تشخیص دیابت با گوش دادن به صدای فرد

دنیای اقتصاد دوشنبه 01 آبان 1402 - 00:04
سیتنا: گروهی از آزمایشگاه‌های نوآوری دیجیتال در آمریکا یک مدل هوش مصنوعی پدید آورده‌اند که با بررسی شش تا ۱۰ثانیه‌ای صدای فرد می‌تواند تشخیص ‌دهد که آیا او به دیابت نوع۲ مبتلا است یا خیر. میزان دقت این آزمایش برای زنان ۸۹درصد و برای مردان ۸۶درصد بوده است.

به گزارش ایندیپندنت، دانشمندان راهی یافته‌اند که در آن از طریق بررسی صحبت کردن چند جمله‌ای فرد با تلفن همراه، می‌توانند آزمایش کنند به دیابت مبتلا است یا خیر. جیسی کافمن، دانشمند پژوهشی آزمایشگاه‌های کلیک (آزمایشگاه نوآوری دیجیتال) گفت: «پژوهش ما تفاوت‌های صوتی چشم‌گیری را بین افراد مبتلا به دیابت نوع۲ و غیرمبتلایان نشان می‌دهد و قادر است چگونگی غربالگری دیابت از سوی جامعه پزشکی را تغییر ‌دهد.» طبق اظهارات این پژوهشگر، روش‌های کنونی تشخیص ممکن است به زمان، سفر و هزینه زیادی نیاز داشته باشد. اما فناوری صوتی این امکان را دارد که چنین موانعی را به‌کلی از بین ببرد.‌ در این مطالعه با هدف شناسایی ویژگی‌های صوتی که مبتلایان به دیابت را از غیرمبتلایان متمایز می‌کند، ۱۸هزار صدای ضبط شده تجزیه و تحلیل شد. دانشمندان با استفاده از پردازش علائم این صداها توانستند تغییرات ظریف زیر و بم و شدت را که برای گوش انسان نامحسوس است، تشخیص بدهند. بر اساس ارقام فدراسیون بین‌المللی دیابت، این ابزار می‌تواند برای حدود ۲۴۰میلیون بزرگسال در سراسر جهان که اکنون بی‌آنکه بدانند با این بیماری زندگی می‌کنند، مفید باشد.

این پژوهش جدید نقش فزاینده هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی را نشان می‌دهد و با همگرایی مدل‌های یادگیری ماشینی و علم داده [دیتا ساینس] به بهبود درمان بیماران و کمک به کشف‌های پزشکی یاری می‌رساند. پژوهشگران می‌گویند از این مدل هوش مصنوعی که برای تعیین ابتلا به دیابت به داده‌های اولیه سلامتی فرد نمونه نیاز دارد، می‌توان برای تشخیص سایر بیماری‌ها نیز استفاده کرد.

یان فوست، نایب رئیس آزمایشگاه کلیک که این پژوهش را راهبری می‌کرد، گفت: «پژوهش ما بر امکان فوق‌العاده فناوری صدا در شناسایی دیابت نوع۲ و سایر بیماری‌ها تاکید می‌کند. فناوری صدا به‌مثابه یک ابزار غربالگری دیجیتال در دسترس و مقرون‌به‌صرفه شیوه‌های مراقبت بهداشتی را دگرگون می‌کند.»

این فناوری در مطالعه‌ای با عنوان «تجزیه و تحلیل صوتی و پیش‌بینی دیابت نوع۲ با استفاده از قطعه صداهای ضبط‌شده در گوشی هوشمند»، در نشریه مجموعه مقالات کلینیک مایو: سلامت دیجیتال، به تفصیل شرح داده شده است.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.