کاهش 40 درصدی ازدواج زنگ خطر بحران جمعیتی در کشور

خبرگزاری فارس شنبه 09 اسفند 1399 - 23:16
کاهش 40 درصدی ازدواج زنگ خطر بحران جمعیتی در کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت پیمان در کنفرانس خبری نمتا « نهضت ملی تامین و ترویج ازدواج» که در تالار ولایت برگزار شده بود، اظهار کرد: زنگ خطر بحران جمعیتی و در کشور به صدا در آمده است و در این راستا کاهش ازدواج، افزایش طلاق و عدم فرزندآوری تبعات منفی برجای گذاشته است.

وی با اشاره به نگرانی های گسترده ای که در این زمینه وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به رسالت ها و مسوولیت هایی که نهادهای حاکمیتی داشتند ستاد ملی نمتا در وزارت کشور تشکیل شد.

دبیرستاد ملی نمتا به ریشه ها و علل و عوامل خارجی بحران جمعیت در کشور اشاره کرد و گفت: براساس بررسی ها در سیاست های جامعه شیعی مشخص شد که سهل انگاری ها علل و عوامل کاهش جمعیت را تشدید می کند.

 وی اضافه کرد:گزارش های نگران کننده ای در راستای کاهش جمعیت در کشور بدست آمده است که اگر چاره اندیشی نشود جامعه ما با نقصان های بسیاری مواجه خواهد شد و چه بسا در آینده نزدیک ایران اسلامی به یکی از پیرترین جوامع جهان تبدیل می شود.

پیمان با بیان اینکه آمار ازدواج در یک دهه اخیر ۴۰ درصد کاهش یافته و در کنار آن آمار طلاق هم ۳۸.۲ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: در سال ۹۸ و ۹۹ ازدواج با کاهش ۸ درصدی مواجه شده است در حالی که این آمار در گذشته ۶ درصد بوده است.

وی از دیگر نگرانی های جامعه امروزی در بحران جمعیت را کاهش فرزند آوری دانست و گفت: این مسئله نگران کننده علل و عوامل مختلفی داشته است که نباید همه این مشکلات را گردن حکومت بیندازیم.

دبیرستاد ملی نمتا اضافه کرد: ایران تا دو دهه گذشته از جوانترین کشورهای جهان به شمار می رفت اما روند پیری در آن به شدت افزایش یافته است و اگر این وضعیتی که در حال حاضر بوجود آمده است تا دو دهه ادامه داشته باشد، به عنوان پیرترین کشور جهان محسوب می شویم و اگر تا ۴ دهه آینده نتوانیم این مسئله را برطرف کنیم با مشکل جمعیت روبرو خواهیم شد.

وی با بیان اینکه بیش از ۳ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که از عوامل کاهش جمعیت به شمار می رود،گفت: در سال ۲۲۰ هزار سقط قانونی در کشور داریم که بخش از آن به بیماری های جنینی ارتباط دارد.

 پیمان از دیگر عوامل بحران جمعیت را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: ۱۳ میلیون جوان در کشور داریم که از سن ازدواج عبور کرده اند. همچنین متاسفانه آمار زنان بیوه شده نیز بسیار بالاست و پدیده های شومی را به دنبال داشته است.

وی با تاکید براینکه از دیدگاه کارشناسان و مدیران ۶ علت مهم برای این بحران شناخته شده است، گفت: عمل نکردن دولت ها و تکالیف مصوب برای قوانین ازدواج از جمله اجرا نشدن سیاست های ابلاغی رهبری در سال 93، سکوت در مقابل بحران و پیگیری مستمر در بحران جمعیت، جهش قیمت مسکن و توقف مسکن سازی و افزایش اجاره مسکن و افزایش هزینه جهیزیه و ترس از طلاق و اجرای مهریه، ترس از هزینه های فرزند داری از جمله عوامل فشار روانی است که جوانان تن به ازدواج نمی دهند.

پیمان خاطرنشان کرد:کسانی که دست اندرکار ترویج ازدواج هستند باید مشکلات را پیگیری کنند تا به نتیجه برسند.

انتهای پیام/78005/آ40

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.