سالانه ۲.۵ میلیون تون سبزی و صیفی در کشور مصرف می شود

خبرگزاری برنا چهارشنبه 05 مهر 1402 - 13:43
رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: سالانه ۲.۵ میلیون تون سبزی و صیفی در کشور مصرف می شود.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان البرز، سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی ظهر امروز  چهارشنبه در نشستی که با حضور خبرنگاران در محل سالن جلسات دانشکده منابع طبیعی  برگزار شد، اظهار کرد: کشاورزی محور توسعه اقتصاد کشور محسوب می شود و اجرای آن  نیازمند فکر است.

در برنامه هفتم جایگاه کشاورزی مشخص نیست

وی با ابراز تاسف بر این مطلب که در برنامه هفتم جایگاه کشاورزی مشخص نیست، گفت:  ظرفیت ها در آن دیده نشده است و کلیات آن کارشناسی، فنی و علمی نیست، چراکه  همفکری با دانشگاه انجام نشده و اگر نیاز بود متولیان امر می توانند با مسئولان دانشگاهی تبادل نظر و گفتگو پیرامون این مهم داشته باشند.

رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه کشاورزی ما باید دانش بنیان و پایدار باشد، گفت: کشاورزی پایدار بر پایه ی زیر ساخت های لازم همچون و آب، خاک و محیط زیست کشور باشد و باید بهره برداری علمی از آن شود.

وی بیان کرد: در چشم انداز بلند مدت توسعه کشاورزی باید دیده شود و توسعه پایدار در کنار دانش بنیان بودن، محقق می شود.

سالانه ۲.۵ میلیون تون سبزی و صیفی در کشور مصرف می شود

موسوی با اشاره به اینکه سالانه ۲.۵ میلیون تون سبزی و صیفی در کشور مصرف می شود، گفت: تمام محصولات کشاورزی نیازمند آب هستند و با این امکان تولید این محصولات فراهم می شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۹۸ درصد بذور هیبرید سبزی و صیفی در کشور از خارج وارد می شود‌. 

موسوی زاده افزود: هم اکنون در تولید بذور غلات نزدیک به 100 درصد به خودکفایی رسیده ایم ولی در تولید بذور هیبرید وابستگی زیادی داریم که با کمک محققان این دانشگاه در حال تولید این بذور هستیم.

وی اظهار کرد: تاکنون سه رقم بذر هیبرید صیفی جات همچون ملون ها با کمک محققان دانشگاهی دانشگاه تهران تولید و تجاری سازی شده و تا پایان سال جاری سه رقم بذر مزرعه ای گوجه فرنگی و خیار و تا تابستان سال آینده سه رقم بذر گلخانه ای هیبرید گوجه فرنگی و خیار نیز تولید و تجاری سازی خواهد شد.

وی با اشاره به آب بر بودن تولید محصولات سبزی و صیفی، گفت: یکی از تحقیقات اصلی در تولید این بذور بالا بردن بهره وری آب و مقاوم بودن آن ها به تنش ها است به طوریکه یک نمونه بذر عدس در این دانشکدگان تولید شده که حتی تا 25 درجه زیر صفر به سرما مقاومت نشان می دهد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری برنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.