فرشته‌ها هم گاهی خسته می‌شوند!

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 28 آبان 1402 - 11:04
من پرستارم، پرستاری که درد و رنج را می‌فهمد، استرس و نگرانی را می‌فهمد، کمبودها را می‌داند و می‌داند که باید ساخت اما باور کن، باور کن من هم یک انسانم، حتی قبل از اینکه پرستار باشم یک انسان بوده‌ام. گاهی خسته می‌شوم، گاهی عصبی، گاهی درد دارم و گاهی هم می‌بُرم، از همه چیز ...

من‌ یک پرستارم، وظیفه‌ام مراقبت از توست. فرقی نمی‌کند که نوزادی یک روزه باشی یا پیری سالخورده. وظیفه دارم هر روز و هر لحظه از تو مراقبت کنم و شب‌ها را بر بالینت بیدار بمانم، حتی اگر چند روز باشد چشم بر هم‌نگذاشته باشم. وظیفه دارم با صبوری و مهربانی پاسخ دردها و ناله‌هایت را بدهم چراکه پرستار یعنی وارث صبر زینب(س). 

همه می‌گویند شغلت شریف است و بدون تردید شریف هم هست. همین که پس از روزها رنج بیماری را به جان خریدن، با پای خودت با لبخند از بیمارستان می‌روی و من، منِ پرستار، نظاره‌گر لبخندت هستم، برایم به اندازه کل دنیا می‌ارزد.

من انسانم، گاهی از شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری بدون حقوق به تنگ می‌آیم. گاهی خودم بیمارم اما کسی نیست که پرستاری‌ام کند و جالب اینجاست که با همین بیماری باید بر بالینت حاضر شوم. ناشکری نمی‌کنم. من عاشق شغلم هستم. باور دارم خدا مرا برگزیده. باور دارم که خدا چیزی در وجود من دیده که سرنوشتم را پرستار نوشته.

من یک‌پرستارم، چه غم‌ها که پشت پرده لبخند پنهانش نکردم، تا تو لحظه‌ای، فقط لحظه‌ای ناامید نشوی. چه روزها که به خاطر تو، به خاطر آسایشت و به خاطر لبخندت، از همه کس و همه چیزم روی برنگرداندم.

می‌گویند پرستار، فرشته است‌. آری من یک فرشته‌ام. فرشته‌ای که عاشق است. عاشق اینکه تو به او به چشم دخترت، خواهرت یا مادرت بنگری. نه غریبه‌ای که فقط مسئول مراقبت از توست. عاشق اینکه برایش دردودل کنی و محرم رازهایت باشد. عاشق اینکه بتواند با مهرش، با دانشش، از دردها و غم‌هایت بکاهد.

نمی‌دانی این فرشته، لبخند رضایتی که از روی سلامتی بر لبانت می‌بیند تا چه اندازه شاکر خدای مهربانش می‌شود اما این فرشته تو، گاهی، فقط گاهی نیاز به مهربانی دارد، نیاز به توجه دارد، نیاز دارد بداند و ببیند که او هم‌حقی دارد. خوب است بدانی، فرشته‌ها هم گاهی خسته می‌شوند!(دلنوشته‌های یک پرستار)

بنابراین به مناسبت روز پرستار بر آن شدیم تا نشستی با حضور پرستاران برگزار کنیم و درباره این شغل و مشکلاتی که پیش‌رویشان است، گپ و گفتی داشته باشیم تا کسانی که می‌خواهند پا به این عرصه بگذارند با چشمانی باز نسبت به انتخاب این رشته اقدام کنند و بعدها دچار پشیمانی و گاه مهاجرت نشوند.

قانون تعرفه‌گذاری پرستاری نیازمند اصلاح ابهامات است
 
مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان با حضور در دفتر ایسنا، با بیان اینکه شفقت و مهربانی یکی از مهمترین دستورات اسلام بوده و پرستاری مصداق همین آیه از قرآن است که به این مهم اشاره دارد، تصریح کرد: پرستاران فرشته رحمت هستند که با کار و جهاد در سخت‌ترین شرایط در کنار بالین بیمار حاضر می‌شوند. 

پریسا رسولی با اشاره به اینکه جسم و روح بیماران به دست پرستاران سپرده می‌شود، افزود: در این راستا مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۰ دو وظیفه مهم اجرای طرح تعرفه‌گذاری خدمات  پرستاری و استخدام نیروهای پرستاری را به مسئولان خاطرنشان کردند و خوشبختانه قانون بهره‌وری و تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اتفاق مهم و مبارکی بود که سال گذشته اجرا شد و اجرای این قانون به پرستاران هویت و استقلال بخشید. 

وی با بیان اینکه قانون تعرفه‌گذاری پرستاری نیازمند تقویت، بهبود برخی بندها و اصلاح ابهامات برای اجرای هر چه بهتر است، اظهار کرد: پرستاران وکیل‌مدافع مردم در بخش درمان هستند بنابراین گفتمان پرستاری نباید صرفاً مطالب صنفی باشد و باید به سمت ارتقاء حرفه و خدمات باکیفیت به مردم تغییر کند البته مطالبات این قشر سخت‌کوش هم نباید به فراموشی سپرده شود.

رسولی یکی از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم را اجرای طرح تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری برشمرد و اضافه کرد: خوشبختانه با تأکید مقام معظم رهبری و دغدغه وزیر بهداشت و دستور ایشان به ارگان‌های ذیربط به نحو احسن این قانون اجرا شد. 

طرح تعرفه‌گذاری برای نخستین‌بار وارد سرانه سلامت شد

وی با بیان اینکه قانون طرح تعرفه‌گذاری خدمات پرستاران بعد از ۱۵ سال در دولت سیزدهم اجرایی شد، مطرح کرد: برای نخستین‌بار بودجه طرح تعرفه‌گذاری وارد سرانه سلامت شد و مشکلاتی هم در این مسیر وجود دارد که ان‌شاءالله با همفکری مسئولان و پرستاران حل خواهد شد.

مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مبنای پرداخت طرح تعرفه‌گذاری مبتنی بر عملکرد است که در واقع براساس تعداد بیمار دریافت‌کننده خدمت و مراقبت از آنها این مبلغ به‌حساب پرستاران واریز می‌شود.

وی با بیان اینکه در ویرایش آیین‌نامه تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری برخی ضرایب همچون شب‌کاری، اتاق عمل، دیالیز، اورژانس و ... وارد شده است، خاطرنشان کرد: پرداختی طرح تعرفه‌گذاری  مشمولان این گروه‌ها در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ با افزایش همراه خواهد بود.

رسولی با بیان اینکه با اصلاحاتی که در قانون درنظر گرفته شد گام بلند به‌سوی اجرای هر چه‌بهتر طرح تعرفه‌گذاری برداشته خواهد شد، تصریح کرد: با این اصلاحات امیدواریم بسیاری از گلایه و انتقادات پرستاران برطرف شود.

وی بیان کرد: مبلغ کارانه هر فرد بستگی به عملکرد او داشته و تابعی از ضریب اشغال تخت‌های بیمارستان، تعداد بیماران که خدمات می‌گیرند و میزان ثبت خدمات است.

رسولی با اشاره به کمبود کادر پرستاری که به دغدغه این روزهای پرستاران تبدیل شده است، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۵ هزار نیروی پرستاری جذب و مقرر شده تا پایان سال‌جاری هم ۲۵ هزار نیروی دیگر در حوزه سلامت جذب شوند.

بسته ماندگاری پرستاران در مناطق کم‌برخوردار در حال تدوین است

وی بیان کرد: بسته ماندگاری پرستاران در مناطق کم‌برخوردار در حال تدوین است که کمک می‌کند سطح کیفیت خدمات به مردم به علت کمبود نیروی پرستاری در مناطق کم‌برخوردار آسیب نبیند.

رسولی در ادامه خاطرنشان کرد: تعداد کادر پرستار نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده به طوریکه در حال حاضر نسبت پرستار به تعداد تخت‌ها میانگین یک و این آمار در سطح کشوری ۱.۸ است و امیدواریم با برگزاری آزمون استخدامی در اسفندماه این کمبود جبران شود.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدامی مهرماه حدود ۲۵۰ پرستار برای بیمارستان تازه تأسیس اکباتان جذب شده است، یادآور شد: در حال حاضر ۴۹۰۰ پرستار در کل استان همدان مشغول به خدمت‌رسانی در مراکز دولتی و غیردولتی هستند.

حوادث هرگز برای کادردرمان عادی نمی‌شود

پرستار بیمارستان بعثت همدان نیز در نشست ایسنا، گفت: بر خلاف تفکر افراد غیر از کادردرمان، حوادث هرگز برای کادردرمان عادی نمی‌شود و زمانی‌که در حال احیای یک بیمار هستی که برای یک نفس کشیدن تقلا می‌کند تمام تلاشت را می‌کنی تا زنده بماند و این چیزی جز عشق و علاقه به زنده نگهداشتن یک انسان نیست.

حمید کیانی‌فتوت اظهار کرد: پرستاری رشته سختی است که فردی در این حوزه موفق می‌شود که تجربه و تخصص را در کنار توانایی برقراری ارتباط خوب با بیمار داشته باشد به طوریکه پرستار بیشترین زمان را با بیمار سپری می‌کند و علاوه بر تسکین دردهای جسمی بیمار، روحش را هم التیام می‌بخشد.

وی افزود: در حرفه پرستاری و سایر کادردرمان خاطرات تلخ و شیرین زیادی با بیماران خود دارند به طوریکه بنده به عنوان سوپروایزر شب گذشته بر بالین کودکی بودم که بر اثر برق‌گرفتگی هر دو دست خود را از کتف و پاهایش از مچ قطع شد این در حالی بود که علاوه بر درد جسمی، روحش هم آزرده و دردمند شده و به عنوان یک پرستار باید خانواده نگرانش را هم کمک می‌کردم بنابراین پرستاری در کنار تخصص، عشق می‌خواهد.

وی با بیان اینکه هر فردی با دیدگاه متفاوتی وارد رشته پرستاری می‌شود، خاطرنشان کرد: در پرستاری هم مانند سایر رشته‌ها افراد با دیدگاه‌های مختلف وارد آن می‌شوند به طوریکه در این رشته هم سود مالی برای فرد حائز اهمیت بوده و ممکن است افرادی وارد این حوزه شده سپس متوجه شوند به آن علاقه ندارند و انصراف دهند، کسی که وارد این رشته می‌شود در ابتدا متوجه سختی‌های کار و شیفت‌های سنگین می‌شود و این تنها برای کشور ما نیست، بیمار در هر کجای دنیا بیمار است و نیاز به مراقبت‌های بسیار دارد.

مترون بیمارستان بعثت خاطرنشان کرد: فردی در این رشته به موفقیت می‌رسد که در کنار تخصص داشتن، روحیاتش با محیط سازگار باشد به طوریکه ما پرستارانی داریم که موفق به گرفتن رضایت از خانواده بیمار مرگ مغزی برای اهدای عضو می‌شوند و چه بسیار هستند همکارانی که با عشق، علاوه بر تسکین جسم بیمار، روح دردمندش را تسکین می‌دهند.

کادردرمان بودن از خودگذشتگی و ایثار می‌خواهد

وی با بیان اینکه کادردرمان بودن از خودگذشتگی و ایثار می‌خواهد، اضافه کرد: در زمان شیوع همه‌گیری کرونا کادردرمان به ویژه پرستاران از بیمارانی مراقبت می‌کردند که حتی خانواده‌هایشان از ترس جانشان آنها را در بیمارستان می‌گذاشتند و می‌رفتند و این کادردرمان بودند که با ایثار و ازخودگذشتگی با تمام توان به آنها رسیدگی می‌کردند و در این راه متأسفانه برخی از آنها را از دست دادیم.

کیانی‌فتوت با بیان اینکه کادردرمان باید از نظر مالی دغدغه نداشته باشند، تصریح کرد: در حرفه پرستاری و تمام کادردرمان به لحاظ مالی نباید دغدغه داشته باشند به طوریکه آنها تنها باید دغدغه التیام‌بخشی به درد بیماران را داشته و در کنار شیفت‌های سنگین و پربیمار، دیگر درگیری تأمین معاش خود را نداشته باشند. 

وی با بیان اینکه برای تشویق آقایان به حرفه پرستاری نیاز است اقداماتی صورت گیرد، ادامه داد: خانم‌ها نسبت به آقایان سهم بیشتری در حرفه پرستاری به خود اختصاص داده‌اند به طوریکه برای متعادل کردن تعداد آنها باید برخی تصمیمات اصلاح شود چراکه آقایان سرپرست خانواده هستند و میزان دریافتی آنها شاید تأمین‌کننده مخارج آنها نباشد و با توجه به حجم کاری و شیفت‌های شب رضایت آنها را به وجود آورد.

این پرستار در پایان توصیه کرد: افرادی وارد این حیطه شوند که علاوه بر تخصص، صبور باشند و توانایی کنترل استرس و هیجانات خود را داشته باشند چراکه تخصص کافی نیست و افرادی موفق می‌شوند که به حرفه پرستاری عشق بورزند و با تمام توان برای بیمار دردمند خود وقت بگذارند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.