به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد اسماعیل مطلق در نشست امروز سه شنبه هم اندیشی کمیته فنی ارتقا فرهنگ و سواد غذا و تغذیه در ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از مهمترین راههای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، بهبود وضعیت تغذیه مردم است و برای تحقق این امر، باید فرهنگ و سواد غذا و تغذیه در جامعه ارتقا یابد.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی افزود: در سند ملی امنیت غذا و تغذیه مصوب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بر ارتقا فرهنگ و سواد غذا و تغذیه به عنوان یکی از برنامههای اصلی تاکید شده است و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، با همکاری سایر دستگاههای اجرایی، در تلاش است تا این برنامه را به نحو مطلوب اجرا کند.
محمد اسماعیل مطلق گفت: انتظار میرود که اجرای برنامههای ارتقا فرهنگ و سواد غذا و تغذیه، به ارتقاء سطح سلامت و بهبود وضعیت تغذیه مردم و کاهش شیوع بیماریهای غیرواگیر کمک کند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی افزود: طبق آخرین مطالعات و تحقیقات صورت گرفته، پیشگیری از فساد و دور ریز مواد غذایی، میتواند غذای حدود ۱۵ میلیون نفر جمعیت ایرانی را فراهم کند.
در ادامه این نشست، اعضای کمیته فنی به رایزنی، راهکارهای ارتقا فرهنگ و سواد غذا و تغذیه وموضوعاتی همچون آموزش تغذیه در مدارس، تولید محتوای آموزشی در رسانهها و برگزاری کارگاههای آموزشی برای عموم مردم بررسی شد.
در پایان این نشست، مقرر شد که اعضای کمیته فنی، راهکارهای پیشنهادی خود را به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارائه دهند.
از جمله محورهای مورد بررسی در این نشست میتوان به لزوم توجه به فرهنگ و سواد غذا و تغذیه در برنامههای آموزشی مدارس و دانشگاهها، تولید محتوای آموزشی مناسب برای گروههای مختلف سنی و اجتماعی، استفاده از ظرفیت رسانههای جمعی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم، برگزاری کارگاههای آموزشی و مشاورهای برای عموم مردم و همکاری با سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی برای ارتقا فرهنگ و سواد غذا و تغذیه، اشاره کرد.