با خوردن هر روز ویتامین C این اتفاق در بدنتان می‌افتد

بهداشت نیوز یکشنبه 22 بهمن 1402 - 18:38

به گزارش بهداشت نیوز ویتامینC یا اسید آسکوربیک یکی از ویتامین‌های محلول در آب‌ است که به‌طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. گرچه بسیاری از پستانداران قادر به تولید این ویتامین در بدن هستند اما بدن انسان توانایی تولید این ویتامین را ندارد و باید از طریق مصرف منابع غذایی یا مکمل تامین شود.

ویتامینC برای تشکیل کلاژن که ماده اساسی بافت همبند است و به ترمیم جراحات کمک می‌کند، ضروری است. به‌علاوه، این ویتامین جذب آهن به‌خصوص آهن موجود در خوراکی‌های گیاهی را افزایش می‌دهد. یکی دیگر از خواص ویتامینC، تقویت سیستم ایمنی است چراکه به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند. همچنین، مطالعات حاکی از آن است که ویتامینC از نورون‌ها یا سلول‌های عصبی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و از همین‌رو در بهبود سلامت روان موثر است.

فواید ویتامینC
ویتامین‌C در بسیاری از خوراکی‌ها مانند مرکبات، کیوی، توت‌فرنگی، گوجه‌فرنگی، سبزیجات چلیپایی نظیر انواع کلم، فلفل‌ها، سیب‌زمینی و میوه‌های استوایی نظیر آناناس وجود دارد. افرادی که در رژیم غذایی شان به اندازه کافی ویتامینC دریافت می‌کنند، سیستم ایمنی قوی‌تری دارند. همچنین، پوست برای حفظ سد دفاعی سالم و جلوگیری از نفوذ عوامل بیماری‌زا به بدن، نیاز به مقدار کافی از این ویتامین دارد.

مقدار ناکافی از این ویتامین بدن را در برابر ابتلا به بیماری‌ها مستعد می‌کند. ویتامینC علاوه بر تاثیر آنتی‌اکسیدانی و محافظت از سلول‌ها، در کاهش التهابات بدن نیز نقش دارد و در نتیجه زمینه بیماری‌های مزمن کمتر فراهم می شود.

جالب اینکه ویتامینC عوارض مواجه با سرب را کاهش می‌دهد. سرب فلزی سنگین است که در بسیاری از زیورآلات، رنگ‌ها و محصولات مختلف وجود دارد که در مقدار بالا می‌تواند برای بدن سمی باشد. مصرف منظم خوراکی‌های سرشار از آهن، کلسیم و ویتامینC به کاهش عوارض سرب کمک می‌کند.

کمبود ویتامینC
از آنجا که ویتامینC در بسیاری از خوراکی‌ها به‌خصوص میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، افرادی که تغذیه متعادل و متنوعی دارند معمولا دچار کمبود این ویتامین نمی‌شوند. کمبود این ویتامین می‌تواند با عوارض متعددی همراه باشد که مهم‌ترین آنها را می‌توان اختلال جذب در سیستم گوارش دانست.

خونریزی لثه‌ها، لق‌شدن دندان‌ها، ضعف عضلانی، تاخیر در بهبود جراحات، کم‌خونی، کاهش وزن و ضخیم‌شدن لایه سطحی پوست از دیگر علائم کمبود ویتامینC است. یادتان باشد که مصرف مکمل‌ها هرگز جایگزین تغذیه صحیح و خوراکی‌های حاوی ویتامینC نیستند اما در مواردی که کمبود شدید باشد، می‌توان تحت‌نظر پزشک از این مکمل‌ها استفاده کرد.

منبع: ایسنا

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.