رحیم مرتضایی شنبه ۲۹ مهر در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه اتاق بازرگانی استان همدان ۴۵ عضو دارد، اظهارکرد: ۴۸۳ کارت بازرگانی فعال در استان و ۱۷۰ کارت عضویت در اتاق بازرگانی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست امسال ۱۳۵ کارت عضویت جدید اضافه شده است، تصریح کرد: مرکز آموزش فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی استان همدان که به علت مشکلات غیرفعال شده بود، مجدداً فعال شده است و برنامه داریم وضعیت آموزشی اتاق را از میانه به پیشرفته برسانیم.
مرتضایی با بیان اینکه اطلس صادراتی استان همدان به توسعه صادرات استان کمک خواهد کرد، یادآور شد: ۲۰۶ قلم کالای صادراتی استان همدان و ۱۸۰۰ شرکت تولیدکننده این محصولات در این اطلس احصاء شده که کار باارزشی بوده است.
وی با اشاره به تدوین استراتژی چهار ساله اتاق بازرگانی استان همدان، اظهار کرد: ارتقاء تعداد اعضاء به بیش از ۵۰۰ نفر، افتتاح دفاتر اتاق بازرگانی در بهار و نهاوند، گسترش روابط بینالمللی، جذب سرمایهگذار ارتقاء وضعیت آموزشی و تعامل با دستگاههای اجرایی از استراتژی چهار ساله اتاق بازرگانی است که امیدواریم در سال ۴۰۵ به نتیجه برسد.
رئیس اتاق بازرگانی استان همدان با تأکید بر جذب سرمایهگذار، افزود: در راستای جذب سرمایهگذار استراتژی جذب سالانه سه سرمایهگذار در اتاق بازرگانی وجود دارد به طوری که در چهار سال ۱۲ سرمایهگذار جذب خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۲۲ تشکل عضو اتاق بازرگانی استان همدان هستند، خاطرنشان کرد: ۲۲ تشکل عضو اتاق بازرگانی همدان هستند که نسبت به میانگین کشوری عدد بالایی است و در سالجاری تشکل حملونقل لجستیک به اتاق اضافه شده است.
این مقام مسئول درباره وجود اختلافات میان اعضای اتاق بازرگانی این موضوع را تکذیب کرد و افزود: اختلافی بین اعضای اتاق بازرگانی استان همدان وجود ندارد.
وی از صادرات یک میلیارد دلاری استان همدان در سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته یک میلیارد دلار کالا از استان همدان صادر شده که تنها ۱۰۰ میلیارد دلار آن از گمرک همدان صورت گرفته است.
مرتضایی بیان کرد: بخش صنعت با ۳۶ میلیون و ۴۰ هزار دلار ۳۸ درصد، بخش معدن با ۲۳ میلیون دلار ۳۴.۹ درصد، پتروشیمی با ۱۴ میلیون دلار ۱۵.۳ درصد، کشاورزی با ۲۰ میلیون دلار ۲۱.۷ درصد و صنایع دستی با ۷۷ هزاردلار یک درصد از صادرات استان همدان را به خود اختصاص داده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان همدان با بیان اینکه عراق سهم ۵۰ درصدی از صادرات استان را به خود اختصاص داده است، یادآور شد: ۱۲۴ قلم کالا از استان همدان به ۳۱ کشور صادر شده است.
وی با اشاره به فعالیت کمیسیون دانش بنیان در اتاق بازرگانی استان همدان، ادامه داد: پیگیر تشکیل انجمنی از شرکتهای دانش بنیان در استان همدان هستیم.
مرتضایی درباره برنامه کشت فراسرزمینی در کشور غنا توسط اتاق بازرگانی همدان، بیان کرد: کشتهای فراسرزمینی جزو برنامههای اتاق ایران بوده است البته بنده به شخصه مخالف کشت فرسرزمینی در کشور غنا هستم چرا که بهتر است در کشورهای نزدیکتری این کار صورت بگیرد.
وی با اشاره به شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی، اظهار کرد: این شورا ۲۸ مصوبه داشته و صادرات، معادن و صنایع معدنی از موضوعات مهم مطرح شده در این شورا بوده است.
وی از برگزاری همایش ملی سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در همدان خبر داد و گفت: معدن سنگهای قیمتی به علت اینکه با حجم کمی برداشت صورت میگیرد، آسیبهای زیستمحیطی کمتری دارد و میتواند در اولویت اول فعالیتهای معدنی میتواند قرار بگیرد ضمن اینکه مطالعاتی در زمینه سنگهای قیمتی و تأثیر آن بر اقتصاد استان همدان از سالهای گذشته انجام شده است.
انتهای پیام