به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمود فاضل رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی در نشست خبری با بیان اینکه حوزه سلامت مظلوم است اظهار داشت: سلامت در قله آرزوهای هر بشری است. سلامت موضوعی فرابخشی است و لازم است همه دست اندرکاران نسبت به این موضوع با دیده دقت بپردازند.
وی با بیان اینکه وضعیت رزیدنتها با آینده سلامت مردم و حاکمیت ارتباط دارند اظهار داشت: اگر هر گلی به سر رزیدنتها بزنیم گل به سر جامعه زدیم، وضعیت آنها بلاتکلیف است و ما برای اینکه به مراتب بالاتری از سلامت برسیم رشته تاسیس میکنیم.
فاضل افزود: رزیدنت فقط باید دغدغه تحصیل داشته باشند اما سختی کار، دغدغه شغلی، دغدغه معیشتی و مزایای بیمه از جمله مشکلات این گروه است.
وی ادامه داد: اگر رزیدنت تحصیل است چرا فشار زیادی به آنها وارد میکنیم و در سازمان نظام پزشکی تلاش خواهیم کرد تا با کمک وزارت بهداشت و تامین اجتماعی آییننامه های این حوزه را اعمال کنیم. امروز سیستم دنبال بهره کشی از رزیدنتها است و آینده شغلی آنها مبهم است.
وی ادامه داد: در برخی از رشتهها ورودی رزیدنت نداریم و دست سیستم آموزشی و درمانی از این افراد خالی خواهد ماند.
در ادامه محمد رئیسزاده رییس سازمان نظام پزشکی گفت: با حمایت مسوولان نظام جمهوری اسلامی و زحمات علمی کادر درمان و اساتید کشور پیشرفتهای کم نظیری در حوزه بهداشت و درمان کشور داشتیم. در سال ۱۳۶۲ حدود ۱۳ هزار در کشور داشتیم و امسال این رقم ۱۲ برابر شده است.
وی گفت: تعداد متخصصین زن در آن سال ۷۱۲ نفر بوده است اما اکنون این تعداد سی برابر افزایش داشته است.
رییس زاده گفت: جمعیت کشور ما ۲.۵ برابر شده اما تعداد پزشکان متخصص ده برابر شده است و کیفیت آموزش به حدی خوب بوده است که ما را از اعزام بیمار به خارج از کشور بینیاز ساخته است.
وی تصریح کرد: کسی نمیتواند جامعه پزشکی را متهم کند که کم کاری کرده است و در همه رشتهها فارغالتحصیل داریم و متخصص باکیفیت فارغالتحصیل کردیم. دغدغه ما باید این باشد که روند رو به رشد متوقف شود.
رییس زاده درباره تعرفههای پزشکان عنوان کرد: ماحصل عدم اجرای قانون افسارگسیختگی است و باید سوال کرد که چرا تعرفه پزشکان در زمان مناسب وضع نمیشود؟ مسوول اصلی کج رویها در جامعه پزشکی با دستگاهی است که خلاف قانون عمل میکنند.
وی ادامه داد: نگرانیم در سایه ورود مداخلات غیرکارشناسی و هجمههای غیرتخصصی و غیرواقعی روند رو به رشد پزشکی کشور معکوس شود و در این حوزه دچار عقبگرد شویم
رییس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: طبق قانون، تعرفه خدمات سلامت هر سال باید قبل از لایحه بودجه سال آینده توسط شورای عالی بیمه سلامت تعیین شود و به پیشنهاد مشترک وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه به هیات دولت برود و تصویب شود و قبل از پایان هر سال برای سال آینده ابلاغ شودی.این در حالیست که طی سالهای گذشته همواره تعرفههای خدمات سلامت با تاخیر زیاد تصویب و ابلاغ شده است و نگرانیم که امسال هم این اتفاق دوباره تکرار شود
رییس زاده افزود: امسال تاکنون هیچ جلسهای برای تعیین تعرفههای خدمات سلامت سال آینده تشکیل نشده است.
وی ادامه داد: اگر به دلیل تاخیر در ابلاغ تعرفههای خدمات سلامت، بینظمی در ارائه خدمات سلامت رخ دهد، مقصر کیست؟ روز گذشته در رابطه با تعرفههای خدمات سلامت به رئیسجمهوری نامه نوشتم و انتقاد کردم.
ادامه دارد...