جدیدترین قوانین ترخیص کالا در سال ۱۴۰۲

پارسینه شنبه 15 مهر 1402 - 08:16
قوانین گمرک معمولا ثابت است اما گاهی در برخی موارد نیز با تغییراتی مواجه می‌شود. از جدیدترین قوانین ترخیص کالا اطلاع دارید؟ در این مقاله قصد داریم شما را با برخی از مهم‌ترین تغییرات در قوانین ترخیص کالا آشنا کنیم. همراه ما باشید.

به طور کلی تغییر قانون و مقررات می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر پروسه ترخیص کالا بگذارد. اما منظور از این تغییرات چیست؟ به عنوان مثال در سال 1397 و با هدف کمک به توسعه تولید ملی در صنعت لوازم خانگی، واردات هر گونه لوازم خانگی ممنوع شد. در همین سال طرح ممنوعیت واردات خودرو اجرایی شد، موضوعی که موجب افزایش سرسام‌آور قیمت خودرو شد. از این رو توجه به تغییرات قوانین، تعرفه‌ها و امور گمرکی، در موفقیت یا شکست واردات، اثر گذار داست.

نتایج برخی از تغییرات در قوانین و مقررات گمرکی

لازم به ذکر است که تغییر در قوانین گمرکی، فرایند ترخیص کالا را دچار نوسان می‌کند. برخی از تغییرات می‌تواند منجر به افزایش میزان نیاز مستندات و مدارک برای ترخیص کالا شود. گاهی تغییر در ارزش گمرکی کالا، نرخ و دستورالعمل‌های گمرکی شما را وادار به توسعه دانش و کسب اطلاعات مورد نیاز برای ترخیص کالا می‌کند.

به همین دلیل بهتر است از تغییرات قوانین و مقررات ترخیص کالا، با خبر شوید. شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با رصد همیشگی قوانین و مقررات گمرکی به ویژه موارد مربوط به ترخیص کالا نه تنها شما را در این زمینه راهنمایی می‌کند، بلکه فرایند ترخیص کالای شما را در سریع‌ترین زمان ممکن و مطابق با متدهای روز انجام خواهد داد.

برخی از مهم‌‎ترین نتایج احتمالی تغییر در قوانین و مقررات ترخیص کالا:

  1. افزایش یا کاهش هزینه‌های وارداتی
  2. افزایش یا کاهش زمان ترخیص کالا
  3. افزایش یا کاهش پیچیدگی فرایند ترخیص کالا از گمرک
  4. افزایش یا کاهش مدارک مورد نیاز ترخیص کالا
  5. تغییر ارزش نهایی کالا
  6. ممنوعیت فرایند ترخیص

در ادامه برخی از مهم‌ترین قوانین و مقررات گمرک در سال 1402 را با هم بررسی می‌کنیم. همراه ما باشید.

جدیدترین قوانین ترخیص کالا در سال ۱۴۰۲

کاهش حقوق گمرکی برخی کالا در سال 1402

بر اساس اعلام وزارت اقتصاد و دارایی در خصوص اقلام مشمول کاهش حقوق گمرکی، که در بند (ب)  تبصره (7)  قانون بودجه سال 1402 ذکر شده است، واردات برخی کالاها، مشمول حقوق گمرکی تنها 1 درصدی هستند. پیش از این واردات این کالا مشمول پرداخت ۴ درصد حق گمرکی بود. برخی از مهم‌ترین کالاهای مشمول کاهش حقوق گمرکی به صورت زیر است:

  1. کالاهای اساسی شامل گندم، برنج، شکر خام، گوشت قرمز و گوشت مرغ، روغن خام، ذرت، دانه سویا، کنجاله سویا و جو
  2. اقلام دارویی به استثنای داروهایی با تولید مشابه در کشور
  3. شیر خشک مخصوص اطفال

هزینه گمرکی واردات تلفن همراه در سال 1402

بنابر آخرین بخشنامه دولت، هزینه واردات و حقوق گمرکی تلفن همراه در سال 1402، معادل 16 درصد ارزش کل گوشی همراه است. نحوه تصویب این 16 درصد به این صورت است:

  • 4 درصد حق گمرکی
  • 2 درصد سود بازرگانی
  • 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده
  • ۱ درصد عوارض هلال احمر

علاوه بر این، هزینه واردات تلفن همراه به صورت غیر تجاری دو برابر شد. بنابر اعلام دولت، تمامی رویه‌های واردات - خارج از رویه تجاری - مشمول پرداخت دو برابر هزینه واردات خواهند شد.

جدیدترین قوانین ترخیص کالا در سال ۱۴۰۲

افزایش تعرفه واردات انواع خودرو در سال 1402

از خرداد ماه 1402، طبق مصوبه جدید دولت تعرفه واردات خودروهای سواری تا 171 درصد افزایش یافت. بر اساس این مصوبه واردات خودروهایی با حجم موتور کمتر از 1000 سی سی، مشمول تعرفه 16 درصدی؛ خودروهای 1000 تا 1500 سی سی، مشمول پرداخت تعرفه 66 درصدی و خودروهای 1500 تا 2000 سی سی، مشمول پرداخت تعرفه 91 درصدی می‌شوند. برای اطلاع از تعرفه جدید واردات بقیه خودرو های بنزینی به لیست زیر دقت نمایید:

  • از 2000 تا 2500 سی سی: 131 درصد
  • از 2500 تا 3000 سی سی: 161 درصد
  • بیشتر از 3000 سی سی: 171 درصد

همچنین طبق این مصوبه تعرفه واردات خودروهای دیزلی، افزایش داشته است. بر این اساس، برای خودروهای دیزلی با حجم موتور کمتر از 1500 سی سی، تعرفه جدید 66 درصد؛ از 1500 تا 2000 سی سی، تعرفه 91 درصدی؛ از 2000 تا 2500 سی سی، تعرفه 131 درصدی؛ از 2500 تا 3000 سی سی، تعرفه 161 درصدی و برای خودروهای دیزلی بیشتر از 3000 سی سی، تعرفه 1717 درصدی در نظر گرفته شده است.

تاجران و بازرگانان محترم، برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تعرفه واردات خودروهای هیبریدی، می‌توانید از متخصصین شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد کمک بگیرید.

تغییرات در تعرفه‌های گمرکی

با توجه به این که هزینه‌‎ها و حقوق گمرکی مطابق با بخشنامه‌های دولتی تعیین می‌شود، ‌توجه به جدول تعرفه گمرک ایران در سال 1402 شما را با آخرین تغییرات تعرفه گمرک آشنا خواهد کرد.

ایمن تجارت کارآمد با بررسی دقیق کالاهای مورد نظر شما میزان تعرفه هر کالا را برای شما مشخص می‌کند.

همچنین یکی از خدمات ایمن تجارت کارآمد انجام کلیه امور گمرکی و ترخیص کالا است.

بهترین راهکار برای مدیریت فرایند ترخیص کالا 

با توجه به تغییرات قوانین و مقررات، بهتر است راهکاری همیشگی، برای کنترل آشفتگی ناشی از تغییرات قوانین در فرایند ترخیص کالا، در سر داشته باشید. برخی از این راهکارها به صورت زیر است:

  • همکاری با یک شرکت بازرگانی با تجربه
  • استفاده از سامانه‌های الکترونیکی گمرک
  • ارتباط موثر با تامین‌کنندگان و مشتریان
  • بررسی دقیق مقررات جدید
  • ارتباط مستمر با گمرکات و مراجع ذی‌صلاح
  • اخذ مشاوره بازرگانی مداوم

با توجه به اهمیت فرایند ترخیص کالا در موفقیت تجارت بین‌الملل، به ويژه واردات کالا، تغییرات گمرکی، می‌تواند آثار گاها مخربی بر فرایند ترخیص کالا داشته باشد. شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد خدمات ارزنده‌ای برای تحقق این راهکارها در اختیار شما قرار می‌دهد.

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با سالها تجربه، آمادگی رفع هرگونه چالش در مراحل ترخیص کالا را دارد. متخصصین ایمن تجارت کارآمد، با تسلط بر قوانین به‌روز و متدهای کارامد امور گمرک، می‌توانند موجب آرامش خاطر شما در حفظ امنیت، سرعت بخشیدن ورود و ترخیص کالا از گمرک شوند. کارشناسان ایمن تجارت همواره مشاور و خدمت‌رسان شما در فرآیند ترخیص کالا خواهند بود. بخشی از خدمات شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد به صورت زیر است:

  1. منبع‌یابی و سورسینگ
  2. مشاوره بازرگانی
  3. واردات کالا از چین
  4. واردات کالا از ترکیه
  5. واردات کالا از دبی
  6. عقد قرارداد بین المللی
  7. تهیه پروفرما اینویس
  8. بازرسی کالا
  9. اخذ مجوزات لازم
  10. ترخیص کالا
  11. حمل و نقل کالا

از این که تا پایان همراه ما بودید سپاس‌گزاریم. شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به سایت رسمی شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد از آخرین اخبار، اطلاعات و تغییرات قوانین و مقررات گمرکات کشور باخبر شوید.

تحریریه‌ پارسینه در تهیه‌ محتوای این آگهی تبلیغاتی نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

منبع خبر "پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.