سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:مانع ارائه سلاح به ایران می‌شویم

ایرنا شنبه 02 اسفند 1399 - 04:05
نیویورک- ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پس گرفتن ادعای اجرای مکانیسم ماشه را برای تقویت ظرفیت این کشور در استفاده از شورای امنیت مفید دانست و گفت اختیارات خود را برای انصراف کشورها از خرید و فروش سلاح به ایران به کار می‌گیریم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:مانع ارائه سلاح به ایران می‌شویم

به گزارش ایرنا، ند پرایس روز جمعه در پاسخ به این سوال مطرح کرد که دلیل پس گرفتن نامه اعمال مکانیسم ماشه از شورای امنیت به این معنا است که از نظر شما، ایران اقدام قابل ملاحظه‌ای در عمل نکردن به تعهداتش نداشته است یا اینکه با اکثر کشورهای جهان که مخالف آن بودند، همراهید.

در ادامه این سوال آمده است که آیا این عقب‌نشینی به معنای آن است که با کشورهایی چون روسیه، چین و دیگران برای خرید و فروش سلاح به یا از ایران مشکلی ندارید؟

وی افزود: صرف نظر از تحریم سازمان ملل متحد در مورد ایران، ما همچنان از اختیارات خود برای منصرف کردن کشورها از ارائه سلاح به ایران استفاده خواهیم کرد. بنابراین مسلما هیچ تغییری در وضعیت ما وجود ندارد.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، محدودیت خرید و فروش تسلیحات متعارف به و از ایران از ۲۷ مهرماه امسال پایان یافت.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: آنچه که در سازمان ملل انجام شد، برای برطرف کردن موانع غیر ضروری دیپلماسی بود. ما محدودیت‌های اخیر سفرهای داخلی نمایندگان ایران در سازمان ملل را برداشتیم.

پرایس اضافه کرد: در حال اعلان کتبی به شورای امنیت هستیم که ایالات متحده دیگر این ارزیابی را ندارد که مکانیسم ماشه مربوط به قطعنامه‌های شورای امنیت درباره ایران اتفاق افتاده است.

وی یادآور شد: با تغییر اعمال محدودیت‌های اضافی تردد نمایندگی ایران توسط دولت قبلی، ما کنترل‌های تردد داخلی نمایندگان ایران را همچون کسانی که در چندین نمایندگی دیگر در سازمان ملل متحد هستند، دوباره برمی‌گردانیم. این در واقع بازگشت به وضعیت دیرینه ما در رابطه با سفر داخلی نمایندگان ایران به سازمان ملل است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد: همانگونه که می‌دانید مکانیسم ماشه برای کمک به اطمینان از اجرای تعهدات برجامی توسط ایران طراحی شده است. در حال حاضر، هیچ یک از اعضای شورای امنیت موافق نیستند که مفاد قطعنامه‌های قبلی که فسخ شده بودند، برخلاف موضع دولت قبلی، در ماه دسامبر برگشته‌اند.

پرایس تاکید کرد: وقتی ما با سایر اعضای شورای امنیت گام بر نداشتیم، این بن بست، توانایی ما را در رسیدگی به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران تضعیف کرد. ما محاسبه کردیم که برگرداندن موضع ما در قبال مکانیسم ماشه، توانایی ما را برای تعامل با شورای امنیت و نزدیکترین متحدان و شرکای ما در سراسر جهان در مورد ایران تقویت می‌کند.

وی تصریح کرد: در واقع ، بازگرداندن موضع مکانیسم ماشه، توانایی ما را برای تعامل با شورای امنیت درباره ایران تقویت می‌کند، با توجه به اینکه هیچ یک از اعضای شورای امنیت موافقت نکرد که مکانیسم ماشه اتفاق افتاده است. بنابراین یک بار دیگر، با قدم‌هایی که دیروز برداشتیم، با متحدان و شرکای نزدیک خود در یک صفحه قرار گرفتیم.

خبر در حال تکمیل است

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.