مال دعوت میکند و در این مکتب نجاتبخش پایداری در جهاد یا منجر به «پیروزی» و یا منجر به مرگ میگردد که در فرهنگ اسلامی، از آن به «شهادت» تعبیر میشود و بالاترین مرتبه رستگاری برای یک انسان، رسیدن به این مرحله است.
وی افزود: در پرتو این باور امیدبخش، روحیه ایثار و شهادتطلبی در دل مردم شکل گرفت و توانست در برهه شکلگیری انقلاب اسلامی، مردم و به ویژه جوانان را در مقابل قدرت رژیم شاهنشاهی استوار نگاه دارد و در نهایت نهال پیروزی را به ثمر نشاند.
این مقام مسئول ابراز کرد: در زمان رژیم ستمشاهی پهلوی، اقشار مختلف مردم از روحانی گرفته تا کشاورز و بازاری و نظامی و ... زن و مرد، همه و همه با یادآوری شهادتطلبیهای صدر اسلام و حادثه خونین کربلا، ندای آزادی و استقلال سر دادند و توانستند با تقدیم خون پاک خود و بستگانشان، ریشه نهال انقلاب اسلامی را در این سرزمین بنشانند و با ایثارگریها و شهادتطلبی خود، آن را آبیاری کنند تا اینکه نهایتاً منجر به پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد.
تقویت ایمان و اعتقاد مردم نسبت به مبدأ و معاد
وی بیان کرد: دومین اثری که فرهنگ ایثار و شهادتطلبی بر نظام ما داشت، تقویت ایمان مردم بود. برخی خاطرات ایثارگری و روحیه شهادتطلبی در زمان انقلاب بسیار عجیب است.
حجت الاسلام سالاری اضافه کرد: در زمان جنگ تحمیلی هرگاه برنامه حمله و خط مقدم مطرح میشد، هیچیک از رزمندگان ما به سادگی حـاضر نمیشدند در پشت خطوط جبهه بمانند؛ بلکه همه میخواستند در خط حمله باشند،زمانی که گردانی با معبر مین گذاری شده و سیمخاردار، برخورد میکرد، تکتک رزمندگان ما دست به خواهش و التماس میزدند و اجازه میخواستند تا آنان خطشکن باشند.
امام جمعه سیریک با اشاره به اینکه روحیه ایثار و شهادتطلبی در درجه اول، سبب تقویت باورهای دینی و اعتقادات رزمندگان و در مراحل بعد موجب تقویت ایمان و اعتقادات همگان نسبت به مبدأ و معاد میشد، گفت:یکی از راههایی که گوشههایی از ایمان و اعتقاد رزمندگان ما را نشان میدهد، مطالعه سخنان و وصیتنامههای آنان میباشد.
تقویت روحیه صبر در رزمندگان و دیگران
وی اظهار داشت: مجاهدت و شهادت در راه خدا، مستلزم تحمل مشقات و مصائب فراوان است،قرآن کریم تصریح میکند که یکی از عوامل پیروزیآفرین در صحنه نبرد، صبر و پایداری رزمندگان است، این کتاب گرانسنگ آسمانی در این خصوص میفرماید: «ای پیامبر! مؤمنان را به جهاد تشویق کند که اگر از میان شما، بیست تن شکیبا باشند بر دویست تن پیروز و چیره میشوند و اگر از شما یکصد تن شکیبا باشند، بر هزار تن از کافران پیروز میگردند.»یقیناً اهمیت صبر در میدان جهاد بیش از همه میدانهای زندگی است.
خبرنگار: راضیه سالاری
انتهای پیام/