رئیسی: حضور در عرصه فضا برای کشور قدرت آفرین و ثروت آفرین است

خبرگزاری فارس شنبه 14 بهمن 1402 - 11:56

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، مراسم روز فناوری فضایی صبح امروز (شنبه ۱۴ بهمن ماه) با حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امیر محمدرضا قرایی آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و حسن سالاریه رییس سازمان فضایی ایران آغاز شد.

رئیسی: حضور در فضا برای کشور قدرت آفرین، امید آفرین و ثروت آفرین است

 

آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان در این مراسم با بیان اینکه حضور در فضا برای کشور قدرت آفرین، امید آفرین و ثروت آفرین است، تاکید کرد: این مهم حتماً می‌تواند این امید را در دل همه ایجاد کند.

وی افزود: ایران به عنوان کشوری که تلاش کردند با تحریم او را متوقف کنند و در انزوا قرار دهند؛ حرکت شما با ۱۱ پرتابی که انجام شده هم تحریم‌ها را شکست داد هم طرح انزوای جمهوری اسلامی ایران را با شکست مواجه کرد.

رئیس‌جمهور بیان کرد: حرکت ماندگار عزیزانمان که در حوزه هوا و فضا انجام شده حقیقتاً جلوه «ما می‌توانیم» است؛ علی رغم همه تحریم‌ها و تهدیدها یکی از جلوه‌های تبدیل تحریم و تهدید به فرصت همین کار است و می‌توان آن را به نمایش گذاشت که جوانان، متخصصان، دانشگاهیان و نیروهای مسلح ما و همکاری همه بخش‌های دیگر موجب افتخارآفرینی برای کشور شده است.

وی ادامه داد: پیش از این، کشور جمهوری اسلامی ایران در رتبه ۴۵ قرار داشت اما امروز به رتبه ۱۰ کشور مطرح جهان در حوزه هوا و فضا ارتقاء یافته است. یعنی در حال پیشروی به سوی یک رقمی شدن است. باید این صنعت را مورد توجه قرار داد ما در دولت از ابتدا تمام تلاشمان این بوده است که صنعت هوا و فضا را مورد حمایت قرار دهیم. البته به نظر می‌رسد که می‌توانستیم پیش‌تر، این عرصه‌ها را فتح کنیم و در سطح و مدار ژئو قرار بگیریم، لکن برخی نمی‌خواستند که اهمیتی هم ندارد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۸، روز ۱۴ بهمن را که ماهواره ملی امید با موفقیت به فضا پرتاب شد به عنوان روز فناوری فضایی نامگذاری کرد.

مراسم روز فناوری فضایی در حالی آغاز می‌شود که در دولت سیزدهم تا کنون ۱۱ پرتاب ماهواره انجام شده است و تا پایان سال این تعداد افزایش خواهد یافت. در یک ماه گذشت ماهواره «ثریا» توانست با قرار گرفتن در مدار ۷۵۰ کیلومتری، رکورد ارتفاع پرتاب را شکست و ماهواره‌بر سیمرغ نیز توانست هشتم بهمن‌ماه ماهواره «مهدا» و ۲ ریز ماهواره «کیهان» و «هاتف» را در مدار بیضوی به شکل همزمان تزریق کند.

در ابتدای دولت سیزدهم و زمانی که رییس‌جمهور تصمیم گرفت پس از قریب به ۱۱ سال اولین جلسه شورای عالی فضایی را برگزار کند، این نوید داده شد که قرار است به صنعت فضایی توجه ویژه شود.

تعداد ماهواره‌های در حال ساخت در ابتدای دولت سیزدهم، هشت عدد بود که در پایان سال ۱۴۰۱ این تعداد به ۱۲ ماهواره رسید و تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ماهواره‌های در دست ساخت به عدد ۳۰ می‌رسد.

پس از آغاز به کار دولت سیزدهم طراحی و ساخت سه ماهواره به پایان رسید و آماده پرتاب بود که در پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ماهواره‌های آماده پرتاب به ۸ عدد رسید و این عدد برای سال ۱۴۰۲ به ۱۲ عدد می‌رسد.

بر اساس اخبار منتشر شده، تعداد پرتاب‌های تحقیقاتی سری ماهواره‌های سیمرغ، ذوالجناح، قاصد و قائم در ابتدای دولت سیزدهم ۶ پرتاب بود که در پایان سال ۱۴۰۱ این تعداد به ۱۱ عدد رسیده است.

پایان پیام/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.