تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

تابناک باتو جمعه 14 مهر 1402 - 07:16
برود خیلی از محصولات کشاورزی و غذاها هم برای همیشه از سفره ملت‌ها برچیده‌خواهند شد. در این گزارش هشت محصول را که با تغییرات آب و هوایی با ما خداحافظی خواهند کرد گردآورده‌ایم.

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

 

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیماختصاصی «تابناک با تو»؛ در گزارش قبلی درباره تاثیرات منفی جنگ و تغییرات آب و هوایی بر روی عسل یمن نوشتیم، (اینجا بخوانید)، دلمان نیامد این موضوع را نصف و نیمه رها کنیم به همین خاطر تأثیر منفی تغییرات آب و هوایی روی دیگر تولیدات کشاورزی را در این گزارش پیگیر شدیم.

این گزارش برای مخاطبانی است که اخبار تغییرات آب و هوایی را جدی نمی‌گیرند. تغییرات آب و هوایی نتایج ویرانگری روی کره‌زمین دارند، دانشمندان می‌گویند اگر تغییرات آب و هوایی همینطوری پیش برود خیلی از محصولات کشاورزی و غذاها هم برای همیشه از سفره‌هایمان برچیده‌خواهند شد. در این گزارش هشت محصول را که با تغییرات آب و هوایی با ما خداحافظی خواهند کرد گردآورده‌ایم.

۱. انگور 

برای یک لحظه دنیای بدون انگور، این میوه‌ی مورد علاقه شاعران و نویسندگان را تصور کنید. شعرهای حافظ را بدون عنب و انگور تصور کنید؟ غیر ممکن است اما برای آیندگان انگور فقط یک تصویر خواهد بود. ما خوش‌شانس بوده‌ایم که انگور را از نزدیک دیده و لمس کرده‌ و مزه‌ی آن را چشیده‌ایم.‌ تغییرات آب و هوایی روی کیفیت و کمیت انگور اثر می‌گذارد، دانشمندان می‌گویند اگر وضع به همین منوال پیش برود یحتمل در سالهای آینده انگوری روی زمین نمی‌ماند و اگر هم بماند با کیفیت و خوشمزه نخواهد بود.

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

 

۲. شکر درخت افرا

شکر افرا برای تولید مایع مورد استفاده در تهیه شربتی که در تهیه انواع شیرینی استفاده می‌شود به دمای بسیار پایین زمستانی نیاز دارد. تغییرات دما و افزایش آن، درختان افرا را در مناطق رشد خود، به ویژه در پنسیلوانیای آمریکا، تحت تاثیر قرار داده است.

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

 

۳. غذاهای دریایی

تغییر آب و هوا می‌تواند بر افزایش اسیدیته اقیانوس‌ها و افزایش سطح دی‌اکسیدکربن محلول در آب اقیانوس‌ها اثر بگذارد که این به معنای کاهش حیات دریایی است. در نتیجه، بسیاری از بازارهای غذاهای دریایی در معرض تهدید جدی قرار دارند.

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

 

۴. شکلات

افزایش دما بر محصول کاکائو تأثیر زیادی گذاشته است و درختان کاکائو دیگر به اندازه گذشته دانه‌ تولید نمی‌کنند. این مسئله روی قیمت شکلات در آینده تاثیر می‌گذارد و در نتیجه شکلات تنها به غذای پادشاهان و ثروتمندان تبدیل خواهد شد!

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

 

۵. گیلاس 

دانه‌های گیلاس برای ورود به فرآیند جوانه‌زنی به دمای پایین نیاز دارند. با افزایش دما در مناطقی که این میوه در آن کشت می‌شود، فرآیند جوانه زنی دشوار شده و مقدار محصولات گیلاس کاهش محسوسی یافته است. بنابراین، زمستان گرم‌تر به معنای کاهش تولید گیلاس و انقراض آن است.

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

 

۶. لوبیا

لوبیا هم به دلیل آسیب‌پذیری در برابر افزایش دما، در آینده‌ای نه چندان دور در معرض ناپدید شدن است. خوب است بدانید بسیاری از محصولات زراعی و زمین‌های کشاورزی در اثر سیل و طوفان اخیر از بین رفته است.

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

 

۷. قهوه

زنگ قهوه و قارچ‌ها (یک نوع آفت) با متوقف کردن فتوسنتز، باعث ریزش برگ‌ها و توقف روند گل‌دهی و رشد می‌شوند، و از عوامل مخرب مزارع قهوه به شمار می‌روند. افزایش دما همچنین بر فرآیند تولید قهوه در مناطق آمریکای لاتین تأثیر منفی گذاشته است. 

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

 

۸. ذرت

بنا به گزارش گاردین، افزایش دمای جهانی می‌تواند نرخ رشد ذرت را تا ۷ درصد کاهش دهد. این تأثیر نه تنها بر محصولات ذرت، بلکه بر روی حیات دام‌ها نیز منعکس می‌شود، زیرا ذرت غذای اصلی گاوها هم است. 

تا چند سال دیگر باید با این غذاها خداحافظی کنیم

منبع خبر "تابناک باتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.