به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در یزد؛ محمدحسین رحیمی زاده در سری نشست های خبری جشنواره عدلیه و رسانه استان یزد اظهار کرد: دستگاه قضایی در نظر دارد تا زمینه های حضور مردم در زمینه های مختلف پیشگیری، حقوقی و قضایی فراهم کند.
وی با بیان اینکه با این روش مشارکت سازمان های مردم نهاد افزایش می یابد، افزود: این سازمان ها در باز اجتماعی شدن محکومان، مقوله سازش و میانجی گری، روند رسیدگی به پرونده ها مشارکت خواهند داشت.
وی یکی دیگر از این حوزههای فعالیت سازمان های مردم را نظارت بر اجرای قوانین دانست و تاکید کرد: اگر قانونگذار تکلیفی را برای نهادها و اشخاص در نظر گرفته، سازمانهای مردم نهاد میتوانند روند و نحوه اجرای این قوانین را رصد کنند.
رحیمی زاده در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به تاثیر شرایط کرونا بر حوزههای آموزشی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد بیان کرد: تلاش شده آموزشها به سمت گروههای درگیر با فضای مجازی برده شود به عنوان مثال، بر اساس تفاهمی با آموزش و پرورش، آموزشهای مرتبط با پیشگیری رشدمدار از طریق سامانه شاد به دانش آموزان ارائه می شود.
وی برگزاری همایش پیشگیری از بزه دیدگی زنان و کودکان در فضای مجازی را نیز گامی در مسیر آموزشهای فضای مجازی برشمرد و گفت: در قالب این همایش ۲ هزار نفر با حضور پلیس فتا، مشاوران آموزش و پرورش و کانون وکلا تحت آموزش قرار گرفتند که این امر نشان از جدیت ما در زمینه پیشگیری از جرائم در فضای مجازی دارد.
رحیمی زاده در مورد تاثیر کرونا بر دعاوی خانوادگی نیز عنوان کرد: بحث طلاق به درخواست زوجه یا زوج افزایش یافته اما طلاق توافقی کاهش یافته و برخی دعاوی دیگر مثل الزام به تمکین، مطالبه نفقه، مطالبه اجرت المثل کاهش یافته است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد یادآور شد: در مجموع ۱۱ مورد از دعاوی خانواده در یزد، پنج درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: در حوزه سایر جرائم هم با توجه به ورودی پرونده ها، ۱۰ اتهام اول استان شامل سرقت، توهین و.... دو درصد کاهش ورودی در هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
46