بی‌تفاوتی، سرطان جوامع است/شناسایی بیش از ۴۸ آسیب حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 26 مهر 1402 - 11:53
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی با بیان اینکه بی تفاوتی، سرطان جوامع است، گفت: امروز جوامع به سرعت به سمت توسعه مسئولیت پذیری اجتماعی می روند چراکه جامعه را بدون حضور مردم و احساس مسئولیت مردم نمی توان اداره کرد.

حجت الاسلام مصطفی فرخی در جریان بازدید از جهاد دانشگاهی استان مرکزی، در نشستی با جمعی از جهادگران استان، درخصوص اهمیت و جایگاه امر به معروف و نهی از منکر گفت: وقتی یک مفهوم به خوبی در جامعه تعریف نشده و دستخوش تحریف شود، نمی تواند در جامعه مفید واقع شود.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر در واقع همان مسئولیت پذیری اجتماعی است و بر اساس آن، هر کس هر کاری که می تواند باید برای تغییر رو به بهبود و تحول جامعه انجام دهد، حتی اگر این تاثیرگذاری بسیار جزئی باشد و اگر اینکار را نکند کوتاهی کرده است.

وی با بیان اینکه این مهم با بیان، رفتار، پیگیری و مطالبه گری قابل انجام است، افزود: انسان قدرت فهم و درک و بیان و خیرخواهی و تغییر دارد پس در قبال آنچه در جامعه رخ می دهد مسئول است.

فرخی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر تنها منحصر به حوزه عفاف و حجاب نیست و منحصر کردن این اصول مهم تنها به موضوع عفاف و حجاب، بدگمانی نسبت به این مهم ایجاد خواهد کرد، بر اهمیت عفاف و حجاب تاکید کرد و گفت: اما مسائل بسیار ریشه ای در جامعه ما وجود دارد که اگر حل شوند مسئله عفاف و حجاب نیز حل خواهد شد.

وی اظهار کرد: همگان در هر مسئولیت و رشته شغلی باید نسبت به معروف و منکر حوزه فعالیتی خود شناخت پیدا کرده و در این خصوص آگاهی داشته باشند تا هم خدمت رسانی بهتر و دقیق تری انجام شود و هم ارباب رجوع با رضایت از مجموعه خارج شود. در واقع هر مجموعه ای باید مصادیق امر به معروف و نهی از منکر خود را بشناسد .

فرخی اظهار کرد: امر به معروف یعنی در هر حوزه ای هر چیزی به نفع مردم است باید بدان پرداخته شود و هر چیزی که به ضرر مردم است درهر حوزه ای نباید وجود داشته باشد. این مفهوم در همه جوامع پذیرفته شده است .

وی افزود: روش های مختلف منطقی و مشروعی برای امر به معروف وجود دارد و باید دید چه روشی برای چه موضوعی مناسب است ولی در مجموع، در بحث شیوه ها و روش های اجرای این اصول محدودیتی وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه نادیده گرفتن تخلف ها و بی تفاوتی نسبت به مسائلی که نیازمند تذکر است، به هر بهانه ای که انجام شود، کوتاهی محسوب می شود و فرد باید در پیشگاه خداوند جوابگو باشد، افزود: بی تفاوتی، سرطان جوامع است. امروز جوامع به سرعت به سمت توسعه مسئولیت پذیری اجتماعی می روند چراکه جامعه را بدون حضور مردم و احساس مسئولیت مردم نمی توان اداره کرد.

فرخی گفت: سازمان های مردم نهاد به شدت در جهان در حال تقویت هستند چراکه حکومت ها برای اداره و توسعه جوامع به کمک مردم نیاز دارند.

وی با بیان اینکه آمار خشونت، سرقت و بداخلاقی های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تقریبا در تمام جهان رو به افزایش است، اظهار کرد: ۷۰ سال است که سازمان ملل خواستار تقویت سازمان های مردم نهاد و استفاده از ظرفیت آنها برای توسعه اجتماعی جوامع شده در حالی که خداوند حدود ۱۴۰۰ سال پیش در قرآن کریم بر لزوم تقویت حضور مردم در توسعه اجتماعی و اصلاح جوامع تاکید کرده و این از معجزات قرآن است.  

وی در ادامه افزود: سکوت در جایی که انسان باید سخن بگوید گناه است چراکه اگر سخن نگوییم بدی ها بر خوبی ها پیشی می گیرند و در جامعه ای که بدی ها افزایش یابند همه مردم از جمله همان کسانی که سکوت کرده اند گرفتار می شوند و اگر جامعه آلوده شود فرزندان مان آلوده می شوند و در واقع بی تفاوتی به مسائل، به ضرر تمام افراد جامعه تمام می شود.

فرخی یکی از مشکلات در حوزه امر به معروف و نهی از منکر در کشورمان را عدم شناخت درست افراد از این مفاهیم مهم و ناآگاهی آنها از روش های اجرای این دو اصل مهم دانست و گفت: براحتی می توان این روش ها را آموخت ولی متاسفانه افراد کمتر برای فرا گرفتن روش های امر به معروف و نهی از منکر اقدام می کنند. حرف زدن با دیگران هنری یادگرفتنی است که باید برای آن وقت گذاشت. این مهم پشتوانه علمی و دینی دارد. قطعا برای رفع مشکلات و منکرات راهکار وجود دارد و باید به درستی و براساس اصول به آنها پرداخت .

وی که درخصوص آسیب شناسی مسئولیت پذیری اجتماعی پژوهش کرده است، گفت: بیش از ۴۸ آسیب در ابعاد مختلف در حوزه مسئولیت پذیری اجتماعی در کشور شناسایی کردم. در واقع  کوتاهی هایی که اتفاق افتاده منجر به کاهش مسئولیت پذیری اجتماعی در کشور شده است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی یکی از عمده آسیب های شناسایی شده در این عرصه را عدم آموزش عنوان کرد و با بیان اینکه بسیاری از مردم راهکار امر به معروف و نهی از منکر را نمی دانند، از تولید کلیپ های آموزشی در این حوزه توسط ستاد امر به معروف استان خبر داد و گفت: این کلیپ های ۲۰ گانه در سطح کشور بسیار مورد توجه قرار گرفته و با استقبال نهادهایی چون حوزه علمیه قم، نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کشور، ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و مردم مواجه شده است.

بی‌تفاوتی، سرطان جوامع است/شناسایی بیش از ۴۸ آسیب حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی از بخش های مختلف مجتمع فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی بازدید کرد.

بی‌تفاوتی، سرطان جوامع است/شناسایی بیش از ۴۸ آسیب حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی

بی‌تفاوتی، سرطان جوامع است/شناسایی بیش از ۴۸ آسیب حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی

بی‌تفاوتی، سرطان جوامع است/شناسایی بیش از ۴۸ آسیب حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.