تشخیص «شرایط رقابتی» در انتخابات مجلس خبرگان رهبری منتظر اعلام شورای نگهبان

صدا و سیما سه شنبه 10 بهمن 1402 - 18:11
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت پس از تأیید آیین نامه قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری مشخص می‌شود که این انتخابات در حوزه‌های انتخابیه چگونه با «شرایط رقابتی» برگزار خواهد شد.
تشخیص «شرایط رقابتی» در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در انتظار اعلام شورای نگهبان
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، تأکید بر برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری با «شرایط رقابتی» پس از آن مطرح شده که ستاد انتخابات خراسان جنوبی نتیجه اولیه بررسی صلاحیت‌های این استان را برای انتخابات مجلس خبرگان اعلام کرد.
 
در هفته‌ای که گذشت، دبیر ستاد انتخابات خراسان جنوبی از تأیید صلاحیت یک نفر از ۵ داوطلب انتخابات مجلس خبرگان رهبری از سوی فقهای شورای نگهبان خبر داده بود؛ آقای سلیمی گفت «از این ۵ نفر، ۳ نفر رد صلاحیت شده بودند و یک نفر از ثبت نام کنندگان هم انصراف داده است» اما نامی هم از فرد تأیید شده نبرد. 
 
استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری یک کرسی دارد. 
 
ستاد انتخابات استان زنجان هم از تأیید نشدن صلاحیت ۱۰ داوطلب استان زنجان برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری خبر داده است. 
 
سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرده شرط برگزاری انتخابات خبرگان رهبری در همه حوزه‌های انتخابیه، «برخورداری از فضا و شرایط رقابتی» است. 
 
هادی طحان نظیف گفت «بر اساس قانون امکان ندارد در حوزه‌ای که شمار داوطلبان کافی نیست، انتخابات خبرگان برگزار شود.»
 
بر اساس قانون انتخابات خبرگان رهبری که خود نمایندگان مجلس خبرگان آن را تصویب می کنند، اگر شمار نامزد‌های یک حوزه انتخابیه از تعداد کرسی‌های آن حوزه «کمتر» باشد، انتخابات آن حوزه پس از ایجاد «شرایط رقابتی» همزمان با اولین انتخابات سراسری بعدی برگزار خواهد شد. 
 
اگرچه متن قانون شرط کمتر بودن شمار نامزد‌ها از تعداد کرسی را برای برگزار انتخابات مطرح کرده، با این حال، برخی مانند محمد بهادری جهرمی حقوقدان پژوهشکده شورای نگهبان، می‌گویند این بخش از قانون «تفسیربردار» است و برگزاری انتخابات با یک نامزد در حوزه انتخابیه‌ای با یک کرسی ممکن نیست.
 
سخنگوی ستاد انتخابات کشور هم در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما گفته «برای دقیق مشخص شدن شرایط رقابتی، باید آیین نامه انتخابات مجلس خبرگان رهبری در شورای نگهبان تأیید شود.»
 
محسن اسلامی افزوده پس از فرصت ۳ روزه اعتراض داوطلبان تأیید صلاحیت نشده خبرگان رهبری، شورای نگهبان ۱۰ روز مهلت بررسی اعتراض‌ها را دارد.
 
آقای اسلامی گفته: «این احتمال وجود دارد که با ثبت اعتراض داوطلبان، شورای نگهبان برخی داوطلبان خبرگان را تأیید کند و شمار نامزد‌ها بیشتر شود.»
 
بر اساس تقویم انتخابات خبرگان رهبری، ستاد انتخابات کشور اسامی نامزد‌های هر استان را ۱۹ بهمن از شورای نگهبان دریافت می‌کند؛ تاکنون ۱۳۸ داوطلب خبرگان رهبری تأیید شده اند و به گفته آقای اسلامی، ۱۰۰ داوطلب تأیید صلاحیت نشده هم اعتراضشان را در سامانه شورای نگهبان ثبت کرده اند.
 
ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. آخرین آمار ستاد انتخابات کشور نشان می‌دهد با تأیید صلاحیت ۵۵۶ داوطلب دیگر انتخابات مجلس دوازدهم در شورای نگهبان، مجموع نامزد‌های این انتخابات به ۱۳ هزار و ۲۶۷ نفر رسیده است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.