رونمایی از ۲ استاندارد ملی آرد گندم و نان

صدا و سیما چهارشنبه 18 بهمن 1402 - 16:57
دو استاندارد آردِ کاملِ گندم و نان مسطح امروز ۱۸ بهمن در سازمان ملی استاندارد رونمایی شد.
رونمایی از ۲ استاندارد ملی آرد گندم و نان
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ به مناسبت دهه فجر، از دو استاندارد «آردگندم _ویژگی‌ها و روش‌های آزمون» و نیز «نان مسطح - ویژگی‌ها و روش‌های آزمون» با حضور آقایان مهدی اسلام پناه رئیس سازمان ملی استاندارد و علیرضا مهاجری معاون وزیر جهاد کشاورزی رونمایی شد.

هدف از استاندارد ملی نان‌های مسطح تعیین ویژگی‌ها، روش‌های آزمون نمونه برداری بسته‌بندی و نشانه گذاری انواع نان‌های مسطح است و این استاندارد برای انواع نان‌های مسطح سنتی مانند سنگک، بربری، لواش، تافتون و نان‌های محلی با تولید به روش دستی و دستگاهی در نانوایی‌ها و واحد‌های تولیدی نیمه صنعتی و صنعتی، کاربرد دارد.

همچنین هدف از تدوین استاندارد آرد کامل گندم تعیین ویژگی‌ها و روش‌های آزمون نمونه برداری بسته‌بندی و نشانه گذاری انواع آرد گندم است و این استاندارد برای انواع آرد تولیدی گندم مورد مصرف در تهیه انواع نان و فرآورده‌های آردی به صورت صنعتی نیمه صنعتی و سنتی، کاربرد دارد.

براساس این گزارش؛ از مزایا و یژگی‌های کاربرد آرد‌های کامل و نان مسطح؛ جلوگیری از افزایش کلسترول، جلوگیری از ابتلا به سرطان روده، دیابت، سکته‌های قلبی، چاقی، بیماری‌های ناشی از فقر آهن و ویتامین‌ها، بیماری‌های عصبی، فشار خون و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان است. خانم زهرا پیراوی ونک در مراسم رونمایی از دو استاندارد ملی آرد کامل گندم و نان مسطح افزود: با تشکیل کمیته ارتقای کیفیت زنجیره ارزش گندم، آرد و نان؛ سیاست گذاری و برنامه ریزی در این باره، در دستور کار سازمان ملی استاندارد ایران قرار گرفت و از برنامه‌های محوری این کارگروه ملی، بازنگری استاندارد‌های ملی مربوط به این حوزه برای افزایش کیفیت، سلامت فراورده‌ها و آیین کار‌های مرتبط با این زنجیره است.
 
لزوم بروزرسانی استاندارد‌های گندم آرد و نان
 
پیراوی ونک مدیر کل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد گفت: آرد و نان قوت غالب مردم است از این رو بروزرسانی استاندارد‌های حوزه گندم، آرد و نان با محوریت افزایش درصد استخراج آرد (کاهش سبوس گیری از گندم) ضرورت دارد.
 
وی ادامه داد: دریافت بخش اعظم پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های گروه ب به همراه انرژی در خانوار ایرانی از نان تامین می‌شود؛ بر اساس آمار، بیش از ۶۰ درصد از پروتئین و ۴۵ درصد از املاح ضروری با مصرف نان برای مردم تامین می‌شود. 
 
پیراوی ونک گفت: جوانه و سبوس گندم منابع مفیدی از فیبر محلول و نامحلول، ریزمغذی‌هایی نظیر املاح شامل منیزیم، آهن، کلسیم و روی، ویتامین‌های محلول در آب و چربی، اسید‌های چرب ضروری، پروتئین و اسید‌های آمینه هستند که در حفظ سلامت و شادابی و جلوگیری از پیری زودرس نقش دارند؛ همچنین مصرف مستمر آن‌ها می‌تواند در جلوگیری از بسیاری بیماری‌های عصر مدرن موثر باشد. 
 
مدیر کل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد ادامه داد: یکی از مهم‌ترین برنامه ها، بازنگری استاندارد‌های ملی مرتبط در این حوزه است که با تاکید مصوبه شماره ۱۵۷۳۵۱۱ به تاریخ ۲۸/۶/۱۴۰۲ کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و به دنبال آن تکالیف دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، اجرای آن در بازه زمانی ۲ ماهه به صورت اقدام فوری به سازمان و پژوهشگاه استاندارد تکلیف شد.
 
به گفته پیراوی ونک هم اکنون نیز در جلسات هفتگی، استاندارد "گندم- ویژگی‌ها و روش‌های آزمون" در دست تجدیدنظر است. 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.