تغییر سیمای آینده نیشابوری‌ها با بروز پدیده سالمندی

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 09 آبان 1402 - 10:14
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: اکنون نیشابور در شرایط پنجره باز جمعیتی قرار داد و فقط سال‌های اندکی‌ فرصت برای جلوگیری از کاهش جمعیت و روند پیری و سالمندی دارد.

دکتر هادی حسین‌زاده در گفت و گو با ایسنا، روند پیری جمعیت و کاهش آمار جوانان فعال در عرصه‌های مختلف را نگران‌کننده اعلام کرد و افزود: فرصت چندانی برای جلوگیری از سالمند شدن جامعه نداریم.

وی در ادامه با اشاره به تاریخچه فعالیت‌های مرتبط با جمعیت در کشور و نیشابور تصریح کرد: شعارهای مرتبط با کاهش جمعیت و رفتار جامعه و خانواده‌ها تأثیر زیادی در کاهش شاخص باروری کشور داشت به طوری که این شاخص از ۶ در ابتدای انقلاب به ۱.۵ در سال ۱۳۹۹ رسید.

حسین‌زاده با تشریح شاخص باروری خاطرنشان کرد: جمعیت کشور ما جمعیت جوان و میانگین باروری به ازای هر پدر و مادر حدود شش فرزند بود در حالی که این شاخص در سال ۱۳۹۹ به ۱.۵ رسید و این عدد زنگ خطر پیری جمعیت را به صدا در آورد.

رئیس کمیته بهداشت قرارگاه جوانی جمعیت در ادامه با اشاره به پنجره جمعیتی موجود، خاطرنشان کرد: به گفته کارشناسان در این فرصت ۶ ساله اگر شاخص باروری افزایش نیابد در سال ۱۴۳۵ با ۳۵ درصد سالمند در نیشابور مواجه خواهیم بود و برای نیل به این هدف داشتن ۴ فرزند برای هر خانواده لازم است.

وی با تأکید بر اینکه هرکسی در هر جایگاهی قرار دارد نسبت به این موضوع باید حساس باشد، گفت: نسل جوان را به هر نحو ممکن باید حفظ کرد. آمارهای نگران ‌کننده موجود روند پیری جمعیت را در شهرستان نشان می‌دهد و متأسفانه حرکت فعلی جامعه به سوی پیری است.

حسین‌زاده در ادامه بیماری‌های غیر واگیر را عامل حدود ۸۰ درصد مرگ و میر در جامعه دانست و افزود: این در حالی است که همین بیماری‌های غیر واگیر مانند فشارخون، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و...با سبک زندگی سالم و تحرک بیشتر و تغذیه سالم و...قابل پیشگیری هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور همچنین برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع را یکی از افتخارات مهم حوزه سلامت در جمهوری اسلامی برشمرد و افزود: برای همه گروه‌های سنی خدمات و مراقبت‌های بهداشتی رایگان در مراکز خدمات جامع سلامت تعریف شده است و از مردم عزیز خواهشمندیم برای دریافت خدمات و مراقبت‌های بهداشتی رایگان به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایند.

پنج مرکز سالمندان در شهرستان نیشابور فعال است که ۲ مرکز آن توان‌بخشی روزانه است. همچنین سه مرکز توان‌بخشی شبانه‌روزی سالمندان نیز در این شهرستان فعال است که تعداد حدود ۱۹۰ سالمند در این مراکز اقامت دارند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.