گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا؛ شکستن رکورد مصرف روزانۀ ترافیک اینترنت کشور خبری بود که امیرلاجوردی، رئیس رگولاتوری سه روز قبل در صفحۀ شخصی ویراستی خود اعلام کرد، قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور ارتباطات در خصوص شکست این رکورد در صفحۀ ویراستی خود نوشت:
«دیشب در جریان بازی پرسپولیس و النصر، یک بار دیگه زیرساختهای ارتباطی کشور با موفقیت محک خورد و پیک ترافیک داخل ۶.۳ ترابیتبرثانیه ثبت شد و برای اولین بار، مجموع پیک ترافیک داخل و خارجی کشور رکورد زد و از مرز ۱۱ ترابیتبرثانیه گذشت.
خداقوت به همه دست اندرکاران».
بعد از انتشار ویراست لاجوردی، وزیر ارتباطات هم با ثبت نقل قولی روی ویراست قائم مقام خود در امور ارتباطات ضمن اعلام این خبر که ظرفیت شبکۀ زیرساخت ارتباطی کشور تا پایان سال افزایش ظرفتی معادل پنجاه درصد خواهد داشت، نوشت:
«این نتیجه توسعه زیرساختهای ارتباطی در دو سال گذشته است که انشاءالله ادامه خواهد داشت.خبر خوب دیگر اینکه در کنار شتاب گرفتن پروژه فیبرنوری،50درصدبه ظرفیت شبکه زیرساخت تا پایان سال افزوده میشود.شرکت مخابرات و اپراتورهای همراه هم باید به روند توسعه خود شتاب بدهندتا کیفیت شبکه بیش از گذشته افزایش یابد».
فارغ از نکتۀ مهمی که پیشتر در خصوص موفقیت شبکه ازتیاطی کشور برای حفظ پایداری خود روی ترافیک پرحجم ۱۱ ترابیتبرثانیه گفته شد، یک موضوع مهم و مستتر دیگر هم در پیام رئیس رگولاتوری وجود دارد که شاید کمتر توسط اهل رسانه مورد توجه قرار گرفته است.
لاجوردی ضمن اعلام رقم کلی میزان ترافیک ثبت شده در یک ثانیه، تصریح میکند که سهم ترافیک بومی از مجموع عدد مورد اشاره، ۶.۳ ترابیت بر ثانیه بوده است که حدود پنجاه و هفت درصد از آمار کلی ارائه شده را شامل میشود.
بررسی گذرای آمار فوق نشان میدهد که فارغ از پرحجم بودن یا نبودن شبکۀ ارتباطی کشور، سهم سکوهای بومی از کل ترافیک ایران حدود شصت درصد است، موضوعی که طی چندماه گذشته نیز صادق بوده است.
جالب است اگر بدانید که دوسال قبل پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم و درست زمانی که وزیر ارتباطات سابق در حال تلاش جهت جذب فائوئر برای سکوی کلابهاوس بود، مجموعۀ مصرف ترافیک اینترنت بومی رقمی معادل بیست تا سی درصد کل مصرف ترافیک شبکۀ کشور بود اما حالا چندماهی است که بالغ بر شصت درصد ترافیک ایران داخلی است.
امید میروند این روند با افزایش خدمات بر بستر سکوهای داخلی سرعت بیشتری نیز به خود بگیرد و مردم ایران امکان رفع اغلب نیازهای خود بر بستر سکوهای داخلی را پیدا کنند.
انتهای پیام/