مجوز مصرف اضطراری واکسن «سینوفارم» صادر شد؛ محموله اهدایی واکسن چینی در راه ایران

تابناک دوشنبه 04 اسفند 1399 - 20:48
این واکسن یکی از دو واکسنی است که سینوفارم ساخته و همان گونه که از نامش پیداست، در پکن توسعه داده شده و با واکسن دوم این شرکت که در ووهان توسعه داده شده، تفاوت‌هایی دارد. تفاوت هایی که ظاهرا کم اهمیت هم نیست. این را می شود از مشروط بودن مجوز صادر شده برای مصرف اضطراری آن در ایران هم دریافت.
تابناک اجتماعیپنجمین مجوز مصرف اضطراری واکسن کووید ۱۹ در ایران صادر شد؛ مجوزی که با چهار مجوز قبلی کمی متفاوت است و «مشروط» صادر شده.

به گزارش «تابناک»، ساعاتی پس از انتشار خبر رسمی اهدای ۲۵۰ هزار دوز از یکی از واکسن‌های ساخته شده برای کووید ۱۹ در چین توسط وزارت خارجه کشورمان، سخنگوی سازمان غذا و داروی کشورمان از صدور مجوز مصرف اضطراری این واکسن در ایران خبر داد. مجوزی که به صورت مشروط برای واکسن «BBIBP-corV» صادر شده که تولید کننده آن شرکت سینوفارم است. یکی از دو واکسنی که این شرکت ساخته و روانه بازار کرده است.

این واکسن یکی از دو واکسنی است که سینوفارم ساخته و همان گونه که از نامش پیداست (مخفف Beijing Institute of Biological Products) در پکن (بیجینگ) توسعه داده شده و با واکسن دوم این شرکت که در ووهان توسعه داده شده، تفاوت‌هایی دارد. واکسنی که در تهیه آن از روش استفاده از "ویروس غیرفعال شده" بهره برده شده که به اشتباه در افکار عمومی به "ویروس کشته" مشهور است. قدیمی‌ترین شیوه ساخت واکسن در جهان که قدمتی بیش از یک قرن دارد.
 
مجوز مصرف اضطراری واکسن «سینوفارم» صادر شد؛ محموله اهدایی واکسن چینی در راه ایران

از جمله نکات جالب توجه پیرامون این واکسن، اثربخشی ۷۹.۳۴ درصدی آن و مورد استفاده قرار گرفتن آن در چند کشور مختلف است. واکسنی دو دوزی که دوز دوم آن سه هفته بعد از دوز اول تزریق می‌شود و بعد از چین، در امارات متحده عربی و بحرین هم مورد مجوز مصرف اضطراری را دریافت کرده و در واکسیناسیون کووید ۱۹ در این کشور‌ها به کار گرفته شده است. کشور‌هایی که حالا شمارشان به سرعت در حال افزایش است و ایران هم در زمره آن‌ها قرار گرفته.

اما منظور از مشروط بودن مجوزی که برای مصرف اضطراری این واکسن در ایران صادر شده چیست؟ کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره به ایرنا می‌گوید: «بر اساس این مجوز مشروط، تولید کننده لازم است در فواصل زمانی منظم، نتایج مطالعات بالینی و نیز هر گونه عارضه ناخواسته غیرمنتظره جدی را به اطلاع سازمان غذا و دارو ایران برساند و همچنین لازم است نتایج مطالعات پایداری دراز مدت را هم اطلاع دهد.»

سخنگوی سازمان غذا و داروی کشورمان می‌افزاید: «تولید کننده لازم است واکسن را از محل تولید مندرج در این سند برای ایران تامین کند و لازم است مستندات توزیع را برای هر «بچ» (شماره سری ساخت) ارسال کند.» نکته‌ای کلیدی که نشان می‌دهد مجوز صادر شده برای مصرف اضطراری این واکسن در کشورمان، منحصر به نسخه پکن است و شامل نسخه ووهان، دیگر واکسن ساخت شرکت سینوفارم نمی‌شود.

بدین ترتیب همه چیز مهیای واردات این واکسن چینی به کشورمان است که چینی‌ها ۲۵۰ هزار دوز از آن را به کشورمان اهدا کرده اند و آن گونه که وزیر بهداشت کشورمان خبر داده، این محموله هفته آینده به کشورمان وارد خواهد شد. محموله پنجمین واکسنی که در ایران مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده، اما احتمالا بعد از اسپوتنیک وی، دومین واکسنی خواهد بود که در واکسیناسیون کووید ۱۹ در ایران به کار گرفته می‌شود و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اتفاقی که می‌تواند سرعت واکسیناسیون در کشورمان را هم مطابق برنامه اعلام شده قبلی وزارت بهداشت افزایش دهد و به جایی برسد که پیش بینی واکسیناسیون یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن از افراد در معرض خطر ابتلا به کووید ۱۹ در کشورمان از جمله نیرو‌های خط مقدم مقابله با کرونا تا پیش از نوروز ۱۴۰۰ جامه عمل بپوشد و محقق شود.
 

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.