کنترل عفونت بیمارستانی، دغدغه جدی نظام سلامت است

صدا و سیما سه شنبه 28 آذر 1402 - 16:52
اجرای برنامه‌های موثر پیشگیری و کنترل عفونت تا ۳۰ درصد باعث کاهش بروز عفونت‌های بیمارستانی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، دکتر محمد زینلی رئیس گروه مدیریت بیماری‌های منتقله از آب و غذا و مقاومت میکروبی مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت در همایش تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون مواد و تجهیزات پزشکی گفت: عفونت‌های ناشی از خدمات سلامت، مشکل جدی برای همه کشورهاست.

کنترل عفونت بیمارستانی، یکی از دغدغه‌های جدی نظام سلامت است
دکتر زینلی کنترل عفونت بیمارستانی را یکی از دغدغه‌های جدی نظام سلامت دانست که در سراسر جهان منجر به مرگ و‌میر تعداد زیادی از بیماران می‌شود.
وی افزود: در کشور‌های با درآمد بالا، از هر ۱۰۰ بیمار ۷ نفر و در کشور‌های با درآمد پایین، ۱۵ نفر در دوران بستری در بیمارستان‌ها به عفونت مبتلا می‌شوند.
دکتر زینلی در ادامه سخنان خود به تشریح برنامه کشوری مهار مقاومت میکروبی پرداخت و به اقداماتی نظیر تدوین برنامه ها، تدوین راهنما‌های جامعه نظام مراقبت عفونت‌های بیمارستانی و اقدامات تعیین کننده کلیدی برای کنترل عفونت‌های بیمارستانی اشاره کرد.
دکتر امید زمانی، مدیر بخش بیماری‌های واگیر دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران نیز در این همایش کنترل عفونت را موضوع بسیار مهمی برشمرد و به اقدامات سازمان بهداشت جهانی در سراسر جهان در این راستا اشاره کرد.
وی با توجه به ظهور بیماری‌های نوپدید نظیر کووید که هم کادر درمان و هم مردم را تهدید می‌کند درس آموخته‌های کووید را در اقدامات پیشگیری و کنترل عفونت و کنترل مقاومت میکروبی کمک کننده برشمرد.
دکتر زمانی یادآور شد که سازمان بهداشت جهانی پس از همه گیری کرونا به پیگیری و رصد برنامه کنترل عفونت در جهان پرداخت. بسیاری از کشور‌ها تا پیش از کرونا برنامه‌ای در این خصوص نداشتند. اما هم اکنون با پیگیری‌های صورت گرفته ۷۷ درصد کشور‌ها در منطقه مدیترانه شرقی دارای برنامه کنترل عفونت هستند.
وی اجرای این برنامه را نیازمند هماهنگی بین بخشی و داخل بخشی برشمرد و تاکید کرد باید تعاملات در این خصوص تقویت شود. همچنین پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت، فعال کردن کمیته کشوری و کارگروه‌های ملی برای مقابله با مقاومت میکروبی و کنترل عفونت است.
دکتر زمانی خاطرنشان کرد: تقویت نظام پیشگیری و کنترل عفونت باعث کاهش هزینه‌ها و بهبود مراقبت‌ها می‌شودو می‌توان از تجربیات بومی برای افزایش دانش بشری در راستای کنترل عفونت استفاده کنیم.
دکتر رضا شاه قدمی دبیر علمی کاین همایش نیز با اشاره به اهداف برگزاری این گردهمایی علمی، شعار امسال همایش را عزم ملی جهت شکل‌گیری کنترل عفونت و استریلزاسیون مواد و تجهیزات پزشکی در راستای چشم انداز ۱۴۰۴ عنوان کرد.
به گفته وی ۲۴۰ مقاله به دبیرخانه این همایش تخصصی رسیده است که ۵۱ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۷۳ مقاله نیز بهصورت پوستر در این دو روز ارائه می‌شوند. همچنین ۹ کارگاه و دو پنل تخصصی نیز به طور همزمان در این همایش دو روزه ارائه می‌شود.
دکتر مهدی نوروزی دبیر علمی علوم پایه و رئیس انجمن ویروس شناسی ایران نیز با اشاره به نقش علوم پایه در کنترل عفونت گفت: یکی از مهمترین اهداف ما کنترل عفونت‌های بیمارستانی در چشم انداز ۱۴۰۴ و ارتقای ایمنی بیمار است.
دکتر نوروزی همچنین از مراکز تحقیقاتی و دپارتمان‌های علوم پایه در سراسر کشور خواست که وارد بحث‌های کنترل عفونت شوند.
وی با اشاره به خودجوش و‌خودکفا بودن این همایش، ارتقای همزمان آموزش علوم پایه و بالینی، توسعه علوم بین رشته‌ای در نظام سلامت به ویژه در حوزه کنترل عفونت، ارتباط علوم پایه پزشکی و صنعت و رفع نیاز‌ها را از جمله ضرورت‌هایی برشمرد که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.
دکتر نوروزی همچنین توجه به بیماری‌های بازپدید و نوپدید و ارتقای اموزش و اطلاعات و توانمندسازی همکاران در حوزه کنترل عفونت را از دیگر ضرورت‌های برگزاری این همایش برشمرد و ابراز امیدواری کرد که این همایش منجر به ارتقای سطح دانش و مهارت همکاران و کاهش بروز عفونت‌های بیمارستانی شود.
براساس این گزراش یازدهمین همایش تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون مواد و تجهیزات پزشکی، امروز ۲۸ آذ در مرکز همایش‌های رازی آغاز به کار کرد و تا فردا ادامه دارد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.